Şimdi Ara

Ankara Biometrik Fotoğraf 10 TL (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
993
Cevap
105
Favori
139.240
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
Giriş

keçiören nüfus md çevresindekiler 4 adet 200/8 adet 300e çekiyor..

• Tandoğan meydanda gratisin üstü 4 adet 250 8 adet 300 tl

• hankmoody1 H kullanıcısına yanıt

Raw çekmek ekstra külfet mi yahu? Zaten çektiğin 2-3 tane fotoğraf kartta yerin mi yok? Raw edit ile jpeg editi arasında dağlar kadar fark var. Pozlama, renk vb. birçok düzenlemeyi 0 kayıp ve %100 başarıyla yapmak varken niye çöp jpeg.

Hepi topu 200 lira dediğin adamın 10 dksını alıyor. Günde 20 adam gelse dümenden çalışarak 4000 TL iyi para. Sizin 200 liranız değersiz ise bilemem. Ben özellikle greencard için istediğimi ve amerikan pasaport fotosu ile aynı standartta olduğunu belirttim. Buna rağmen çektiği fotoğraf standart dışı çıktı. Geçen sene de farklı fotoğrafçıya gitmiştim yine aynı sorun. Abartmıyorum fotoğrafçı dükkanı çalışanlarının %95’inin bu sektörle uzaktan yakından ilgisi yok sadece birkaç teknik terim ve işlerini görecek kadar pratik bilgi sahibiler. Shutter speed, diyafram bile bilmiyordur çoğu.

Bir işi yapıyorsan, dükkan açıp hizmet veriyorsan belirli bir standartın olmalı. Ben sıradan bir vatandaş olarak senden daha başarılı iş çıkarıyorsam orada bir sıkıntı vardır. Kan emici kazıkcı esnaftan uzak durunuz. Kendi işinizi kendiniz hallediniz. Fotoğrafçıyım diyen adamın fotoğrafıyla kuyuya inerseniz ne vize alırsınız ne greencard.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

Sırayla cevap vereceğim

1. 15 yıldır bu işin içindeyim vesikalığı raw çekeni hiç görmedi bu gözler. Dünyanın en gereksiz işini savunuyorsun şuan. Stüdyoda iyi ışıkla çekilmiş, makinanın enstantane diyafram vs. Gibi tüm ayarlarını kullanılan flaşa göre yapılmış pırıl pırıl stüdyo ortamında çekilen ve her şeyden önemlisi 5x6 gibi küçücük basılan fotoğrafı raw çekmek ameleliktir, işini gereksiz ağırlaştırır. Her şeyden önce Biyometrik çekimlerde edit diye bir şey olamaz fotoğraf ret gelir. Renk iyise ki flaşlı stüdyo çekimi,ölçülendirir basarsın. Tele objektifle 300 metreden kuş fotoğrafı mı çekiyoruz arkadaşım ? Bol keseden atmadan önce kendinizi ‘ben bu işi ne kadar biliyorum acaba’ diye bi sorgulayın. Editin yasak olduğu küçüçük fotoğrafa raw çekmek gibi saçma fikirler çıkmaz o zaman belki…

2.Malesef toplumumuzda ben her şeyi çok iyi biliyorum hastalığı yaygın görülüyor. En basiti karşınızdaki insana bi saygı yok. Sen eminim eve çağırdığın tesisatçı içinde ‘ben zaten biliyordum yha, ne yaptı ki ? Bak iki dakikada gitti? Hırsız bunlar? ’ diyorsundur. Bilginiz varsa açın bi dükkan, risk alın,usta siz olun görelim…

3-Yaşadığın sorun ilişimle alakalı. Herkes biyometrik denilince tek tip zannediyor. Genelde gelen kitle biyometrik istiyorum der detay vermez. Size verilen Türkiye standartlarına göre yapılan fotoğraf ABD vizesi için geçerli olmaz çünkü geçerli ölçü 600x600 gibi tamamen farklıdır. Bu gibi sorunlar yaşamamak için Türkiye geneli tüm fotoğrafçılar uyarıldı artık kullanılacak kurum teker teker müşteriye soruluyor.

4. Dışarıda içtiğin en dandik bir kahve 100 TL sizin kafanızdaki 200 TL nin nasıl bir değeri var ? 300gram et yok bu paraya?

5.Fotoğrafçı işletmeleri pideci dükkanı gibi değildir. Giren çıkan bellidir, sınırlıdır. Ortalama bir insanın 7-8 yılda bir işi düşer düşmez. Öyle bilmeden etmeden 20 kişi gelse şu kadar yapar gibi saçma uydurma tezlerde bulunmayın. Sınırlı kitleye hizmet veren bir işletmede en büyük gider kalemi kira+işçilik gideri+malzeme+ vergi+faturalar vs. dir. Gelen kişi sayısına bunları böldüğünde elinde kalanla zengin olmazsın. En dandik stüdyonun kurulması 300 bin den başlar. Yatırım yapar risk alırsın . Sabah 8 gidersin akşam 8 çıkarsın. Millet pazar gezer sen çalışırsın. Ne güzel dünya ya gelene geçene hırsız damgası vuralım. millet 3 kuruş kazanacağım diye senin gibilerle uğraşıyor asıl sıkıntı bu bence…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hankmoody1 -- 20 Kasım 2024; 4:33:40 >

• Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

Müşteri Raw istiyorsa Raw çekecek..

Ha ben RAW çekmeyi bilmiyorum diyorsa, o zaman durum başka demektir. O taktirde durum değişir ancak biliyorum lakin çekmiyorum diyorsa konu çok başka yere gider zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Kasım 2024; 8:3:38 >
    30 senelik fotoğrafçıyım diyip dükkanın her yerine biyometrik çekilir yazan, ama çekemeyen meslektaşlarına da diyeceğin var mı peki? İnternetten açıp gösterdiğim halde Abd fotoğrafını batırdı bu sene..çekim sonrası 20 dakika pc de uğraştı yine beceremedi..stüdyoda arka fona bile yeşil bez asmış..ulan bari bezini beyaz yap.. yeşil bez nedir,nerde geçiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Kardeşim raw’ın ne olduğunu biliyor musunuz ? Bom boş bir meseleyi tartışıyoruz şuan. Bu arkadaş sırf cebinden 200 TL çıkacak diye gereksiz bir işgüzarlığa girişmiş. Ben olsam bende çekmem. Ne saçma istekler bunlar…

• Bella Ciao kullanıcısına yanıt

Hocam kimseyi savunmak değil amacım. İşini adam gibi yapan olduğu gibi çürük elmalar her meslekte var. Ama sen bu işi genelleyip bedava para kazanıyorlar vs. Gibi bir sürü saygısızca şey yazıp emekçi insanlara bok atarsan k.bakmada adama sorarlar çok biliyorsan kendin yap o zaman. Ulan ne güzel dünya her yapılan işe bok atalım böyle…

demek 200 TL cebinden boşa cıkacak heee.. anlat hele başha niler olacah?  

yoh gurban bilmeyom ben röw falan en iyisini sen bileyon  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Kasım 2024; 18:7:27 >
  • Bir grup 200 TL'yi çok para olarak görmüyor, bir grup 200 TL'yi çok para olarak görüyor.

Kendimiz evde yapsak maliyeti kaç lira tutar acaba?

Güzel uygulamalar var, yurtdışında da çoğu kişi evde kendi çekip yapıyormuş.

• ntman N kullanıcısına yanıt

Hocam Avrupa’da yaygın olan foto kabindir. İşçiliğin aşırı maliyetli olmasından dolayı toplu yerlere bu sistemi kuruyorlar. Bir kabinin içine geçip robota fotoğraf çektiriyorsunuz. Otomatik çıktıyı alıp ödemeyi yapıyorsunuz. Evde çekilip çıktısını alma riskli kısım çünkü bu fotoğraflar hava alanları gibi kalabalık yerlerde bulunan yüz tanımlama sistemi için kullanılıyor kafa ölçüsünden tutun alın çene orantısına kadar 20 farklı kuralla uyarak çekilip ölçülendiriliyor…

• DSLR kameralarda, RAW modu etkinleştirmek için sadece ayar menüsünden o modu seçmek ve bu şekilde ham fotoğraf moduna geçmek yetiyor. RAW modda fotoğrafa minimum işleme yapılıyor. RAW dosyaları, kameranın çekim yaparken seçtiği otomatik düzenlemeleri, beyaz dengesi, kontrast, keskinlik falan gibi içermeyen ham veri seti anlamına geliyor. RAW dosyaları bu şekilde oluşur. Kullanıcı bu ayarları sonradan düzenleyebilir ve bu RAW dosyasında düzenleme yaptıktan sonra JPEG dosyasını kendisi elde eder. Ayarların kullanıcı tarafından düzenlenmesi fotoğraf reddedilmesine sebep olmaz.. 

RAW isteniyorsa RAW modda çekecekler söylediginiz gibi fotoğrafçıya ek bir külfet getirmiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Kasım 2024; 5:20:47 >
  • Bella Ciao kullanıcısına yanıt

O fotoğraf çekimlerine 200 lira bile çok.. 50 gayme o işin tam hakkı..  

Senin mesajı sikayet edip sildirmişler sanırım o mesajda söyledigin gibi, çekebilen kendisi çeksin. Hatta verin telefonu birine güneş ışığı yansıması olmayan ancak aydınlık bir ortamda ikinci bir kişi sizi çeksin. Sonra bilgisayarda beyaz fon yaparsınız ve hafif düzenlemeler sorun yaratmaz kabul edilir..

Dikkat edeceginiz şey fotoğrafı mutlaka 50 mm x 60 mm olarak yazdırın.. Beyaz tshirt ve kazak giymeyeceksiniz. Koyu renk seyler giyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Kasım 2024; 5:35:43 >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.