Şimdi Ara

Anakartı yaktım galiba yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan yardım ederse sevinirim. Monitör bağlantısının viddalarını sıkmamıştım. Bir kabloyu çekerken monitör kablosuda oynadı ve monitör o an gitti. mouse klavye ekranda herhangi bir işe yaramıyordu. Alt+f4 yardımıyla makineyi kapattım fakat daha sonra hafif bir yanık kokusu geldi. Açıldığında harddiski görmüyor dedi. Bilgisi olan yazarsa sevinirim.

• Normalde monitör bağlantısı bilgisayar çalışırken çıkartıldığında ana kart yanmaz. Kısa devre yaptırırsan belki monitör ya da ekran kartın zarar görebilir. Senin board onboard ekran kartına mı sahipti? Eğer sorunun cevabı "Evet" ise board üzerindeki VGA Chip'in yanmış olabilir. (ama hardisk'i görmediğini söyleyen mesajı okuyabildiğine göre bu tez çürüyor) Bilgisayarın içini açıp kokunun tam olarak nereden geldiğini tesbit etmelisin. Yanmış bir parça gördün mü? Ya da kablo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 9/7/2004 2:33:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mtkn3

Normalde monitör bağlantısı bilgisayar çalışırken çıkartıldığında ana kart yanmaz. Kısa devre yaptırırsan belki monitör ya da ekran kartın zarar görebilir. Senin board onboard ekran kartına mı sahipti? Eğer sorunun cevabı "Evet" ise board üzerindeki VGA Chip'in yanmış olabilir. (ama hardisk'i görmediğini söyleyen mesajı okuyabildiğine göre bu tez çürüyor) Bilgisayarın içini açıp kokunun tam olarak nereden geldiğini tesbit etmelisin. Yanmış bir parça gördün mü? Ya da kablo?

sen eminmisin anakartı yaktığına
    çünkü normalde benim monitörün vidaları sıkılıdeğil
    ama bende seninkine benzer hiç bir sorun yaşamadım
    birkaçkere kablosu çıktı
    ama
    takıpo kaldığım yerden devam ettim sorunsuz
    sen bir hdd ni ve deiğer parçaları sök bir başka makinda denesene

• senin makine on board galiba sen en iyisi makinenin borduna bir reset çak ve tekrar tanıt hdd yi o zaman düzelecektir benimde başıma gelmişti eski makinemde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.