yeni formatladığımm bilgisayara kasa kapağındaki fanı takarken kısa devre yaptırdım ... zaten çüç olan girişi ana karta takmaya çalışırken bilg. kapandı.. şidi power slp. den gücü takıncaa bilg otomatik çalışıyor. powere slp. fanı dönüyor, hd çalışıyor, işlemci üzerindeki fan dömüyor. power bağlantılarını söktüm yine aynı şekilde açılıp kalıyor. başka powwer slp.yle senedim yine olmadı. ne yapabilirimm..
Büyük ihtimalle fan fişini takarken sağdan veya soldan başladın yani sağlı sollu bastırarak takmaya çalıştın ki power splden çıkışlar aynı yerden geliyor o da PC in açık durumdayken diğer hdd crom anakart gibi güç girişlerinde dengesiz voltaj oluştu. bios pilinin çevresinde kısa devre pinini bul 3 adet ve ikisi kısa devre durumundadır. pinlerin dibinde Clear veya Clr Bios yazar senin yapacağın siyah bişey vardır onu çıkartıp ortadaki pin ile diğerini kısa devre durumuna getir 30 saniye kadar bekle terar eski konuuna getir. tekrar güçleri bağlayı bir dene istersen
evet malesef kapak yarı kapalıyken takmam gerekti bilgde. açıktı bi uctan başladım takmaya. biyos yanındaki üc pinden ikisi jumperle bağlımı.. onu çıkarım ortadaki ile boşta olan mı kısa devre yapılacak... power takılı iken. teşşkler oskarxxx
evet ikisi jumper ile bağlı orta uç zaten ortak uç sen diğer taraftaki uç ile orta da olan ucu kısa devre yapcan
tmm o şekilde deneyim.. bios pilini çıkartıp tornavida ile resetlemiştim değişen bişey olmadı. jumperle farklı olabilir
bu yol çalışmazsa başka çözüm yolu öneren arkadas varmı ?
bu yol olmazsa biosunu güncellemeyi dene biosun Power kontolü yapmıyo