Şimdi Ara

Ankara'da Ciğer Sarma Yenebilecek Yer Bileniniz Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Konu başlığından da anladığınız üzere Ankara'da ciğer sarma nam-ı diğer darp yiyebileceğim bir restorurant-lokanta-mekan vs. var mıdır?

    Şimdiden teşekkürler.

     Ankara'da Ciğer Sarma Yenebilecek Yer Bileniniz Var mı?





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhand0 -- 28 Mart 2009; 16:18:37 >



  • ilk defa duydum ve gördüm bunu bosver tavuk sarma ye o süper
  • Biz bir arkadaşla Ciğerci Aydın diye bir lokanta görmüştük.Adı komik geliyordu eskiden alay ediyorduk.Nerede olduğunu tam hatırlamıyorum ama...
  • eheuheheuhe o zaman tarifini de yazayım. "marifetteyze.blogspot" saolsun.

    quote:

    Malzemeler; (7-8 porsiyon)
    - 1 kuzu ciğer ve gömleği
    - 1,5 su bardağı pirinç
    - 1 büyük boy kuru soğan
    - 2 dal taze soğanın yaprak kısımları
    - 1/3 demet dereotu
    - 1/2 çay bardağı kuş üzümü
    - 1 çay kaşığı kuru nane
    - tuz - karabiber
    - 2 su bardağı kaynar su
    - 1/2 çay bardağı sıvı yağ
    - 1 yumurta sarısı

    Hazırlanışı;
    Ciğeri yıkayıp, varsa delikli kısımlarını çıkarıp küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuş üzümünü yarım fincan suyun içinde beklemeye alın. Teflon tencerede yemeklik doğranmış kurusoğanı sıvıyağ ile pembeleşinceye dek kavurun. Ciğeri ilave edin üzerine biraz tuz serpin, ciğerler pişene dek kavurun. Daha sonra ince kıyılmış taze soğan yaprakları ile dereotunu ilave edin ve ardından nane, karabiberi ekleyin biraz daha karıştırdıktan sonra suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve biraz daha tuz ilave edin, bir kaç kez tahta kaşıkla çevirdikten sonra kaynar suyu ilave edip kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirin. Derince bir kaba kaynar olmayan su koyun. Ciğer gömleğini (darp) bu suya bastırın, yavaşça çözülmesini bekleyin (suyun kaynar olmamasına özellikle dikkat edin, büzülüp deforme olmamalı).. Form verecek yumuşaklığa geldikten sonra tezgahın üzerinde ince yerlerini seçerek 15'e 15 olacak gibi bıçakla kesin, yine ılık su dolu bir kabın içine koyun. Yukarıda yazdığım harca göre bu gömlekten 7-8 parça çıkırılmalı. Daha sonra kestiğiniz parçalardan her birini alıp tezgaha serin içine kenarlarında 2'şer santim pay kalacak şekilde harçtan koyun ve katlayıp paket haline getirin. Yağlı kağıt serilmiş ya da hiç yağlamadığınız bir fırın tepsisine dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 210 C'ye ayarlanmış fırında yemek vaktine 20-25 dk. kala sürün. Sıcak servis yapın. Afiyet Olsun!


    Evet, Ankaralıların cevaplarını bekliyorum.




  • Lezzet Durakları nımı seyrettin sende eskişehir deydi bugun
    görünüşü çok güzel ama zor bi yemek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killforyou1981 -- 28 Mart 2009; 17:12:13 >
  • Yok yok, orada izledim zaten de bu sorunun onla ilgisi yok; ciğer sarma zaten bizim ailede ünlü bir yemektir. Kız arkadaşım Ankara'da okuyor, buluştuğumuz da onun da tatmasını istiyorum ama Ankara'da ciğer sarma yapabilecek bir yer bilmiyorum.
  • don't down, let's up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antalya'da nerede ne yenir?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ciğerden hiç hoşlanmam yukarda beyne benziyo inş bulursunda karnın doyar
  • ankara'nın meşhur ciğer 52'si var orada bulabilirsin belki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.