Şimdi Ara

Android için gerçek tehdit: HarmonyOS, 470 milyon cihaza yüklendi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
8.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Android zangır zangır titremeye başlamıştır bu haberi görünce... Koskoca Microsoft bile mobil platformda varlık göstermeyi becerememişken Çinli girişimlerin Android için tehdit olacağını düşünmek tam bir komedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WLKELWJDKWJDKW HARMONY OS ZATEN ANDROİD İNSANLARI KANDIRMAKTAN VAZGEÇİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockies -- 9 Ağustos 2022; 13:33:43 >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

Yapamazlar. Instagram, Google, Netflix ve bilimum çeşit çeşit uygulama Windows - Microsoft'a gelmediğinde bile Windows Phone gibi bir işletim sistemi bile ölebiliyorken, Çinlilerin kendi aralarındaki bu dar paslaşma ile bir şey olmaz. Ekosistem ve pazar denilen şey o kadar kolay entegre ve basit değil. Xiaomi, Google ve Abd'den banlı değil, Oppo banlı değil. Huawei neden banlı? Huawei'nin düşünüp tartması lazım.

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

Yazılım güncellemeleri ile eski donanımların yetersiz kalması kasıtlı bir şey değil. İş yükü, içerik yükü, çözünürlük - detayların artışı ister istemez donanım sektörünün de hızlı gelişimi ile entegre olmak zorunda. Çözünürlük artacak, telefonlarda ekran tazeleme hızları 90-120 Hz'leri bulacak ek olarak oyunların, uygulamaların birim işlem/güç gereksinimleri artarken kaçınılmaz olarak eski donanımlar ölmek zorunda, kasıtlı olarak değil.

Android temeliyle oluşan işletim sistemi Android'e rakip olmaz, olamaz. Google'a rakip olur. Android'i de Android yapan Google zaten.

• Not: Hepsi çinli  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknolojiyi takip etmeyen tiplere bir de geçmişi anlatmak zorunda kalınca yaka silkiyorum artık. Bilginiz yoksa boş yorum yapmayın.

• Ayda bir güncelleme gelen bir tane marka model söyle bakalım.

• f 22 raptor kullanıcısına yanıt

Tartışmayın bu tiplerle, kendi dünyalarında yaşasınlar. Utanmadan 6s ile s20fe kıyaslıyorlar  

• İşte. Stratéji çalışma ve AR-GE prensiblerinin sonucu.

• Huawei şaha kalkmış geliyor ne dedi huawenin kurucusu belki o haberi izleyenler yoktur. ABD BİZİM GÜCÜMÜZÜN FARKINDA DEĞİLLER DEDİ. Ben şahsen bu haberi izleyince bunlardan korkulur dedim. Yavaş yavas geliyorlar. Herkes kafadan bisey yazmış yok yapamaz edemez kamerada sürekli liderligi oynuyor yazilimlari çok stabil araba üretimine geçtiler 5 ayda 5 b araç sattılar televizyon üretimine geçtiler saatleri zaten rakipsiz şuan tabletleri desen çok güzel bilgisayarına ve yanında verilen hediyelere kimse ses edemez çünkü hiç firma bu kadar hediye veya indirim yapmaz hele APPLE 40 bin liraya telefon satsin. Halen yok yapmaz edemez şuan bütün dünya Çin parazina girmek istiyor yapılan bütün ürünler önce cinde sergileniyor neden ÇOK BÜYÜK BİR PAZAR ÇÜNKÜ o yuzden adamlara helal olsun demekten başka hic bisey diyemiyorum. ????

• LGatakan kullanıcısına yanıt
    Bende de var bu tablet ve gayet stabil daha bir kere çökme donma vs yaşamadım. Her ay güncelleme gelen Samsung telefonumda yeri geliyor fazla ısınma oluyor yeri geliyor bazı uygulamalar sapıtıyor yeri geliyor Frame düşmesi oluyor. Paso güncelleme alacak diye bir kaide yok hele ki çoğu markalar güncelleme ile cihazları yavaşlatıyor planlı eskitmeyle. Alındığında canavar gibi olup 2 sene sonra güncellemelerle kasan telefon olacağına yılda bir güncelleme alsın daha iyi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çinli,asyalı vs. ne olursa olsun 470 milyon iyi sayı

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Geldikleri yer falan yok bir kaç yaptırıma bakar mesala Huawei için java yasaklansın Java, Oracle firmasına ayit çocu şeyi açık kaynak olsa bile zamanında Google'nin bile başını ağrıtmışdı apk dosyaları için'de bir yol buldugunda ança cekik gözlüler kullanabilir. Ayrıca Harmani OS bir çeşit Android sadece çekirdek seviyesinde özelleştirme yapılmış sıfırdan tasarnanan hiç bir şeyleri yok her zamanki gibi kopya çektiler başkasının sırtından para kazandılar ama açık kaynak Android hiç bir şey söyleyemezsin bu konuda Çinlilere.

• zdniz Z kullanıcısına yanıt
    HarmonyOS ile Fuchsia OS benzer çekirdek yapısına sahip, Görsel tasarım Androdin ile aynı tabana sahip olsada, HarmonyOS artık yepyeni bir işletim sistemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 9 Ağustos 2022; 16:44:20 >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Bir cihaz stabilse, uygulama desteğini sağlayabiliyor ve koruyabiliyorsa, güvenlik sorunuda yoksa neden güncelleme almalı, insanların güncelleme takıntısını gerçekten anlayamıyorum...

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Anlamıyorum abi neyi inkar ediyosunuz yabancı kod sitelerinde "githup" ve benzeri yerlerde bu HarmonyOS'un Android klonu olduğu ispatlandı çogu kodunun ya aynı yada değiştirilmiş olduğu kanıtlandı. Yeni işletim sistemi falan değil ama çekirdek seviyesinde özelleştirme yapılmış yani en derinlerine kadar inmişler siz diyosunuzki sadece görsel aynı söyledikleriniz ile alakası bile yok sizin söylediğiniz mesala Macos'un aslında bsd işletim sistemin geliştirilmesi ile ortaya çıkan bir şey olduğunu inkar etmek ile aynı şey.

• zdniz Z kullanıcısına yanıt

Ben aynı kod yapısını kullandığını inkar etmiyorum. Android, monolitik karnel yapısına sahip iken HarmonyOS mikro karnel yapısına sahip, buda onu bambaşka bir işletim sistemi yapmaya yeter.

• Çinliler bu hızla 10 seneye androidi yakalar

• Harmony os zaten android ayrıca çine hitab eden bir sistem google servislerininde aynısını yapmak zorundalar. Sıfırdan yazılmış farklı bir sistem değil.

• Çin'de Google ve diğer dev internet firmaları engelli Onun için oradaki insanlar bu işletim sistemini tercih edebilir fakat dünyada Android'i tehdit edecek bir yere gelmesi imkansız gibi bir şey Her hâlükârda rekabet iyidir İnşallah daha da gelişir ve yaygınlaşırlar

Ayrıca tezat olacak ama gizlilik ve casusluk konusunda ABD ve Çin ikisi de birbirinden güvensiz Ne yazık ki her şeyi takip edip kayıtlıyorlar Aynı şeyi yapıyorlar ve birbirlerini bu alanda rakip olarak gördüklerinden kavgalılar yoksa kimsenin gizliliğini düşündüklerinden değil

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.