Şimdi Ara

Android'de Türkçe Anlayan Konuşan Türk Asistan İDRis - ÇIKTI ->İNDİRİN,YORUMLAYIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
17.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Android'de Türkçe Anlayan Konuşan Türk Asistan İDRis - ÇIKTI ->İNDİRİN,YORUMLAYIN

GİRİŞ
    Merhaba arkadaşlar,ios'ta siri varmış,androidde speaktoit,iris vs. asistanlar var.Bu asistan hizmetlerinin hepsi yabancı dil desteklemekte.Ancak hiçbirinin tam anlamıyla türkçe desteği yok.Ama artık bu durumun değişmesi şarttı.Ve bizde bunun için bir uygulama geliştirdik.Bu uygulama,türkçe anlayan konuşan ve asistan hizmetlerini türkçe kullanarak telefonla yapılacak işlemleri kısa yoldan yapma imkanı verir.Ayrıca gelişmelerle beraber yeni birçok fikirde kodlanarak sizlere sunulacaktır.

GENEL BİLGİ
    Yeni nesil,Türkçe sesli Asistanımızın adı,İDRİS.Bu adı seçmemizin nedeni,hem türk(bazıları laz mı bu idris te der :) ) bir isim olması;hemde diğer asistanlara atıfta bulunmaktır.Biz,bu asistanı yaparken,kendisini bir maskot vs. ile sınırlandırmak istemedik.Çünkü kullanıcılar,idrisi nasıl düşünürse,o şekilde daha sempatik olacağını düşündük.Ancak geometrik şekilli bir simge yapmak,belki mümkün olabilir.

İDRİS NELER YAPABİLİR?
    İdris,şu an indireceğiniz sürümde ve yeni yapılan test sürümündeki yetenekleriyle buraya yazılmıştır.
    İDRis sadece sizin konuşmanızı dinleyerek şunları yapabilir;
    Arama Yapabilir,
    Mesaj Gönderebilir,
    Pusula Açabilir,
    Kamerayı Kullanarak Fotoğraf,Video çekebilir.
    Ses Kaydedebilir,
    Not Yazdırabilir,
    Titreşimle Masaj Yaptırabilir,
    Nerede olduğunuzu,en yakın hastaneyi gösterebilir,
    İnternette arama yapabilirsiniz(konuşarak ileri,geri,face,google,ara KISAYOLLARDIR.Site adresini SÖYLEYEREK,siteye ulaşabilme)
    Youtube Diyerek youtube da video arayabilirsiniz.
    Sporla ilgili bilgiler(YAPILACAK)
    Hava durumunu öğrenebilir,
    Ansiklopedik anlam öğrenebilir,
    Bluetooth açabilir,
    Saati Öğrenebilir,
    Tarihi Öğrenebilir,
    Alarm Oluşturabilir,
    Müzik Dinleyebilir(YAPILACAK)
    VE TÜRKÇE OLARAK SOHBET EDEBİLİRSİNİZ.

KOMUTLAR
    Mesaj Gönder
    Rehber/Arama Yap
    Pusula Aç
    Kamera Aç
    Video Aç
    Ses Kaydı
    İnternet(Açılan sayfada konuşa basarak ileri geri,face,facebook,google,ara gibi kısa komutlar ve youtube nokta kom diyerekten de mesela yani youtube bunun gibi site ismiyle siteye ulaşabilirsiniz)
    Beni saat 3te uyandır/Beni 3 dk sonra uyandır/Beni 3 saat sonra uyandır
    yeni not oluştur
    hoşçakal/kes sesini gibi kapatma cümleleri (devrede değil)
    neredeyim
    burada hava nasıl/ hava nasıl diyerek(istanbul dışı şehir hava durumu)
    ne demek
    saat kaç
    bugün ayın kaçı
    alarmı iptal et
    youtube

TÜRKÇE KARAKTER HATASI DÜZELTİLDİ.
    Bunun dışında,istediğiniz gibi konuşup sohbet edebilirsiniz.Yakında müzik çalma,hatırlatmalar ve durum hatırlama eklenecek(en son girişteki ruh halinizi söylerseniz mesela)

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ - LİNKLER

Android'de Türkçe Anlayan Konuşan Türk Asistan İDRis - ÇIKTI ->İNDİRİN,YORUMLAYIN

BETA 2.3'TEN GÖRÜNTÜLER

LİNKLER

İDRİS 2.2 (TAVUK GÖĞÜSÜ) İNDİR

İDRİS 2.3 (BETA) İNDİR

Yorumlarınızı Bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merpheus -- 14 Eylül 2012; 17:49:02 >

• güncel....
  • quote:

Orijinalden alıntı: merpheus

güncel....
    geliştirilebilir güzel çalışma...
  • arayuz berbat.Icerik guzel ama arayuz olmamis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

arayuz berbat.Icerik guzel ama arayuz olmamis
    Hiçbir fonksiyonunu kullanmayı başaramadım. Mesaj gönder diyorum kime göndereyim numara söyleyin diyor ama söyleyebileceğim bir ekran gelmiyor boş bir ekranda kendisi konuşuyor sadece.
    Hava nasıl dedim cevap vermedi. Burada hava nasıl dediğimde Lütfen konuşma penceresini bekleyin yazan bir ekran geldi hala bekliyorum
    Beni 8'de uyandır dedim tamam uyandıracağım dedi ama alarm kurmadı
    Beta kurdum biraz sorunlu program diğer sürümü deneyip onuda yorumluyorum birazdan.

• Super olmus googleplay e eklenirse mukemmel olur.
    biraz daha uzerinde durup gelistirilmeli

• quote:

Orijinalden alıntı: Krone

Super olmus googleplay e eklenirse mukemmel olur.
    biraz daha uzerinde durup gelistirilmeli
    Ne yazık ki ne beta ne de stabil olan önceki sürüm tam olarak çalışmıyor fonksiyonları yerine getirmiyor.
    Galaxy S3 ile denedim. Başka bir alternatifim şuan için yok ne yazık ki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnonimAdam

Ne yazık ki ne beta ne de stabil olan önceki sürüm tam olarak çalışmıyor fonksiyonları yerine getirmiyor.
    Galaxy S3 ile denedim. Başka bir alternatifim şuan için yok ne yazık ki.

Alıntıları Göster
    nasıl hatalar alıyorsunuz?
    svox kuruluysa,veya başka bir şekilde türkçe okuma yapıyorsa sorun olmaması gerekir.

Pencere çıkmama hatası alanlar,google voice'un yüklü olduğundan emin olsunlar.eğer yüklüyse lütfen android sürümünüzü buraya yazın.
    Şahsen bütün fonksiyonları çalıştırabiliyorum.Ama nasıl eksik ve hatalarla karşılaştığınızı söylerseniz daha iyi yardımcı olabilirim.

Arayüz berbat derken;şu anki kullandığım derleyici ile bunu yapabiliyorum.Ve önceki sürümlerde tasarım niyetine bir şey yoktu.Zamanla daha iyi olacaktır inşallah.

• İndiriyorum , yorumumu yazarım. Yalnız böyle sesli asistan işleri oldukça karmaşık ve zordur . Bunun için ne zamandır uğraşıyorsunuz ?

Ekleme : Dostum denedim fakat maalesef olmamış , üzerinde oldukça çalışman gerekiyor. Çünkü hem isteklerime hemde sorularıma cevap vermedi. Alarmı 1 saat sonraya ayarla diyorum.Hareket yok.
    Bugün hava kaç derece diye soruyorum. Bana okul deme canım sıkkın diyor : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 22 Eylül 2012; 1:46:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

İndiriyorum , yorumumu yazarım. Yalnız böyle sesli asistan işleri oldukça karmaşık ve zordur . Bunun için ne zamandır uğraşıyorsunuz ?

Ekleme : Dostum denedim fakat maalesef olmamış , üzerinde oldukça çalışman gerekiyor. Çünkü hem isteklerime hemde sorularıma cevap vermedi. Alarmı 1 saat sonraya ayarla diyorum.Hareket yok.
    Bugün hava kaç derece diye soruyorum. Bana okul deme canım sıkkın diyor : )
    en üstte dediğim gibi.Belirli komutlara icabet edebiliyor şimdilik.Yani mesela
    Beni 2 saat sonra uyandır derseniz çalışacaktır.Veya beni saat 2 de uyandır demelisiniz.
    Şu anlık cümle kalıpları önemli.Ama bu bir bulut sistemi olduğu için,ne kadar kullanılırsa;o kadar daha akıllı olacaktır.

Hava içinse şimdilik(2.3'ün tam sürümünde değişiyor) "burada hava nasıl" demeniz gerekli.böylece bir pencere açılacak google voice gelecek ve durumu öğrenmek istediğiniz ili söyleyeceksiniz.Böylece size bilgileri gösterecektir.

Ama 2.3'te build hataları almayıp direkt build edersem inşallah,ekstra sayfada sormadan cache sistemi ile siz,
    "İstanbulda hava nasıl","İstanbulda hava kaç derece","Yanıma Şemsiye almalımıyım" gibi sorularınızda sizlere yardımcı olacaktır.Şimdilik dediklerimi deneyin.Çünkü şahsen android 2.2 ve 2.3 te bir hata almadım.

DENEYENLER LÜTFEN ANDROİD SÜRÜMLERİNİ YAZSINLAR.TEŞEKKÜRLER....

• Galaxy s3 de calismiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadanorg

Galaxy s3 de calismiyor.
    mesela nasıl bir hata alıyorsunuz?
    Çünkü arkadaşın galaxy 3'ünde çalışmıştı.Sorununuzu söyleyin ona göre sistemi düzenleyip sizede yardımcı olayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: merpheus

mesela nasıl bir hata alıyorsunuz?
    Çünkü arkadaşın galaxy 3'ünde çalışmıştı.Sorununuzu söyleyin ona göre sistemi düzenleyip sizede yardımcı olayım

Alıntıları Göster
    Arkadaşım bende her dediğimde böyle yazılar çıkıyo düzeltsen kullandığım android 4.4 tablet!

• quote:

Orijinalden alıntı: mert.2146_

güncel....

Arkdaslar bende htc wildfire s var ben ıdris yukledim açtığımda mikrofon simgesine basıyorum ama sesli aramada google açılıyor ben önceden varsayılan olarak sesli aramayı secmistim ondan olduğunu düşünüyorum ama varsayilani nasıl degistiricem bilen varsa yardım edebilir mi

• Xperia x10 mini proya yukledim. Konustugumu anliyor ama cevap verirken kodlar cikiyor ve kodlari okuyor.
    Turkce ses dosyasini indirmeye calistim olmadi.
    birde bir kac sitede bir akc versiyonu var. En son gunceli ve calisani hangisi. Mert beyede basarilar.
    Gercekten zor ve eglenceli bi is olsa gerek.
    yazilimdan hic anlama ama gayet basarili buldum.
    kolayliklar diliyorum.
    sizin icin kucuk ama turk yazilimcilar icin buyuk bir adim. :))

• quote:

Hiçbir fonksiyonunu kullanmayı başaramadım. Mesaj gönder diyorum kime göndereyim numara söyleyin diyor ama söyleyebileceğim bir ekran gelmiyor boş bir ekranda kendisi konuşuyor sadece.
    Hava nasıl dedim cevap vermedi. Burada hava nasıl dediğimde Lütfen konuşma penceresini bekleyin yazan bir ekran geldi hala bekliyorum
    Beta kurdum biraz sorunlu program diğer sürümü deneyip onuda yorumluyorum birazdan.
    İstemsiz kahkaha attım burda.

O kendi uyandırır hocam merak etme sen.

• quote:

Orijinalden alıntı: John Voxville

quote:

İstemsiz kahkaha attım burda.

O kendi uyandırır hocam merak etme sen.

Ne yapacak telefon yanağıma öpücük mü konduracak anlamadım ki

• quote:

Orijinalden alıntı: istisaree

Xperia x10 mini proya yukledim. Konustugumu anliyor ama cevap verirken kodlar cikiyor ve kodlari okuyor.
    birde bir kac sitede bir akc versiyonu var. En son gunceli ve calisani hangisi. Mert beyede basarilar.
    kolayliklar diliyorum.

+1 aynı durum bendede oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: xapplex

quote:

Orijinalden alıntı: istisaree

Xperia x10 mini proya yukledim. Konustugumu anliyor ama cevap verirken kodlar cikiyor ve kodlari okuyor.
    kolayliklar diliyorum.

+1 aynı durum bendede oldu

Alıntıları Göster
    cevaplamadığım için üzgünüm :/ Buradaki konuya fazla mesaj gelmediği için dikkat etmemişim.İdris'in hostunda bazı problemler vardı.betayı sona erdirdik ve hostu kapattık.o nedenle böyle bir sorun yaşıyorsunuz.İDRİS 3 yakında çıkacak.Tam sürüm olarak çıkacak olan bu sürüm,içeriğinde şimdi gördüğünüzden gerçekten çok daha fazlasını içerecek.detayları yakında belirteceğim.

• Sadece idris3 u yukleyerek calistirabilecekmiyiz.
    yoksa tavuk gogsu, hanim gobegi, vezir barnagi gibi seylere iihtiyac duyacakmiyiz. Tek basina calisacakmi ses dosyasi yada google cevirici filan lazim olacakmi. Idrsi 2 calisiyor ama cevap vermiyor. Kodlari okuyor.
    Basarilar mert bey.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.