Şimdi Ara

Anfi ve parazit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microlab fc 530 2+1 ses sistemim var. Anfi ile kablosuz telefonum aynı konumda ve birbirine çok yakın.Dolayısıyla,telefonu masa üstünde mümkün olabilecek en uzak nıktaya koysam da, uydularda az da olsa cızırtı oluyor. Cihazlarırın konumunu fazla değiştirme şansım yok. Acaba bir parazit kesici ile sorun çözülür mü? Çözülür ise parazit kesici hangi noktaya bağlanır ?
    Tecrübe edn arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

• Usta o parazit sesi her kolonda olur.

Sen telefonu uzak tutmaya bak. Ses rahatsız edici derece de ise.
  • Parazitlenme hoparlörlerin genel sorunudur (cep telefonu radyo dalgaları nedeniyle). Ama bazı markalarda uydular bu tip sorunlara karşı yalıtımlı olur. Mıknatıslarının etrafında metal bir kap olur ve dışardan gelen radyo dalgalarını engellerler. Ama microlab gibi nispeten daha hesaplı üreticiler bu yalıtımı koymazlar maliyet düşürmek için. Bu nedenle acemi_user arkadaşın dediği gibi telefonu uzağa koymak en basit ve bedava yoldur. yada telefonu üstü açık kalın döküm bir kaba koyup muhafaza edersiniz. Bu durumda da telefona gelecek şebeke frekansları da azalacağından telefon daha fazla güç harcayacaktır.
  • @Simeli
    Diğer arkadaşların da söylediği gibi en iyi çözüm telefonu uzağa koymak. Olmadı en azından hoparlörün kablosunu mümkün olduğunca telefonun uzağından dolaştırın.

@metulen
    Forumu okuyan arkadaşların yanlış bilgilenmesini önlemek için bir düzeltme yapmak istiyorum. Yalıtımlı (shielded) hoparlörlerin amacı, hoparlörü harici manyetik alanlara karşı korumak değil, bilakis hoparlörün mıknatısının ürettiği manyetik alanın yakında bulunan TV'nin görüntüsünü bozmasını önlemektir (özellikle eski tüplü "CRT" televizyonları olanlar hatırlarlar, TV'nin yanına bir kolon koyduğunuzda TV'de görüntü yeşermeye ve kaymaya başlardı).

Kablosuz telefonun oluşturduğu manyetik alan hoparlörün mıknatısında değil amfi/receiver ile hoparlör arasında ki kabloda sorun oluşturur, bu nedenle bu sinyal kablosunu manyetik alandan korumadığınız sürece en pahalı hoparlörler bile cızırdar.

Saygılar

• Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler. Anfi ile telefon arasındaki mesafe olabilecek en üst noktada. Cızırtı da zaten çok dikkat edilirse duyulabiliyor.

@Taşkın_ATRA

Ben de bu manyetik koruma neye yarar diye merak ederdim. Demek ki sadece tv görüntüsünü koruma ile sınırlıymış. Önceki minton ses sistemimde de telefon hoparlörün yanında idi,hem de çok daha yakınında.Ama, bass kabiniyle bütünleşik anfi masanın alt bölümünde olduğu için, cızırtı olmuyordu. Keza,daha önceki basit 2 li hoparlör sisteminde bile, ses düğmesinin,yani anfinin üzerinde olduğu kolon telefon tarafında ise cızırtı oluyor,kolonları yer değiştirdiğimde ise cızırtı kesiliyordu !
  • quote:

Orijinalden alıntı: simeli

Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler. Anfi ile telefon arasındaki mesafe olabilecek en üst noktada. Cızırtı da zaten çok dikkat edilirse duyulabiliyor.

@Taşkın_ATRA

Ben de bu manyetik koruma neye yarar diye merak ederdim. Demek ki sadece tv görüntüsünü koruma ile sınırlıymış. Önceki minton ses sistemimde de telefon hoparlörün yanında idi,hem de çok daha yakınında.Ama, bass kabiniyle bütünleşik anfi masanın alt bölümünde olduğu için, cızırtı olmuyordu. Keza,daha önceki basit 2 li hoparlör sisteminde bile, ses düğmesinin,yani anfinin üzerinde olduğu kolon telefon tarafında ise cızırtı oluyor,kolonları yer değiştirdiğimde ise cızırtı kesiliyordu !

Rica ederiz
  • Kablosuz modeme yakın olduğu için hoparlörlerde ses parazitlenmesi sorunum vardı. Buradaki bilgilerden yola çıkarak subwofer ile kablosuz modem arasına alüminyum folyodan minik pir panel yaptım paraziti engellendi sorun hal oldu. Cep telefonunu içinde belki cep telefonunuzu koyduğunuz kabı alüminyum folyoya sarmak yada minik bir panel yaparak parazitten kurtarabilirsiniz diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Kesiliyor ve Parazit Var ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konu hortlatıyorum. Bende altec lansing in 2+1 ini kullanıyorum cep telefonu arada arama gelecekmiş gibi eğilim gösterdiği zamanlarda bol bol rahatsız edici boyutta parazit yapıyor anca bu öyle cızırtı formatında değil bildiğin demet akalının aşkın açamadığı kapı şarkısı gibi oluyor arkadaşlar bir yerlere alimünyum folyo fln koymuş da acaba hoparlörün subwoofer a giden kablollarına uydulara giden kablolara alimünyum folyo sarsam bir işe yarar mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.