Şimdi Ara

Anakart ve İşlemci uyumsuzluğu (mu?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar İyi GÜNLER...

Benim İşlemcimin olması gerekenden çok daha düşük frekansta çalışmasıyla ilgili bir problemim var.

Intel D946 GZis anakartım üzerinde E 7300 işlemcim var... İşlemcimi ilk taktığımda Tam performansımla bilgisayarımı kullanıyordum. Anakartın Bios menüsünde Saat frekansı ve diğer işlemci özellikleri tam standardındaki gibi görünmekte idi. 3 ay bu şekilde kullandıktan sonra bilgisayarımda ani bir yavaşlama oldu. Anakartımın Bios'una baktığımda İşlemci hızı 0.4 Ghz ve ve FSB değerleri de olduğundan farklı değerlere düştü. Bios Update yapmama rağmen hiçbir şey değişmedi.

İşlemciyi satın alırken Anakartımın İşlemciyi desteklemediğinden şüphelenmiş ve işlemciyi alırken anakartıma takarak denemiştim. Denememde çalıştığını gördüm ve bir süre boyunca da tam performansıyla işlemcimi kullandım.

Acaba şu durumda ne yapabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden Teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omarcinar -- 25 Mayıs 2010; 12:04:22 >

• "load bios default" veya buna benzer bir seçenek ile biosunuzun varsayılan değerlerini geri yüklemeyi denediniz mi? belki çözüm olabilir.
  • Evet Denedim ama ne yazık ki Aynı şey devam ediyor... Problemin neden kaynkalandığına dair en ufak bi fikrim yok :(
  • bulabilirseniz eski islemciniz gibi bir islemci ile acmayi deneyin.
  • Tamam bulmayı deneyeceğim. Teşekkür ederim EXETER ...
  • Arkadaşlar Şimdi bulduğum bilgilere göre Anakartım ile işlemcim uyumsuzmuş.

Intel e ait processormatch sitesinde anakart adını ve işlemci adını yazdım. uyumsuz olduğunu gösterdi

"This combination is not compatible. " Anakartımı değiştirmemden başka yapabileceğim birşey var mı ki ?

Ayrıca merak ediyorum neden başlangıçta herhangi bir sorun yapmazken şimdi böyle birşey oldu :(
  • Hocam T7300 laptop islemcisi degil mi?
  • hatta soyle vereyim

SLAPB 2.66 GHz E7300 2 1066 MHz 45 nm M0 3 MB LGA775 06 Intel® Core™2 Duo Desktop Processor
    SLB9X 2.66 GHz E7300 2 1066 MHz 45 nm M0 3 MB LGA775 06 Intel® Core™2 Duo Desktop Processor
    SLA3P 2 GHz T7300 2 800 MHz 65 nm E1 4 MB Micro-FCBGA N/A Intel® Core™2 Duo Mobile Processor
    SLA45 2 GHz T7300 2 800 MHz 65 nm E1 4 MB Micro-FCPGA N/A Intel® Core™2 Duo Mobile Processor
    SLA3S 1.40 GHz L7300 2 800 MHz 65 nm E1 4 MB Micro-FCBGA N/A Intel® Core™2 Duo Mobile Processor

bunlar intelin urettigi 7300 olan islemciler. sizin dediginiz bakin mobile olarak geciyor.
  • Oh üzgünüm yanlış yazmışım...

İşlemcim E 7300 (45 Nm) Yanlış yazmışım...

SLAPB 2.66 GHz E7300 2 1066 MHz 45 nm M0 3 MB LGA775 06 Intel® Core™2 Duo Desktop Processor

Bu işlemciyi bu anakartta sağlıklı şekilde çalıştırmamım bi mümkünatı yokmudur acaba ?
  • malesef. ikisine de zarar vermeden anakartinizi degistirseniz iyi olur.
  • Tamam...

Tavsiyelerin için çok TEŞEKKÜR ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.