MSI H81M-P33 (MS-7817) Anakart ve i3 4170 3.7 GHz işlemci kullanıyorum. İlk günden beri anormal yüksek anakart sıcaklıkları ile karşılaşıyorum. Bilgisayar ilk açıldığı andan itibaren 50 derece üstü ve zamanla fazla değişim olmuyor. AIDA64 Extreme ile ölçüm yaptım ve programın sistemimle uyumsuz olması ihtimalini hesaba katıp 4-5 program kullandım. Sonuç değişmedi ama Speedfan çok saçma değerler verdi, bu değerler doğru olsa çoktan bilgisayar kapanmıştı. Speedfan yıllardır güncellenmediği için şaşırmamak lazım. En güvenilir görülen AIDA64 Extreme sonuçları bunlar. Bios’a girdim değerler oldukça normal gözüktü hatta anakart sıcaklığı işlemcinin altında ki bu çok normal. Windows’da bir şeylerin işlemci veya anakartı aşırı çalıştırdığından şüpelendim, görev yöneticisinde anormal bir şey bulamadım, formatladım (Windows 7 SP1 64 bit) değerler değişmedi. İnternette yaptığım araştırmada aynı anakarta sahip başka biri de anakart ısısından şikâyet edip soru sorduğuna rastladım ama cevap bulamıyorum. Bios değerlerinin doğru olduğunu var saymak istiyorum ki bir şeyler yanmasın, sizce de bios değeri doğru ise Windows üzerinde doğru değerleri nasıl görebilirim.