AMD Phenom II 940 X4 QuadCore (3.0 GHz) 8MB 940p Sapphire AMD790X/DDR2 1066 S+GL+RAID+16X*2 940pin A-DATA 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM Extreme Ed CL5 WD 500 GB 7200 RPM 32MB SATA2 (Caviar Black ) Lg LG-GH22NS30-40 22X Sata Dvd-Rw Siyah Akasa ZEN Siyah ATX Kasa+450W PSU (AK-ZEN450-BKTK) Sapphire HD4870 512 mb 256 bit GDDR5 16X
Arkadaslar bu sistemi yeni aldım ve bilgisayarcıya kurdurdum..Everest vb programlarla ölçtügüm ısılar ortalama İşlemci:66 Anakart:75 yüksüz haldeyken..kararlılık programını çalıştırınca bu degerler yükseliyor.Fanların hepsi çalışıyor ve bir montaj hatası yok..Bios update le ilgili bir şey olabilir mi?
o kuzey köprüsünün sıcaklığıdır kuzey köprüsü daime yüksek ssıcaklık olur, ama amd sistemin işlemci sıcaklığı 66 derece olması anormal bir durum intel olsa hadi neyse dicem.
Anakart üzerindeki gostergede 66 degerini veriyor..Bi kaç oyun da oynadım kitlenme,yavaslama,restart gibi durumlarla karsılaşmadım..Kasa kapağını açınca 1-2 C lik bir düşüş oluyor.
anakartın üzerindeki heat sink (metal ısı dağıtma parçası) nı sabitleyen ayaklardan biri çıkmış olabilirmi diye geldi aklıma
quote:
Orijinalden alıntı: hayati54
o kuzey köprüsünün sıcaklığıdır kuzey köprüsü daime yüksek ssıcaklık olur, ama amd sistemin işlemci sıcaklığı 66 derece olması anormal bir durum intel olsa hadi neyse dicem.
Ne Yani İntel Amdden dahamı Çok ısınıyor
valla bendede böle bi sorun vardı . anakart ısısı çok fazlaydı pc nin performansını etkiliordu kasayı açtım fanları temizledim bir kac damla makina yağı pc kendine geldi
ama senin böle bi sorunun olamaz yeni almışsın kolay gele..
quote:
Orijinalden alıntı: By MuRaT
quote:
Orijinalden alıntı: hayati54
Ne Yani İntel Amdden dahamı Çok ısınıyor
kendi görüşümle intel 90 dereceye kadar dayanır amd ise 70-75 derecede pert olur o yüzden amd daha fazla ısınmaz tabi her 2 soğutucuyuda ona göre ayarlamanız gerekir kendi görüşüm ve testlerim sonucu bu kanıya vardım bios ayarları ile ilgili değil!