Şimdi Ara

Ankara - Antalya (Belek) Otomobille Yol Guzergahı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
31.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bayramda Antalya Belekte nacizane bi tatil planim var ve arabayla ulasim konusunda degerli gorus ve tecrubelerinizi paylasmanizi rica edicem.

Onceki konulardan en mantikli yolun Afyon uzerinden oldugunu anliyabildim, bu yolda dikkat edilmesi gereken yerler ve radar noktalarini bilen arkadaslar soylerlerse cok sevinirim.

Baska bir arkadastan alinti..

"zaten Ankara Afyon arasi neredeyse tamami duble ve kaliteli yol.
    yanilmiyorsam Iscehisar a kadar duble ve kaliteli yola sahip.
    Iscehisar afyon arasi biraz tehlikeli.
    Afyon sandikli arasi yine biraz tehlikeli.
    Sandikli-Burdur araci gayet iyi cogu yer duble yol.
    Burdur un hemen cikisinda yaklasik 10 km lik bir yol yapim calismasi var ama tehlikesi yok sayilir yine de dikkatli gidiniz.
    biraz ilerde Celtikci beli var orda da bazi yerlerde yol calismalari var.
    Bucagin hemen girisinden korkuteli kavsagina kadar aman dikkat 90 km yi gecmeyin. gezici radar uygulamasi yapiliyor.
    yol hiz yapmak icin epey uygun ama dikkatli gidiniz.
    ayni sekilde antalya girisinde baslayan duble yolda da cok dikkatli gidiniz.yine Ankara-Iscehisar a kadar 3-4 tane radarla karsilasmaniz cok mumkun.
    en iyisi gece yola cikiniz.
    biraz suratli sekilde gelirseniz 3 saatte Burdur a gelirsiniz.
    Burdur Antalya arasini da yol yapim calismalarindan dolayi 1 saat 15 dakikada alirsiniz.
    yarim saatte mola verdiginizi dusunurseniz 4 saat 45 dakika ya da 5 saatte rahat alirsiniz."

Simdiden tskler..

• O istikametten ziyade Konya üzeri gelmeyi düşündünmü? Mesafe aynı 550 km. Her daim duble yol Yalnız Manavgat'tan sonrası radar açısından tehlikeli
    Yazdım ama silmeden ekleyeyim. Konya üzeri daha kısa 510 km diğer güzergah 590 km olur
  • Ankara-Afyon-Isparta-Burdur-Antalya...

Afyona kadar problem olmaz. Yol çok güzel. Sonrası ara ara çift yön...

Burdurdan sonra virajlı yol ve harika manzaralar....
  • Konya uzerimi, Afyon uzerimi karar veremedim. Km bazinda kisalik uzunluktan daha ziyade, yolun akiciligi ve kalitesi benim icin daha on planda arkadaslar.
    Konya yolunun daha kaliteli ve duz oldugu soyleniyor, radar faktorude cok onemli sayilir. Cevap yazan arkadaslara cok tskler..
  • İlk önce yola çıkacağın zaman EMNİYET KEMERİNİ takmanı ihmal etmemeni istemekle;
    Afyon Isparta yolu daha mantıklı Burdur tarafında biraz viraj var ama arkadasın dedigi gibi manzaralı.
    Radarlar fix yerlerde zaten Bucak kavsagı ilerisi afyonda bir alabildigince yol olucak söle dalgalı yukarı asagı olarak orada dikkat etmen lazım bide bide antalyaya yaklaştığın zaman korkuteli civarında jandarma polisinin güvenlik ve bil hassa emniyet kemeri kontrolü var. İyi yolculuklar ve iyi tatiller dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Contra07 -- 23 Eylül 2008; 18:20:11 >
  • ALANYAYA GİDECEKSEN KONYA AKHİSAR YOLU , ANTALYAYA GİDECEKSEN AFYON YOLU DAHA MANTIKLIDIR . BEN GEÇEN ÇARŞAMBA ALANYADAN GELDİM GECE 20 DE ÇIKTIM 01.30 DA ANKARADAYDIM GECE RADAR DA OLMUYOR BASA BAS GİDİYORSUN SELAMLAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: tano

Konya uzerimi, Afyon uzerimi karar veremedim. Km bazinda kisalik uzunluktan daha ziyade, yolun akiciligi ve kalitesi benim icin daha on planda arkadaslar.
    Konya yolunun daha kaliteli ve duz oldugu soyleniyor, radar faktorude cok onemli sayilir. Cevap yazan arkadaslara cok tskler..

konya yolu çok tehlikeli oluyor...sollama yapmak çok zor, hele bir de ağır damperli araç denk geldimi önünüze geçmiş olsun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ankara antalya yol onerisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ankara-afyon-sandıklı-keçiborlu-ısparta-antalya-belek..
    afyona gelmeden köroğlu belinde çalışma var iscehisara kadar zaman zaman servis yolu veriyolar. antalya uşak ayrımından sonra sandıklıya doğru tırmanırken yol genişletme çalışmaları var. dinara gelmeden keçiborluya dönüp ıspartadan inersen, burdur yoluna göre hem daha sakin olur, hemde kısa. antalyanın içinden geçmemiş olursun. ıspartadan manzaralı yoldan(ısp.çıkısı bol virajlı ama hızlı gidebilirsin) antalya havalimanına inip soldan devam edersin.
    radarlar ank polatlı sivrihisar arası genelde 2 tane.
    sivrihisar afyon arası pek yok
    keçiborlu, ısp-burdur ayrımı arası 1tane
    ısparta çıkışında belki..
    normal hızla 4-4.5 saate ısp ordan 1.5 saatte antalya belek.
  • Arkadaslar kiymetli yanitlariniz icin ve dikkat onerileriniz icin cok tskler..

@toslumbaa arkadasim, detayli anlatimin icin cok tskler.

Sanirim, Afyon istikameti en sagliklisi olacaktir, hicbir otobus firmasinda 27. Cmtesi aksami icin yer bulamadim, pek ekonomik olmiycak ama,
    arabayla gitmek zaruri gibi gozukuyor.

Varan, Ulusoy, Kamil Koc, Pamukkale, Metro, Kontur bunlarin tamamina sordum, ne bunlarda nede daha dandik firmalarda yer yok.
    Antalya Seyahat diye bir yerde buldum ama hic sevecen ve guvenli gelmedi...
  • Antalya Seyahat iyidir aslında :) kuzenim hep onla gidip gelir.

Aslında bende arabayla aynı güzergahı gideceğim... Forumu şansıma buldum çok işe yarayacak... Teşekkürler...
  • Konya Yolu üzeri gelmen daha iyidir.Zaten Konya'ya kadar çift yol.Konya-Seydişehir arasında ise yol genelde 3şerit olarak gidiyor.Seydişehirden Aksekiye giderken biraz sıkıntı var ama sonrasında yol iyidir.Biraz virajlı.Manzarası da güzeldir oranın
  • Tabiki konya yolu tecrübeyle sabit, bir Ankaralının Antalyaya giderken afyon yolunu kullanmasına inanamıyorum.

Bence konya istikametinden gidip gelmen çok daha iyi olur, neden fazla km yapıp daha fazla yorulasın, daha fazla yakıt tüketesin, aracını yorasın.

HRMNKY arkadaşın söyledikleri doğrudur, ek olarak, yol çok sakindir, acemi bir insan bile o yoldan rahatlıkla antalyaya gider, gelir. Torosları geçmek ise çok zevkli...

quote:

Orjinalden alıntı: HRMNKY

Konya Yolu üzeri gelmen daha iyidir.Zaten Konya'ya kadar çift yol.Konya-Seydişehir arasında ise yol genelde 3şerit olarak gidiyor.Seydişehirden Aksekiye giderken biraz sıkıntı var ama sonrasında yol iyidir.Biraz virajlı.Manzarası da güzeldir oranın
  • Ben Afyon Isparta güzergahı ile geldim Bu yol Burdur üzerinden olan güzergaha göre 25 km daha kısa ancak Isparta Antalya arası yol duble degil ve Toroslar'i aşarken ağır vasıtalar nedeniyle konvoylar oluşuyor Dönüşte Burdur üzerinden gitmeyi planlıyorum.Herkese kazasız ve arızasiz yolculuklar dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.