Şimdi Ara

Anakart cpu 8 pin ,güç kaynağı 4 pin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
10.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar başlıktanda anlıyabilceğiniz gibi anakart cpu pininde 8 pin var,güç kaynağında ise 4 pin var
    kasayı toplayalı 2 3 hafta oluyor sistem aşağıdaki gibi

anakart : msi a320m pro vh
    işlemci : ryzen 3 2200g
    güç kaynağı : high power eco 400w

toplarken fark etmiştim eksik pin oldugunu internetten araştırmıştım 100 watt altının sıkıntı yaratmıyacağını 4 pin takılıp 4 pinin boşta kalsa bile bir sorun yaratmayacağını okumuştum ve diğer markaların a320m anakartlarına bakmıştım bir çoğunun cpu pin soketinin 4 pin oldugunu gördüm ve 4 pin olarak bağlamanın sıkıntı yaratmıyacağını düşündüm ve öyle 2 haftaya yakın sorunsuz kullandım

lol oynuyordum 3 gün kadar önce 1080p yüksek ayarlarda 200 civarı fps alıyordum ve ekranda yataydan dikeye doğru sinüs dalgası benzeri beyazlıklar oluşunca 60 fps sabitledim 10 dk oynadım ve simsiyah bir ekran :) görüntü gitmişti ses gelmeye devam ediyordu aldırış etmedim öbür gün tekrar oyuna girdim ve yine aynı sorunla karşılaşınca aklıma cpu pinini eksik taktığım aklıma geldi

amd nin kendi sitesine girdiğim zaman işlemcinin 65 watt vega 8 in ise 35 watt çektiğini gördüm

ne yapmalıyım şuan sizce yeni bir güç kaynağımı almalıyım yoksa herhangi bir dönüştürücü falanmı almalıyım yoksa sorun başka biryerdemidir

fazla uzatmıyım acil yardımlarınızı bekliyorum herkese teşekkürler

not:konu anakartmı güç kaynağımı karar veremedim anakart a açıyorum yanlışım varsa adminler taşıyabilirlermi acaba teşekkürler

• Merhaba, şu tür bir dönüştürücü kablo alıp çalıştırılsa nasıl olur acaba? Bu konuyu bir araştırın.

Molex IDE-8 PIN dönüştürücü

https://www.atxpowersupplies.com/Molex-IDE-to-8-Pin-EPS-CPU-Converter-Adapter.php

İşin ehli kişiler yardımcı olur umarım.
  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    hocam teşekkürler dün konuyu 3 saat kadar araştırdımda konuyu açtım zaten türkçe bütün yazıları sorunları çözümleri okudum ilkokul ingilizcem ve çeviri sayesinde yabancı forumlardan bile bakındım :D

ama herkes farklı bir görüşü savunmuş
    kimisi 4 pin'in besleyemeyeceği işlemci yok demiş,
    kimisi 10 liralık dönüştürücü kullanmayın sistemi komple bozarsınız demiş,
    kimisi 100 watt üstü 4 pin sokette yüksek ısıya yol açıyor soketi bozuyor demiş,
    kimisi psu kaliteliyse pin min hikaye demiş.

herkes birşeyler demişte demiş anlıcağınız hocam google da bi taratsanız anlarsınız ne demek istediğimi çok ciddi bir fikir ayrılığı var

ayrıca 6 pin pcı-express kablosu boşta duruyor ekran kartı yok dönüştürücüyle en verimli bu kabloyu kullanabilirim diye düşünüyorum ?
  • xRakan X kullanıcısına yanıt
    bu seferde psu start almayabilir. kaliteli bir dönüştürücüyle işi halledebilirsin zaten 2200g az elektrik yer.
  • start_system kullanıcısına yanıt
    hocam takılı 4 pini çıkartıp onu 8 pine dönüştürüpmü takıyım yoksa boşta olan kabloların birini 4 pin e dönüştürüp orjinal 4 pin in yanınamı takıyım
    birde rica etsem bir tane kablo önerebilirmisiniz çok teşekkür ederim

önce 4 pini buna takıp sonra 8 pini anakarta takacaksın
  • start_system kullanıcısına yanıt
    hocam çok saolun son bir soru sorabilirmiyim aklımda kaldı 4 pini 8 pine çevirip bağlamak yerine 4 pini direkt bağlasak diğer boşta kalan molex vs kablolardan birini 4 pin e dönüştürüp takılı 4 pin in yanına taksam olurmu peki böylelikle kablolardan daha az amper geçer ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    sıkıntı çıkabilir. molex ve 4 pin elektrik değerleri farklıdır. zaten bu işlemci fazla elektrik yemiyor rahat ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi start_system -- 29 Ağustos 2018; 0:51:58 >
  • Yarin ilk işim dediginiz kabloyu almak olucak cok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    High Power 400W 80+ ECO Bronze Kırmızı Fanlı Aktif PFC Güç Kaynağı (HPE-400BR-A12S) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-400w-80-bronze-kirmizi-fanli-aktif-pfc-guc-kaynagi-hpe-400br-a12s.html

Sayfada aşağı indiğinde yeni nesil işlemcilerle uyumlu diyor. Bu markanın distribütörü Teknobiyotik'i ara sor bakalım ne diyecekler ya da ne önerecekler?

• Hocam hepsiburadadan almistim destek saglarlar mi ki ürünün aciklamasinda üst kisimda 4 pin en altlara doğru 4+4 pin yaziyor daha açıklama da bir çelişki var yazanlarda pek emin değil sanirim ayrica anlamadigim simdi dikkatimi cekti gtx 1060 bile calistirir yaziyor ben sade islemciyi halledemedim :D

hepsiburada'yı salla. Teknobiyotik'i ara, destek sayfası varsa oraya da yaz.
  • Peki hocam saolun ilk orayi arayayim öyleyse

Sattıkları hazır sistemde senin güç kaynağı var. Ek kablo felan taktıklarını sanmıyorum. Aradığında bunu da belirt.

https://www.teknobiyotik.com/oyuncu-pc-gamer-pc/oyuncu-masaustu/amd-raven-ridge-ryzen-tm-3-2200g-3-5ghz-8gb-ddr4-1tb-hdd-oyun-bilgisayari-26112.html
  • hocam ilk postumda belirtmiştim

onların hazır sistemdeki anakart :
    https://www.teknobiyotik.com/catalog/product/view/id/26010/s/asrock-a320m-hdv-amd-a320-am4-soket-3200mhz-oc-ddr4-ultra-m-2-usb-3-1-gen1-matx-anakart-asra320m-hdv/category/272/

bu ise benim anakart :
    www.hepsiburada.com
    MSI A320M PRO-VH PLUS AM4 AMD Ryzen DDR4 Soket 3200+MHz USB Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/msi-a320m-pro-vh-plus-am4-amd-ryzen-ddr4-soket-3200-mhz-usb-3-1-anakart-pm-HB000007VCZG

ikiside a320m olmasına rağmen asrock (onların hazır sistemdeki anakart) 4 pinle besleniyorken msi (bendeki anakart) 8 pin istiyor

bu a320m anakartların bazıları 4 pinle yetiniyorken bazıları 8 pin istiyor bendeki gibi
    bu arada hocam araştırmışsınız gece gece saolun

edit:linklerdeki resimleri büyültürseniz pin farkını anlarsınız hocam ne dediğimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xRakan -- 29 Ağustos 2018; 5:37:2 >

• psu'dan gelen 4 pinli fiş, anakarttaki 8 pinli slota tek bir şekilde uyar zaten. "burası mı, orası mı" dedirtmez. nereye uyuyorsa tak, çalışır bi sorun olmaz.
  • Hocam sendeki sistemin aynısını bende aldım. Bu 4 pin 8 pin olayını bende araştırıyorum. Yeni psu almayı düşünüyorum. Ramin hangi marka senin. bendeki Adata 4 gb 2400 ddr4
  • selamlar bende aynı dertten yakınıyorum

b250g gammin anakartım var psu da 4 pin var anakart 8 pin istiyor dönüştürü ile şimdilik idare edebilirmiyim acaba

sistem şu şekilde olucak

i5 7500 işlemci 8gb ram birde hdd (usb 3.0 bile takmayacağım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snan.ksglu -- 22 Ağustos 2022; 12:24:48 >
  • snan.ksglu S kullanıcısına yanıt

dönüştürücüye gerek yok 4-pin takın yeter.

• 8 pinli yerin yarısına sol yada sağ tarafına 4 pin taksanızda yeter. girmiyorsa çok zorlamayın siz yine de :) ters çevirip deneyin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.