Şimdi Ara

Android'in kurucusundan amiral gemisi katili telefon: Essential Phone

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
3.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Android'in kurucusundan amiral gemisi katili telefon: Essential Phone
    Android'in kurucusu nihayet üzerinde çalıştığı yeni akıllı telefonu ortaya çıkardı. Andy Rubin, Salı günü aylar süren bekleyişin ardından yeni şirketi Essential'ın ilk akıllı telefonunu duyurdu. İlginç özelliklere sahip Android cihaz, Apple ve Samsung'un en iyi akıllı telefonlarına kafa tutmayı hedefliyor.

Üst düzey Essential Phone'un (Essential PH-1) fotoğraflarına baktığımızda gördüğümüz ilk şey, neredeyse tüm ön paneli kaplayan çerçevesiz ekran. Öyle ki kenarlara çok yakın ve hatta selfie kamerasının etrafını bile çevrelemiş. Bu açıdan Galaxy S8'den bir adım ileriye geçmeyi başardığı ortada.

Bir diğer dikkat çekici özellik ise modüler olması. Cihazın arka kısmında, telefonla birlikte sipariş verilebilecek 360 derecelik bir kamera da dahil olmak üzere çeşitli aksesuarları takmanıza olanak tanıyan manyetik konektörler var. 

Titanyum ve seramik gövde, Snapdragon 835

Qualcomm Snapdragon 835 ve 4GB RAM'den güç alan Essential Phone, 128GB dahili belleğe sahip. Titanyum ve seramik gövdeli cihaz parlak siyah, mat koyu gri, parlak beyaz ve bronz kenarlı parlak yeşil olmak üzere 4 farklı renk seçeneğiyle geliyor. Ayrıca telefonun 3.040 mAh kapasiteli hızlı şarj destekli bir pil ve parmak izi sensörü içerdiğini ekleyelim.

Cihazda iPhone 7 Plus'ın 5.5 inçlik ekranına kıyasla daha büyük 5.7 inç büyüklüğünde bir ekran var. Şirket, Apple'ın yolundan giderek cihazda geleneksel 3.5mm kulaklık girişine yer vermemiş. Ancak kutuya bir adaptörün dahil edeceği söyleniyor.

Çift kamera sistemi ve 4K video kaydı

Yeni akıllı telefon çift kamera sistemiyle donatılmış durumda. Essential, ikinci lensi telefoto veya bokeh için kullanmak yerine Huawei'nin P9 ve P10 ile yaptığı gibi monokrom sensörden yana kullanmış.

Bu ikinci sensör, geleneksel bir renkli kameradan daha fazla ışık alabiliyor. Yani 13 megapiksel ana kamerayla birleşerek düşük ışıklı ortamlarda daha iyi çekimler yapılabilmesini sağlıyor. 8MP'lik ön kameranın da şu anki beklentilere uygun olduğunu söyleyebiliriz. Her iki kameranın da 4K video çekebildiğini belirtelim.

Essential Phone şu an için sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde 699$ karşılığında satışa sunulacak. 360 derece kameralı paketinin ise 749$ gibi bir fiyata mal olacağı söyleniyor. Akıllı telefonun kendini ispatlaması durumunda Essential Phone'u gelecekte diğer pazarlarda da görebiliriz.

• Amiral katili olabilmesi için iyi bir fiyatının olması gerekmez mi ? Bu neticeye kendisi de piyasada yer edinmek isteyen bir amiral gemisi

Kusura bakmayın ben biraz ifadeye takıldım

• O ön kamera çıkıntısını koymaya kendinde hak bulmak için alttaki çerçeveyi de kaldırman lazım. Firma utanmadan bu kadar çirkin bir telefonu piyasaya sürebilmiş. Modüler dedikleri de modüler olsa...

• Olmamis . Arka kamera asagida olsaydi mantikli olurdu . Sacma sapan bir tasarim.

• Youtube'daki incelemeleri merakla bekliyorum.

Edit: Cihazı beğenmedim, hep söylemlere dayanıyor; devrim diye bahsettikleri şeyler iPhone'da zaten var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akmac -- 31 Mayıs 2017; 12:43:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekranın kenarında kocaman bir yuvarlak boşluk.. değil o büyüklükte minicik bir nokta dahi adamı rahatsız eder.. istediği kadar özellikli olsun o ekranın kenarına kamera sokulmuşya.. isterse altından olsun.. benim için görüntü önemlidir. zaten bir görüntü birde sesle iletişim kurduğumuz telefonun görüntüsünün içine kamera soktumu ettiniz içine zaten.. s8in önüne geçmiş.. s8 in peşinden döktüklerini yesin bu telefon..

• Alt taraftaki boşluğu kaldırıp ön kamerayı bu şekilde saçma sapan konumlandırmasaymış bi şansı olabilirmiş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • telefon on numara olmuş hala kötü diyenler va balla bravo yani..

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    ön kamera hariç bence de güzel olmuş, o kamera orada olacağına hiç olmasaymış benim için daha iyi olurdu.

• Çöp

• oğlum diyim ekranın üstünde kocaman bir leke var diyim

baba diyi o ön kamera diyi
  • Bence harika olmuş ama o ön kamera Xiaomi'nin yaptığı gibi alt kısımda olsaymış daha iyi olurmuş.

• hem yeni bir telefon yapacaksın hemde bu telefonu amiral gemisi fiyatına satacaksın. ben iphoneye güvenirim samsung güvenirim lg,lenovo,sony,asus vs veririm parayı ama sana neden vereyim bu parayı ? çerçeve oranın %90 yakın olduğu içinmi ? yoksa snapdragon 835 kullandığın için mi ? 2017 çıkacak çoğu telefonda snapdragon 835 kullanacak !
    işin komik tarafı kocaman ekrana 3.040 mAh batarya kullanmış :D
    eyvallah iyi hoşsun ama değmezsin !

• Samsung'ta da olduğu gibi artık bu üstten alttan uzatılmış ekranların amacı zaten sadece alttaki tuşları ekrana dahil etmek ve üstteki bildirim çubuğunu lg v10 ve v20dekine benzer şekilde arayüzden biraz ayrı tutmak. Onun için kameranın ortadan ikiye böldüğü ekranın üst kısmını ve sanal tuşların olduğu ekranın alt kısmını zaten? ekrandan saymamak gerek. Ekranın ortasında kameranın olması bence bildirim ikonlarının olduğu kısım gibi olduğu için rahatsız edici değil. Hem de gayet şık..

• Üst seviyeye hitap ettiği için fiyatı öyle. Tabi yeni marka olduğu için güven meselesi konusunda haklı insanlar.

Ben tasarımı beğendim. Sıradanlaşan arka tasarıma bi' değişiklik gelmiş.

Ön tarafta iPhone da ahize kısmı böyle olacak, muhtemelen kimse bir şey demeyecek.

Ben beğendim tasarımı ancak ön kameranın ortalanmasını isterdim.

• vay anasını 50tllik koltukta oturup 100tllik monitöre bakıp adamların yaptığını eleştirmek baya baya spor olmuş sizin için ulan adama dönerderlerki sen yapta bide senin kini görelim. allah kafa tasınızın içine önce saygıyı sonra objektif yorum yapmayı versin. adamın ar-gesi mühendisleri senin gibileri markete ekmek almaya yollamaz adam samsungun döktüklerini toplasın diyor acaba sen neyin döktüklerini topluyorsun heyy yavrum hey..

• O parmak izi okuyucusu arkada olduğu sürece kimse kusura bakmasın bi halt olmaz o cihazdan, bu güne kadar arkada tuşu olupta seneye damga vuracak kadar satan bir telefon görmedim. böyle iddialı yok bitirecek yok öldürecek girişleri görünce aklima truva filminin komik dublajı geliyor "ney ney kalabami"

• Hepsi üç aşağı beş yukarı aynı donanımı kullanıyor. Nasıl amiral gemisi katili olacak ki. Anca olsa olsa. Fiyatı ile olur.

• Bu telefona çirkin diyenin zevkinden şüpheliyim.

Telefon çok güzel bronz kenarlı yeşil olanı ayrı güzel.

En çok hoşuma giden yanı ise gereksiz eğri kenarlı ekranı olmaması.

• ön kameranın şekli ve yandaki ekranın kullanımı güzel olmuş

fakat sorun şu ki

geliştiriciler bunun için uğraşmayacak ( çünkü android)

apple böyle yapsa devrim olurdu ve geliştiriciler de buna uygun uygulama yapacağından mükemmel olurdu

ben beğendim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.