|
Analog Kol Saati Tarih Ayarlama
Analog kol saatinizin tarihini ayarlamak göründüğü kadar zor değil. İşte adım adım bir kılavuz:
- Saat Taci'ni Bul: Çoğu analog saatte, saatin yan tarafında, saat 3 konumunda bir taç bulunur.
- Tacı Çek: tacı ilk konuma çekerek açın. Bu konum genellikle tarihin hızlıca ayarlanmasına izin verir.
- Tarihi Ayarla: Tacı çevirerek doğru tarihi seçin. Hafta gününü ayarlamak için tacı saat yönünde, tarihi ayarlamak için saatin ters yönünde çevirin.
- Tacı İçeri İtin: Doğru tarihi ayarladıktan sonra, tacı tamamen içeri iterek kapatın.
- Fossil Saat Tarih Ayarlama: Fossil saatler için ilk iki adım aynıdır. Ancak üçüncü adımda, tacı çevirmek yerine saat yönünde veya saatin ters yönünde "Tarih" konumuna getirin ve tarihi ayarlayın.
- Casio Saat Tarih Ayarlama: Casio saatler için de ilk iki adım aynıdır. Ancak üçüncü adımda, taç saat yönünde "Tarih" konumuna getirin, ardından tacı içeri itin ve saati ayarlayın.
- Analog Saat Ayarlama: Herhangi bir analog saatin tarihini yukarıdaki adımları izleyerek ayarlayabilirsiniz. Ancak bazı modellerde tarih ayarı için özel bir düğme olabilir. Saatinizin kullanım kılavuzuna bakın.
Not: Tarih ayarlamasını gece yarısından sonra veya öğleden sonra yapmayın. Bu, mekanizmaya zarar verebilir.