Arkadaşlar ben bir Samsung sevdalısı olarak bunu anlamış değilim. Arkadaşım Iphone ile instagramdan story yani hikaye paylaşıyor cam gibi full HD çıkıyor ama aynı videoyu benim android cihazımdan atınca görüntü çamur gibi oluyor... Yakın zamanda telefon alacağım S20 plus ama sırf bu yüzden Iphone alasım var.. Ama Samsung'tanda vazgeçmek istemiyorum :( Benim telefonun kamerası pek iyi değil açıkçası S6 kullanıyorum. Dedim benim kamerada problem var herhalde, şöyle birşey denedim; Iphone ile çekilen videoyu kendi telefonuma whatsapptan aldım öyle paylaştım görüntü yine çamur gibi oldu... Bu sorun yeni Android cihazlarda da böylemidir? Varmı aranızda S10 S20 Note20 veya daha üst model android telefon kullananlar? Sizde durumlar nasıl? Sizin paylaştığınız hikayelerin görüntü kalitesi düşüyormu yoksa kalitelimi? Bu yeni nesil telefonlarda da bu problem varmı yoksa benim telefonum eski olduğu içinmi böyle? İlginizi çekebilir: İnstagram dondurma < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Android Cihazlarda Instagram Hikaye Kalite Sorunu
Android cihaz kullanıcıları, Instagram Hikayelerini paylaşırken kalite düşüklüğü sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Bu sorun özellikle Samsung cihazlarında daha yaygın görülüyor.
Instagram Hikaye kalitesinin düşmesinin birkaç nedeni olabilir:
- Kamera Donanımı: Android cihazların kamera donanımları, iPhone'lara kıyasla daha düşük kalitede olabilir, bu da fotoğraf ve videoların daha düşük çözünürlükte olmasına neden olur.
- Yazılım Sıkıştırması: Instagram, hikayeleri yüklemeden önce sıkıştırır. Ancak Android cihazlar, iPhone'lara kıyasla daha agresif bir sıkıştırma algoritması kullanabilir, bu da kalite kaybına yol açar.
- Uygulama Hataları: Instagram uygulamasında, Android cihazlarla etkileşime giren bir hata olması mümkündür, bu da Hikayelerin kalitesini düşürür.
Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsin:
- Instagram Uygulamasını Güncelle: En son Instagram uygulamasının yüklü olduğundan emin ol. Uygulamadaki hatalar, kalite sorunlarına neden olabilir.
- Cihazın Kamerasını Temizle: Cihazının kamerası kirliyse veya lensinde hasar varsa, bu fotoğraf ve videoların kalitesini etkileyebilir. Kamerayı temizle ve tekrar dene.
- Yüksek Çözünürlükte Paylaş: Instagram Hikayelerini paylaşmadan önce, cihazının kamerasında yüksek çözünürlükte çekmeye çalış. Bu, yükleme sırasında daha iyi bir başlangıç ??noktası sağlar.
- Farklı Bir Uygulama Kullan: Instagram uygulamasıyla ilgili sorunlar yaşıyorsan, Hikayelerini paylaşmak için alternatif bir uygulama dene. Üçüncü taraf uygulamalar, farklı sıkıştırma algoritmaları kullanabilir ve daha iyi kalite sonuçları verebilir.
- Instagram'a Bildir: Sorun devam ediyorsa, Instagram'a bir hata raporu gönder. Bu, sorunun farkına varmalarına ve çözmek için çalışmalarına yardımcı olacaktır.
Bu adımları uygularsan, Android cihazında Instagram Hikayelerini paylaşırken karşılaştığın kalite sorununu çözebilirsin.