Şimdi Ara

Ankara'da yaşayanlara soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversiteyi Ankara'da okumayı planlıyorum. Ama daha önce Ankara'da bulunmadığım için bazı sorularım olacak.

Ailemden yardım almadan okumayı planlıyorum. Bu yüzden okuduğum üniversitenin veya kalabileceğim yurtların yakınlarında öğrencilerin çalışabileceği mekanların olması benim için önemli. Yakınında avm kümeleri veya benzeri tecrübesiz pat-time eleman çalıştırabilecek mekan bolluğu olan bir üniversite var mı? Hangi üniversiteye gidersem yakınlarda iş bulma olasılığım artar?

• şehir merkezinde ki ve vakıf üniversiteleri uygundur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miguél

şehir merkezinde ki ve vakıf üniversiteleri uygundur.

Şehir merkezindeki üniversite hangisi acaba? Vakıf üniversitelerine burslu olarak gidersem para yardımı yapıyorlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omgtkk

Üniversiteyi Ankara'da okumayı planlıyorum. Ama daha önce Ankara'da bulunmadığım için bazı sorularım olacak.

Ailemden yardım almadan okumayı planlıyorum. Bu yüzden okuduğum üniversitenin veya kalabileceğim yurtların yakınlarında öğrencilerin çalışabileceği mekanların olması benim için önemli. Yakınında avm kümeleri veya benzeri tecrübesiz pat-time eleman çalıştırabilecek mekan bolluğu olan bir üniversite var mı? Hangi üniversiteye gidersem yakınlarda iş bulma olasılığım artar?

Ankara'da üni okursan eğer çalışma konusunda heryer iş diyebilirim yani burda heryer şehir merkezine çıkar metro,otobüs,dolmuş,atlı araba,helikopter farketmez yani part time olarak kızılay,tunalı yada bahçelideki cafelerden birinde garson olarak çalışabilirsin.

• Orijinalden alıntı: omgtkk

Şehir merkezindeki üniversite hangisi acaba? Vakıf üniversitelerine burslu olarak gidersem para yardımı yapıyorlar mı?

değişiklik gösteriri sen hangisini düşünüyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derindarbe200

quote:

Üniversiteyi Ankara'da okumayı planlıyorum. Ama daha önce Ankara'da bulunmadığım için bazı sorularım olacak.

Ankara'da üni okursan eğer çalışma konusunda heryer iş diyebilirim yani burda heryer şehir merkezine çıkar metro,otobüs,dolmuş,atlı araba,helikopter farketmez yani part time olarak kızılay,tunalı yada bahçelideki cafelerden birinde garson olarak çalışabilirsin.

Bunların arasında ulaşım süresi olarak büyük farklar var mı peki? Veya ulaşım ücreti olarak? Daha avantajlı bir yer yok mu aralarında?

• quote:

Orijinalden alıntı: iskobi06

Benim için ODTÜ birinci tercih olur aslında. Ama kendi yerleşkesi olduğunu duyuyorum sürekli. İşyerine ulaşım bakımından zor olacağını düşünüyorum bu yüzden. Odtü dışında bir üniversite olursa neresi olduğu önemli olmaz. Vakıf da dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omgtkk -- 10 Haziran 2013; 18:16:06 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iskobi06

Benim için ODTÜ birinci tercih olur aslında. Ama kendi yerleşkesi olduğunu duyuyorum sürekli. İşyerine ulaşım bakımından zor olacağını düşünüyorum bu yüzden. Odtü dışında bir üniversite olursa neresi olduğu önemli olmaz. Vakıf da dahil.

tobb doğru tercih olur o zman.
  • İyi bir derecen varsa TOBB'a gidip bedava yurtta, aylik 2 bin lira alarak okuyabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef tobb kazanma imkanım sıfır. Diğer üniversiteleri düşünüyorum. Cevaplar için teşekkürler genel bir fikir sahibi oldum. Seçim zamanı tekrar daha ayrıntılı fikir almak için geri döneceğim.

Hepinize teşekkürler.
  • ODTÜ de okurken maddi sıkıntı varsa yurt+yemek bursu alırsın durumuna göre nakit yardım da alabilirsin ayrıca çalışacaksan ODTÜ de kampüsün içinde de çalışabilirsin Kütüphane,PC-Labları,Bookstore ya da Çarşı içinde ki mekanlarda.
  • Mesajım bulunsun ben de AÜHF istiyorum kazara kazanırsam eğer aklımda bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

İyi bir derecen varsa TOBB'a gidip bedava yurtta, aylik 2 bin lira alarak okuyabilirsin.

O iyi derece ilk 100 galiba :)
  • Bir de aşırı cahilane bulabileceğiniz bir soru olacak ama sormam gerekiyor: Atılım Ü.,Ufuk Ü., Bilkent Ü. gibi düşük seviyedeki özel üni.lerden aldığım(Felsefe, Sosyoloji,Psikoloji gibi bölümlerden) bursların içerisine yurt masrafları ve küçük miktarda bir bağış da dahil mi? Yoksa sadece genel eğitim parasını mı karşılıyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omgtkk -- 10 Haziran 2013; 22:29:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

İyi bir derecen varsa TOBB'a gidip bedava yurtta, aylik 2 bin lira alarak okuyabilirsin.

O iyi derece ilk 100 galiba :)

İlk 200 civariydi sanirsam :) ilk 100'e 2.500 lira veriyorlar. İlk 100'e giren adamlar da gercekten saygi duyulacak insanlar, hakediyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Ankara Üniversitesi ve Gazi üniversitesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.