< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ankara Biometrik Fotoğraf 10 TL (49. sayfa)
-
-
Ankarada ehliyet için biyometrik fotoğraf çektireceğim bir yer önerisi var mı 4 fotoğrafa 250 tl nedir yahu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ankara Fotoğrafçılar Odası 2024 yılı biyometrik fotoğraf çekim ücreti 4 adet 425 TL
Bugün ben bu işi 7 liraya çözdüm.
İhtiyaç Listesi:
- Akıllı telefon (kamerası iyi olursa daha iyi sonuç alırsınız.)
- İnternete bağlanabilen bir bilgisayar/tablet
- JetFoto özelliği olan Migros
- 7 Türk Lirası :D
Yapılacak işler:
- Düz bir duvar önünde fotoğrafınızı arkadaşınıza, ailenize yanınızda kim varsa çektirin. Örnek bir biyometrik fotoğrafa göre portreyi kadraja oturtsunlar. Fotoğraf üzerinde yüzünüzde gölge oluşmaması çok çok önemli! Kafanız öne ya da yana eğik olmamalı!
- Çektiğiniz fotoğrafı whatsapp ya da mail ile bilgisayara gönderin. Burada fotoğrafın arka planını beyaza çevirip, biyometrik ebada oturtacağız.
- https://photoaid.com/en/tools/remove-background adresini kullanarak çektiğiniz fotoğrafın arka planını temizleyin, yani arka plan beyaz olsun. hazırlanan fotoğrafı indirin
- photoaid sitesinde hazırlayıp indirdiğiniz beyaz arka planlı fotorafı https://www.idphoto4you.com adresine yükleyin. Ana sayfadaki country'i Türkiye seçin, photo 5x6 biyometrik boyutu otomatik gelecektir, print size'ı 10x15 seçin.
- idphoto4you sitesinde, bir sonraki aşama kontrast ve parlaklık ayarları. eğer fotoğraf biraz karanlık geliyorsa parlaklık ile oynayabilirsiniz. Ben bu ayarlar ile oynamadım. Sonrasında önünüze 2 adet yeşil taralı bölge çıkacak. Yüklediğiniz fotoğrafın çenesi aşağıdaki yeşil bara, kafanın bittiği kısım da üstteki yeşil bara gelecek şekilde fotoğrafı büyütüp ya da küçültün. Kenarda + ve - işaretleri bulunuyor. Fotoğrafı yeşil bölgeleri kılavuz olacak şekilde oturttuktan sonra sonraki aşamada site otomatik olarak 10x15 ebadlı kağıda 4 adet biyometrik gelecek şekilde kağıt üzerine fotoğrafları yerleştiriyor ve bu final versiyonu indiriyorsunuz.
- Çıktısı alınacak dosyayı idphoto4you sitesinden indirdikten sonra ister bilgisayardan e-mail ile isterseniz bilgisayarda web browserda açtığınız whatsapp web üzerinden son versiyon olan fotoğrafı telefonunuza gönderin. (sd kart veya flash belleğe de atabilirsiniz ancak artık pek kullanan kalmadı)
- JetFoto özelliği olan bir Migros'a gidip, telefonu foto çıktı makinesine oradaki kablo ile bağlayın. Çıktısını alacağınız fotoğrafı whatsapp klasörü altında (mail ile gönderiyorsanız galeride de olabilir) göreceksiniz, seçin. Ardından fotoğrafı kağıda oturturken 2 seçenek var, crop mu olsun yoksa beyaz çerçeve mi diyor. Ben burada crop seçeneğini seçtim. Sonrasında fotoğraf muhtemelen dik duruyor, baskı için fotoğrafı yatay çevirmeniz gerekebilir. Yaptığım tek ayarlama bu oldu. (arayüz https://www.jetfoto24.com/Home/HowItWorks bu sitedeki foto ayarlamalarının aynısı )
- Fotoğrafı ayarladıktan sonra makina fiş veriyor, danışmaya ücreti ödedikten sonraysa fotoğraf çıktısı alınıyor.
425 liralık biyometrik fotoğraf işini maksimum 1 saatte sadece 7 liraya halledebilirsiniz. Nerelerde JetFoto olduğuna Migros'un sitesinden bakabilirsiniz, büyükşehirlerdeki büyük Migrosların çoğunda var.
-
kendim çektim hiç bireyerde gecmiyor kabul etmiyorlar sonra fotoğrafcıda cekildim kabul ettiler.vize fotoğrafı.
-
ankarada ucuz yer bilen varsa yazsın
-
Bilgi için teşekkürler. Peki idphoto4you sitesinde resmin altında kendi reklamı var. Bunu siz kendiniz sonradan sildiniz mi? Yoksa çıkarırken o kısmı kesip mi yazdırdınız?
-
Green card photo check yazıp herhangi bir sitede çekildiğiniz fotoyu tarattırın hepsi onaylıysa korkacak bir şey yok.Öyle saçma sapan sebeplerden elemiyorlar merak etmeyin.Yeter ki foto biyometrik olsun ölçüleri arka planı ve diğer özellikleri uysun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ankara geneli fiyatlar en büyük banknotumuz olan 200tl civarlarında. Kimi ender yerlerde 150ye dusebiliyor ama 100e hiç duymadım çeken. 200lüklerde de şöyle bir durum olabiliyor mesela kimisi 4lü fotoya 200tl isterken kimisi 6lıya kimisi 8liye isteyebiliyor. Hatta çok enterasan bir şekilde dijital halini alabilir miyim diye sorduğum birkaç yer 30,50 ve hatta 100tl daha isteyen yerler oldu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Orası baskıda fotoğraf ile denk gelmiyor, site boşluğa reklamını basıyor. Kesinlikle hiçbir sorun teşkil etmiyor.
-
Konudaki yer merdivenaltı mı bilmem.. fakat merdivenaltı sütüdyoda çekilen fotoğrafın, biyometrik çekim kurallarına uymadığı için reddedilecek
Nüfus müdürlüğünde bekledigin saatler bosa gidecek, uygun mesafe ve uygun ekipman kullanılmadan çekilen fotoğrafın bizim suriyeli mahmood arkadaş gibi çıkacak, her biyometrik genellikle mahmood gibi cıkar ama kurallara uyulmazsa daha da feci cıkabilirsin.. onu 10 sene ehliyette kullanacaksın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Kasım 2024; 8:12:53 > -
La 8 yıllık mesajı niye hortlattın
Konu devam ediyor hacım. Konuya girdim senin mesajın çok artı almış gözüme ilişti.. En son 1 hafta önce falan yine mesaj atılmış zaten. Bir de ehliyet değiştirme mevzuları hareketlendi çünkü süre sonuna geliniyor.. Mahmood fotoğraf stüdyoları tercih edilmemeli..
-
Profesyonel görünenlerde hikaye ona bakarsan..geçen biyometrik çekildim.. herif 30 yıllık fotoğrafçı dükkanın her yerine yazmış biyometrik çekilir diye, yarım saat uğraştı, yapamadı batırdı..ha 4 fotoyada 350-400 verilmez ama
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 18 Kasım 2024; 8:33:7 >
Doğru fiyatlar çok kazık gerçekten alt tarafı dijital SLR ile birkaç poz çekip fotoğraf kağıdına basıyor fakat buradaki bir mahmood stüdyo, benim fotoğrafı kadraja eğik oturtmuş, çekerken makineyi eğmiş resmen, tripod zaten kullanmadı, tüm fotoğraf sanki photoshop programında, biraz sağa rotate yapmışsın gibi görünüyordu, üstelik uygunsuz lens kullanmış ve bariz lens distorsiyonu vardı, kendim fotoğrafçılıkla da amatör olarak ilgilendim, o yüzden az çok biliyorum mevzuları. Rotasyon yüzünden reddedilecek diye resmen stres yaptım hacım hatta gidip 1 tane daha mı çektirsem nüfusta beklediğim boşa gitmesin diye düşünerek verdim ama kabul edildi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Kasım 2024; 8:54:32 > -
İki ucu boklu değnek bende pişman oldum,o kadar kendim uğraştım bide..2024 yılında bu işten ekmek yiyip ,hâlâ şu işi öğrenememiş yerler var..millet,beyaz duvarın önüne geçip çekiliyor telefonla,en güzeli harbiden..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 18 Kasım 2024; 8:58:59 >
Fotoğrafçılar artık bu vesikalık işinden dükkanı döndürmeye çalışıyor gibi. Geçenlerde bir fotoğrafçıdan pasaport fotosu çektirdim. Kesinlikle foto üzerinde oynama edit vs. istemiyorum dememe rağmen yüzümü pürüzsüzleştirmiş. Beyaz arka plan yok mu diyorum, yok onu bilgisayardan yapıyoruz diyor. Baskıya ihtiyacım yok bana sadece dijitalden gönderin diyorum aynı fiyat diyor, baskıyla dijital. Tamamen para tuzağı. 4 foto ve dijitale 200 lira para verdim çıktım. Hayır çektiği fotoğraf standarta uygun olsa bir şey demeyeceğim kullanamadım da 200 lira çöpe atmış oldum.
Kısaca elinizde kamerası iyi olan bir telefon varsa veya fotoğraf makineniz varsa, kesinlikle fotoğrafçıyla uğraşmayın. Yukarda arkadaş anlatmış migrosların bazılarında baskı alınabiliyormuş.
Kendi elimde giriş seviyesi 250d kamera ve 24mm, 50mm, 18-55mm kit lens var, kendi kameramla 10 kat kaliteli foto çektim. Kullandıkları kamera-lens en az 10 yıllık. Raw çekiyorsunuz değil mi diyorum o ne demek diyor.
İşini hakkıyla yapana saygı duyarım ama bu iş özelinde birçok esnaf paranı alayım de seni hemen postalayayım gözüyle bakıyor ve çoğu bu iş hakkında çok bilgi sahibi değil.
-
5-6 yeri aradım fiyatlar hep aynıydı. 4 adet 250 8 adet 350 tl. Dijital olarak istersek +100 tl. Ulan zaten çekiyorsun dijitaline neden ayrı para veriyoruz?
Var mı daha ucuz bi yer bilen? En azından dijitale para almayan.
-
2 hafta önce 4 adetine 275 verdim sen zaten bana göre ucuzunu bulmuşsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Vize merkezinde bile 4 tanesi 6 euro sanırım.
-
Vesikalığı raw çekmek ne alaka ya ? Stüdyoda sağlam ışık ortamında çekilmiş 5x6 gibi küçük bir ölçüde basılacak fotoğraf için kim raw çeker. Hayır mantığı yok. Abicim siz hepi topu 200 TL verip ne gibi bir hizmet bekliyorsunuz onu çözmedim.
Bu arada her ülkenin kendi biyometrik ölçüleri ve standartları vardır. Bizim tr de kullanılacak olan ölçülerde bellidir. Arkaplan beyaz, alın çene arası verilen özel ölçüde olmalı vs. Gibi 20 den fazla kural var. Buradan boş sıkan arkadaşlara aldanmayın. Ortalama Photoshop ve teknik bilginiz olmalı ve bu belirtilen 20 den fazla kurala uygun yapılmalı fotoğraf. Balıklama dalarsanız fotoğraf kabul olmaz. Zar zor randevu bulup fotoğraf yüzünden geri dönmeyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X