Şimdi Ara

Anakart tavsiyesi ve 4790k işlemciyle uyumluluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhabalar.. Birkaç sorum var kafamda araştırma yapıyorum. Kendi sistemimi güçlendirmeye karar verdim. Sebebine gelirsek sebebi obs'den twitchte yayın yapaarken yüksek cpu kodlaması sorunuyla karşılaşmam. bunun için cpu'mu değiştirmeye karar verdim. tabi iş bununla kalmıyor anakartımıda değiştirmek zorundayım :) . Şuanda kullandığım işlemcim i3 2100 . artık yetmiyor :). işlemci yi i7 4790K almakta karar kıldım. bu SKYLAKE yeni çıkan yeni nesil işlemcilerle de kıyasladım fakat benim işimi görür gibi genel bir kanıya vardım eğer bilgisi olan varsa bu konu hakkındada yorum yapabilir sevinirim. işlemcide karar kıldıktan sonra gelelim anakart tavsiyelerine. kullandığınız bir anakart varsa bu işlemciyle görüşlerinizi de söylerseniz sevinirim. şimdi ilk göze çarpan anakart benim msi z97 gaming 5 bütçe konusunda 500tl civarı düüşünüyorum. araştırmalarım sonucu çıkan anakartları yazacağım ama şu soruyu bilen biri varsa merak ediyorum sorum z97 gaming 3 ve gaming 5 arasında fark nedir ve 4790K ile hangisi daha iyi olur . genel olarak gaming 5 diyorlar fakat gaming 3 alsam ne gibi bir eksim olur ?

Baktığım anakartlar ;
    MSI B85M GAMING Intel B85 Soket 1150 DDR3 1600 MHz SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    Asus H81-GAMER Intel H81 1600MHz DDR3 LGA1150 ATX Anakart
    MSI Z97 GAMING 3 Intel Z97 3200MHz(OC) DDR3 LGA1150 ATX Anakart
    MSI Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart
    GIGABYTE Z97X-Gaming 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C) HDMI&DVI Anakart
    MSI Z97 GAMING 5 Intel Z97 3300MHz(OC) DDR3 LGA1150 ATX Anakart

anakart hakkında bir yere vardığımız takdirde birde şu sorumu sormak istiyorum. şuanda benim problemim cpudan olduğu için anakart ve cpu değiştirmek yeterli olur diye düşündüm şuan da kullandığım sistemde kullanmış olduğum ekran kartını da bu anakartlardan birine takabilir myim ? oyunlarda birr problem çıkartmadı bana ekran kartım şuanda değiştirmek istemedim. bu sistemi yaptıktan sonra sizce nasıl olur bir müddet kullanabilir miyim ? kullandığım ekran kartı AMD RADEON HD6800 SERİES

beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shewa7 -- 7 Mart 2016; 2:29:56 >

• Dostum yinede skylake alsan daha iyi olur çünkü daha güncel sistem

4790K ile 6700K arasındada 100 150 tl fark var tavsiyem skylake'den yana.
  • Skylake yeni tabiki doğru bakıcagım fakat biyerlerden kısıp onunyerine başka bir şey mi alsam diyede düşünüyorum anakart önerin var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.