Arkadaşlar FOXCONN un P4M9007MB model anakartı ve intel P4 lga 775 3 ghz işlemcili bilgisayarda acayip bi ısı sorunu var. Windows kurarken kendini kapatıyordu.BIOS tan bi ısı kontrolü edeyim dedim .Gözlerime inanamadım işlemci 102 derece anakart 38 derecede çalışıyodu ("F" değil derece:) ). Bilgisayarda herhangi bi o/c yok. 730 luk bir psu dada denedim sorun aynı .herhangi bi işleme girmeden bu şekilde ısınıyo cihaz. Güney köprüsüne ve İşlemcinin yanındaki devrelere el değdiremezsiniz.Sizce sorun nedir.
Şimdi kasayı açın, ve işlemcinin olduğu bölgeye elinizi yaklaştırın. Gerçekten 102 C sıcaklıkta bir işlemci kavrulur. Kapanması gerekir. Algılayıcılarda da bir problem olabilir.
işlemci fanını ve soğutucusunu sök iyi bir temizle sonra işlemcinin üzerinde macunu iyi bir temizle veya işlemci üzerine ımpara geç forumda görmüştüm ısı düşüyor sonra yeni termal macunu sür tak bu yaz aylarında sıcaklık normalde sizinki biraz fazla.Birde tam oturmadıysa işlemci soğutucu ondan olabilir kontrol edin
arkadaşlar ilginiz teşekkürler.. Anakartı kasadan çıkartım denedim. İşlemci üzerinde öyle bi ısı hissedilmiyor. ama anakartın işlemcinin olduğu bölgenin altı açayıp sıcak. Fotoda el değmeyen yerleri işaretledim.Acaba oradaki ısılar yüzünden 102 derece gibi bi değer gösteriliyor olabilirmi.
sistemde sadece cpu sıcaklığında anormallik var ise başlıca nedenleri; 1-cpu fanında sorun var(tam oturmamış,tozlanmış yada cpu ile fan arasındaki macun etkisini yitirmiş) 2-kasa içi hava sirkülasyonunda sorun vardır.(kasa fanları yetersiz yada her ikisi de aynı tarafa üfleyecek diye takılmış olup ısınan hava yükselerek cpu'nun bulunduğu alanda birikip o alanın fazladan ısınmasına neden olmuş olabilir.)