Şimdi Ara

Anakartım IDE HDD görmüyor! Yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. benim bilgisayarım Asus A8N-SLI bir anakarta sahip. 2 si Seagate SATA, 1 i Maxtor IDE olmak üzere 3 tane Harddiskim var. Fakat dün akşam bilgisayarı açtığımda anakartın hoparlöründen 7 biplik 'melodik' bir ses geldi ve Harddiskimi görmemeye başladı. DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER yazısı çıkmaya başladı. Bu sorun IDE olan harddiskimden kaynaklanıyor çünkü ne zaman IDE harddiskimin power kablosunu çıkarsam anakart sesini çıkarmıyor ve tanıdığı 2 sata harddiskle boota devam ediyor. Şu an da ister IDE harddiskime power kablosu takılı olsun ya da olmasın her halükarda SATAları bios ta görebiliyorum fakat IDE harddiskimi hiç göremiyorum. Bu problem bir kaç kez daha başıma gelmişti. 6-7 aylık periyotlarda geliyor genelde (çok garip). Her seferinde kabloları söküp - çıkartıp bilgisayarı defalarca reset atıp kapatıp açtıktan ve uzun uğraşlarımdan sonra hiç anlayamadığım bir şekilde geri geldiğine ve düzeldiğine şahit oldum. Yine aynı şekilde beklemek ve tesadüflere bırakmak istemiyorum. Sorunun nereden kaynaklandığını bilmek istiyorum. Bu işin çözümü nedir 2 gündür uykusuzum. Bir fikri veya öneri olan varsa yazsın lütfen. Teşekkür ederim şimdiden...

• Aynısı banada oluyordu harddiski çıkarıp attım en sonunda.İde disklerde eskimeden kaynaklanıyor bu olay.
  • En basit çözümü ve muhtemelen kesin çözümü, gidip kendinize bir ide kablo satın alın.
  • ynei ide kablosu aldım fakathala çalışmıyor
  • Eastwood, arkadaşım anakartın Hdd'yi görmemesinin 2 nedeni olabilir;

1 Hdd'nin İde Konfügürasyon yolu pasif hale getirilmiştir.(Bios'tan İde Configuration bölümüne girerk sorunu çözebilirsiniz)

2 Hdd'nin İde soketinin bozulmazı power soketinin de yanmış olması

Hade kolay gelsin.
  • Dostum HDD den gelen ses nasıl? Normal çalışma sesimi yoksa tak tak diye bir ses mi geliyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.