Şimdi Ara

Anfi Gerekli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen ay aracıma pioneerin deh-p6000 model teybini taktım ... ve bu teybe yine pioneer tsa-1682s model hoparler den 2 çift bagladım ... teyp çıkış olarak 4*50w rms veriyo ... kitapçıgında ise belirli bir normda sürekli cıkış olara 4*22 veriyo ... hoparlerler ise 280wpeak ... nominal ise 50w giriş gücü istiyor yazdıgı kadarıyla ... yani buradan 50w lık bir hoparlore 22w güç veriyorum sanırım ...

Müzik dinlerken ise bazen sanki teyp yetmiyormuş, seste bir bogulma oluyormuş, bu hoparlorlerden daha canlı bir ses alamam lazımmış hissine kapılıyorum ... ses kötü diil ama genel izlenimim bazen bu yönde oluyor...

Acaba bende mesele Xetec v200.4 (veya jbl cs60.4) gibi 4 kanallı bir anfi alıp, gain lerini kısarak (v200.4 ve cs60.4 bildigim kadarıyla 4*60 veriyor sürekli)daha yüksek bir verim alabilirmiyim ...

daha iyi bir ses, daha canlı bir ses alırım gibime geliyo .. ama pratikte böyle bir tecrübe yaşamadıgım için bilmiyorum ..

Fikriniz?

• direk teybe bağlarsanız teybin arka ksımı ısınmaya başlayacak. bahsettiğiniz modellere benzer amfi kullanmanız çok iyi olur.
  • oto teyplerinin içinde bulunan entegreleri araştırmıştım bir ara, 12 voltta sürekli 4x22 watt civarı, 14.4 voltta yani araç çalışırken 4x30w civarı birşey oluyor. 4x50 watt ise 14.4 volt ve 2ohm hoparlör bağlandığı zaman ancak verebiliyor belkide o değere bile yaklaşamıyordur. Tespitlerinizde haklısınız. Anfi kullanmalısınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: audiocu

direk teybe bağlarsanız teybin arka ksımı ısınmaya başlayacak. bahsettiğiniz modellere benzer amfi kullanmanız çok iyi olur.

Bahsettiğim modellere benzer pratikte daha iyi performans varebilcek başka önerileriniz varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: atoprak

quote:

direk teybe bağlarsanız teybin arka ksımı ısınmaya başlayacak. bahsettiğiniz modellere benzer amfi kullanmanız çok iyi olur.

Bahsettiğim modellere benzer pratikte daha iyi performans varebilcek başka önerileriniz varmı ?

sierra inno 100.4 4x50 watt rms
  • Hayli hayli yetmesi gerek.Bunun için anfi bağlamaya gerek yok.Hoparlör bağlantılarını kontrol edin.Hoparlörden biri ters bağlanmışsa dediğiniz gibi canlı bir ses alamazsınız.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: atoprak

quote:

sierra inno 100.4 4x50 watt rms

Öneriniz için teşekkrüler.
    Sanırım siz Sierra Inno 100.4 ü tercih ederdiniz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfi onemli mi?
    5 ay önce açıldı
    Bu amfi nasıl
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

Hayli hayli yetmesi gerek.Bunun için anfi bağlamaya gerek yok.Hoparlör bağlantılarını kontrol edin.Hoparlörden biri ters bağlanmışsa dediğiniz gibi canlı bir ses alamazsınız.

Hoparlör bağlantıları doğru... zaten yannış oldugunda cıkan ses teneke kıvamında oluyo... bizzat ölçü aletiyle ben yaptım baglantıları. zaten sonra sesteki yetersizlikten öte hoparlorleri maksimum verimlilikte çalıştırmak ile alakalı aslında.
  • eğer hoparlörler 4 ohm ise max 4x30w rms verebilir o teyp, hoparlörlerin enaz 20w daha kapasiteleri var, önerilen anfi tam size göre, zaten aldığınızda farkı göreceksiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.