Şimdi Ara

android telefona ana karttan elektrik verme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

öncelikle elektronik konusunda pek bir bilgim yok .

elimde sony marka xperia z cep telefonu var .

şarj soketi aynı zamanda mhl(hdmi) çıkışı.

telefon boşa çıktı android box gibi kullanmak istiyorum.

sorunum hdmi çıkışına kablo takınca şarj edemiyorum .

ana kart üzerinden direk kablo takarak elektrik verebilir miyiz .

telefon olarak kullanmayacağım , televizyonun yanında sabit kalacak elektrik verebilirsem boşuna android box almayacağım yardımcı olabilir misiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo1903 -- 17 Ocak 2020; 16:58:48 >

• Şarj olmamasının nedenini bulup çözmedikçe öyle yapamazsınız. Tamir ettirin.
  • Batarya yuva terminalleri üzerinden iyi regüle edilmiş 4v ve en az 2 amper harici gerilim ile çalıştırabilirsiniz. Burada önemli olan girdiğiniz beslemenin pil kadar stabil bir akım sağlayabilmesi. Dalgalanma olmayacak kadar kaliteli regülasyon gerekir ayrıca anlık çekilen yüksek alımlarda çökmeye uğramayacak kadar güçlü bir akım değerine sahip olmalıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu herhangi bir güç kaynağı ile çalıştırabilirsiniz.

1 veya 2 amper lik telefon şarj aletinin ucunu kesin ordan kırmızı ve siyah olanı alın beyaz ve yeşili kesin. 8-10 liraya LM2596 3A step-down kiti satın alın. Şarj aletinin kırmızı +5v ve siyah gnd hattını sürücünün girişine takın. Sonra multimetre yardımıyla sürücünün çıkışındaki voltajı 3.78 civarına karttaki trimpotu ayarlayarak çıkarın. Sonra telefonun bataryasını sökün ardından bataryayı da sökün.
    Bataryanın üst kısmından çıkan kartı alın. Pil hücresine giden + ve - yerine sürücüden çıkan 3.78 voltu bağlayın. Ardından pil kartını telefona geri takın. Gücü verin telefonu açın şarjı %70-80 civarına gelecek şekilde lm2596 sürücü kartındaki trimpot ile voltajı ayarlayın. Bu şekilde bataryasız telefonunuz çalışabilir.

Lm2596

Anlattığım olayın uygulamalı hali

Bugrayoutube
    Android Tablet Bataryasız Nasıl Çalıştırılır? Detaylı Anlatım!
    https://www.youtube.com/watch?v=xJjnx4MhcL0&feature=youtu.be

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Telefonu herhangi bir güç kaynağı ile çalıştırabilirsiniz.

1 veya 2 amper lik telefon şarj aletinin ucunu kesin ordan kırmızı ve siyah olanı alın beyaz ve yeşili kesin. 8-10 liraya LM2596 3A step-down kiti satın alın. Şarj aletinin kırmızı +5v ve siyah gnd hattını sürücünün girişine takın. Sonra multimetre yardımıyla sürücünün çıkışındaki voltajı 3.78 civarına karttaki trimpotu ayarlayarak çıkarın. Sonra telefonun bataryasını sökün ardından bataryayı da sökün.
    Bataryanın üst kısmından çıkan kartı alın. Pil hücresine giden + ve - yerine sürücüden çıkan 3.78 voltu bağlayın. Ardından pil kartını telefona geri takın. Gücü verin telefonu açın şarjı %70-80 civarına gelecek şekilde lm2596 sürücü kartındaki trimpot ile voltajı ayarlayın. Bu şekilde bataryasız telefonunuz çalışabilir.

Lm2596https://m.n11.com/lm2596-ayarlanabilir-step-down-dc-dc-modul-P392419591?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQiA04XxBRD5ARIsAGFygj-q4CWL2tF5FAJiU76oQVtjDu_s4mJJGlKRb0fFGsT9Y1cpKGwyVnoaAnCqEALw_wcB

Anlattığım olayın uygulamalı hali

https://www.youtube.com/watch?v=xJjnx4MhcL0&feature=youtu.be

Harika , eve geçince inceleyeceğim bugün kartın siparişini verdim.

• melo1903 kullanıcısına yanıt
    Son durum nedir ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Son durum nedir ?
    hocam aldığım ürün çalışmadı geri yolladım (ben de becerememiş olabilirim ),

şu anlık pili şarj ederek devam ediyorum . çinden box siparişi verdim 150 tl ye (bir arkadaş önerdi ) klavye mouse hepsi var onda da adam ürünü kargoya veremeden corona olayı patladı ...

son durum bu şekilde hocam ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.