Şimdi Ara

Anfi Devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 36 volt 10 amper ile çalışan bir anfi devrem var ,bunun ilk resimdeki 100 yazan smd direnç Mega ohm seviyesini gösteriyor yani bozuldu

laptop ana kartının bir yerinde bulduğum 100 ohm luk direnci taksam sorun olurmu acaba watt olarak ?

ilk resimdeki direnç sigorta amaçlı sanırım giriş voltajının orda yeri

bu kılıf yapısı 1206 diye geçiyor peki nasıl oluyorda bozulmadan çalışıyor zira çeyrek wattlıkmış bu bu smd dirençler

Anfi Devresi

Anfi Devresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 25 Ağustos 2024; 20:0:2 >

• Olur sökerken takarken flux kullan fazla ısı uygulama yakma.Bunlar genelde standart oluyor boyutları fln uyuyorsa wattları aynıdır.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

ikisiniin boyutları çok farklı ama, buldugum minicik birşey bulduğum onun yanında ağır sıklet duruyor büyüklük olarak

birde 1206 kılıf yapısında bu smd direnc ama çeyrek wattlık nasıl bozulmuyor üzerinden 10 amper geçince ?

• Olmaz.
    Arızalı direnç 10 ohm dur. Başka 100 yazan SMD ( 10 ohm) direnç takmalısınız.
    Bulamazsanız dik konumda 10 ohm dip direnç takın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam üstünde 1206 yazan veya 100 yazan çeyrek wattlık bir smd direnç lehimleyin de geçin başka bir sorunu yoksa çalışacaktır yorulmayalım.

cevaplar için tşkr ederim ama kafam takıldı bu çeyrek wattlık dirençler nasıl 3-5 amperlik akımlara dayanıyorlar ?

P=V*I ye göre hemen yanmaları gerekmezmi dc voltajda ? (benzer direncler AC de var ama orda anlık degişiyor akım hadi onu anlarımda dc de sürekli sabit geçiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 25 Ağustos 2024; 21:39:55 >
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    Çok basit bir cevabı var. Yavaş okuyun etkili olsun 😂.
    Dirençler güç harcamasını istediğimiz elemanlar değildir.
    Analog elektronikte dirençleri seri bağlarsak akımı paralel bağlarsak voltajı ayarlamak için kullanırız.

0.25 wattı biz direncin harcadığı güç değil kaybettiğimiz güç olarak bakarız.

Bir şeyin üzerinden yüksek akım akması için direnci değil iletkenliği önemlidir.

Benzer dirençler acde vardan sonrasını anlamadım oradaki bilgiler bayağı yanlış.

P=ı v güzel demişsiniz bunu da biraz düşünseniz anlayacaksını diyelimki bir devremiz var tek hat dc bu ne biliyoruz tek hatta giren çıkan akım eşit olur tüm akım kaynaktan çıkar ve döner (laf aramızda aslında öyle giden gelen bir şey yokta) hadi akım akıyo diyelim peki güç nedir o zaman akım değişmiyor voltajda aynı biz neyi harcıyoruz bunu biraz düşünün.

Elektrikle ilgiliyseniz peşini bırakmayın basit şeyler için chat gpt ile konuşun neler neler biliyor kereta.Quantum dolanıklığını bile anlatıyor.Yolunuz açık olsun. Anfi Devresi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SMPS Devresi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

ya ben derdimi anlatamadım yada siz farklı anladınız,100 ohm direncin yanmamasının sebebini göremedim cevabınızda...

zira bu anfi devresi 36volt 10 amperlik smps ile besleniyor ve direnç bu cihazın girisinde akım sınırlama icin var deniyor...

• 100 kodu 10x10^0 demek. Direncin değeri 100ohm değil 10ohm.

Direnci yanmama sebebine gelince, sandığınız gibi oradan 10 amper geçmiyordur.

Orda 78M12 gibi bir regülatör galiba ona bağlı olabilir. 1 amper geçse bile zaten 10W yapıyor.

• stresstest kullanıcısına yanıt

aynen yanında 78M12 var ama vol-reg. yanında bir anlamı yok o direncin, direncin ordaki sebebi sigorta amaçlı bence yada yanında 50 volt

kondansatör var akım sınırlama için desem aynı kondansatör karşı taraftada var yanında da 78M12 var (sağ sol kanal için) ama orda böyle sınırlama direnci yok...

Anfi Devresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 28 Ağustos 2024; 0:47:33 >
  • stresstest kullanıcısına yanıt

karaköyelektronikden 100-1 wattlık yenisini sipariş etmiştim bugun değiştirdim sistem canavar gibi çalıştı ama aklımda bu direncin görevi hala kaldı...

Anfi Devresi
  • aklıma gelen,bu anfi devresinde asıl akımı çeken kısım soğutma altındaki iki chip üzerinde ama az akım çeken yer ayar düğmeleri önündeki opampların oldugu kısım sanırım, bu yol üzerinde bizim 10 ohm direnç,daha önceden direk bir yol var ana chiplere ve bluetooth ve benzeri yerlere dallanan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.