Şimdi Ara

Ankara Ford Bayii'nde bir tuhaf hikaye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, tuhaf bir durumumuz var, fikirlerinizi almak istiyorum;
    2010 Ağustos ayında ikinci el bi Fiesta aldım, 104 bin kmde. Aracı 2011 Aralıkta bir arkadaşıma sattım, km 125 bin olmuştu.
    Arkadaş aracı bugüne kadar kullandı, 155 bin km de iken, Ankara'da bir Ford bayiine gidip yeni Focus alacak oldu, bizim emektarı da takas için kullanacak.
    Buraya kadar herşey iyi güzel de, bizim Fiesta'nın servis kayıtlarına bakmışlar, 2010 Aralıkta 151 bin km de iken ve 2011 Temmuzda 152 bin kmde Ankara'da başka bir Ford servisinde bakıma girmiş görünüyor-ki bu tarihler aracın bende olduğu aralık ve ben kesinlikle Şaşmaz'daki Haydar ustadan başkasına bakım yaptırmadım ve km değerleri kesinlikle öyle değil!
    Bir defasında İstanbul'a giderken acil bir durum sonucu Sakarya'da bir yetkili servise gittim ve sol arka teker bilyası değişti, tek yetkili servis hikayem bu, ama aldığımız servis kayıtlarında bu yok bile.
    Ve aracın benden önceki sahibi olarak bir konyada bir lastik firması bir de iett görünüyor-ki, bu adamlar neden ankara'ya servise gelsin gitsin?
    151 bin ve 152 binde yapılmış görünen bu bakımlar arasında 7-8 ay var, hiç inandırıcı sayılar değil.
    Arkadaşın aldığı kayıtlara göre araç bendeyken km ile oynanmış, en kestirme akla gelen, ama kesinlikle yok öyle bişey!
    Bir fikri olan yada daha önce benzer bir durumla karşılaşan var mı?

• konyadan çıkan arabada her şey olabilir. birde çift plaka mevzusu var sizinle aynı plaka aynı renge sahip bir fiesta daha olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

konyadan çıkan arabada her şey olabilir. birde çift plaka mevzusu var sizinle aynı plaka aynı renge sahip bir fiesta daha olabilir

Hocam aynı plaka nasıl olabilir. Sahte plaka ile adam gelip yetkili serviste bakım yaptırmaz heralde? burada daha başka bir durum var gibi. Yoksa yetkili servis kayıtları sanıldığı kadar güvenilir değil mi?
  • Durum karışık , servisin bir hatası olabilir mi?
  • Sasiden kontrol etsinler bizim arkadas bakim icin vw gitmis sifir aldi araci beyendi araciniz pert demisler cocuk sifir burdan aldim nasil olur demis kayitlarda arac 2006 golf cocugunki 2012 golf kayitlara bakmislar eski plakaymis Sizinkide boye olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximusix -- 25 Eylül 2013; 16:31:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belkide insanlara bunu yapiyorlar ve ikinci elden uzak tutuyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şasiden sorgulamayı denemek lazım evet. Servis kayıtlarının olduğu servisten şüpheleniyorum ben aslında. benim plaka üzerinden hayali bakım/onarım yapıyor olabilir mi acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoze78

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

konyadan çıkan arabada her şey olabilir. birde çift plaka mevzusu var sizinle aynı plaka aynı renge sahip bir fiesta daha olabilir

Hocam aynı plaka nasıl olabilir. Sahte plaka ile adam gelip yetkili serviste bakım yaptırmaz heralde? burada daha başka bir durum var gibi. Yoksa yetkili servis kayıtları sanıldığı kadar güvenilir değil mi?

olur bu ilk hurda indiriminde aynen böyle oldu. bakın adanada bir mercedes istanbula yola çıkıyor elmadağ rampasında bir mercedes ile karşılaşıyor aynı renk aynı plaka polisi arıyor hemen tabi ruhsatı var elinde karakolda adanalının arabasının sahte plaka ile satılmış olduğu anlaşılıyor. anlatabildimmi

• servis elemanları daha önce servise gelen arabanızın plakasını böyle kayıt yapabilir herhalde. ya benzer plakalı bir araç bakıma geldiğinde plaka bilgisi girişi sırasında yanlış bir rakama basarak böyle bir şeye sebep olmuş olabilirler.
    bunun dışında pek akla yatkın değil ama (:
    çalışan elemanlar psikopattır, daha önceden bakıma gelmiş arabaların plakasını böyle rastgele girip sallama km değerleri yazıyorlardır
  • Bakımlarınızı yaptırdığınız servisten indeks alın ve şikayetinizi de iletsin, kendi aralarında çözsünler.
  • Bugün bu konu ile ilgili bir girişimde bulundum, onu paylaşmak istiyorum.
    Servis kayıtlarının göründüğü Ford servisine ve bir başka servise daha gittik, hem plakadan hem şasiden sorgulama yaptırdık, oralardan toparladığımız bilgiler ve 5664'ten gelen Tüvtürk muayene tarih ve km bilgileri, tarihsel sıralaması şöyle;

1 - 02.2010 - 149.000 km - muayene
    2 - 03.2010 - 150.000 km - servis

- aracı ben aldım - 104.000 km
    3 - 12.2010 - 151.000 km - servis
    4 - 07.2011 - 152.000 km - servis

- aracı sattım - 126.000 km
    5 - 02.2012 - 128.000 km - muayene

Bugünün tarihi 10.2013 - araç 160.000 km'de.

İstanbul yolu Macunköy'deki Tan otoya gittik, araç şasi numarasından sorgulama yaptı servisteki eleman, yukarıda sıraladığım 2-3-4 numaralı servis kayıtlarını saydı tek tek,
    "Burda mı yapılmış?" dediğimde
    "Hayır bu araç bize hiç gelmemiş!" dedi önce,
    "Peki hangi servis görünüyor?" dedim
    "Servis isimlerini göremiyorum" dedi,
    Döküm istedik, vermedi, bu saydıklarınızı kağıda yazıyım dedim, masadaki kaleme uzandım,
    "Şu anda öğle vaktimden yiyoruz" dedi ve kalktı, gitti!

Başka bir Ford bayisine gittik, aynı kayıtları ekrandan gördük,
    Yukarıdaki 2 numaralı kayıt, 150.000 km de iken Tan Oto'ya gitmiş,
    3 numaralı kayıt 151.000'de, benim ismim var, servis ismi görünmüyor, eksiği de ben tamamlayım, Sakarya'da servis dedim, ama km 151.000 olamaz!
    4 numaralı kayıt 152.000'de yine Tan Oto'da görünüyor, ama ne hikmetse adamlar "Bu araç bize hiç gelmemiş" diyor ve kayıtları göstermekten kaçıyor!

Ortada çok açık bir şey var ki km düşürülmüş, şu görüntüde de ben zan altındayım.
    Benim öngörüm şu -ki, aracın km si benden önce düşürüldü -hatta bu kesin- bana ait olan 3 numaralı kayıtta da km bilgisini girerken sisteme baktılar, bir önceki kayıt 150 bin, ama aracın ekranında 120 bin görünüyor, 150 den aşağı giremeyeceğine göre 151 bin girdi.
    Tamam buna kendimce bir açıklama getirdim de arkadaş 07.2011 de araç 152 bin km'de araç yine Ankara Tan Oto'ya gitmiş (kesinlikle götürmedim, hatta Tan Oto'yu ben Tandoğan'da zannediyordum, değilmiş, İstanbul yolundaymış bugün öğrendim, hani yolunu dahi bilmezdim), hatta götüren de Fatih Güney diye biri görünüyo - ki ilk defa duyuyorum ismini, bunu nasıl açıklarsın şimdi!

Erzurumlu bi Müslüm Aba Keçeli vardı bilir misiniz? "Nasıl bir işe düştük kardaşım yaa!" deyip zıvanadan çıkıyordu sonunda, o aşamaya geldim!!!

http://www.youtube.com/watch?v=mxdeOI0Fmbw

• Mil ve km olarak ayari degistirilmis olabilir

• Buna ne demeli?
    yetkili servisten bile güvenle araba alınamayacaksa nereden alınacak?
    sizin durumunuz tanıdıktan almanın da pek güvenli olmadığının örneği!
    şimdi aklıma gelen soru şu bizim bayilerden sıfır diye aldığımız arabalar acaba ne kadar sıfır.

http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1664365/tan-oto-aracim-boyali-cikti/vxdpc
  • tan oto etrafında biraz nöbet tutun çaktırmadan. bence sorununuzun çözümü orda.

• bi okadar ilginç bi okadar da kötü bir durum.
  • servis hatasi gibi

• Hata bir kere yapılır. Burada hatadan başka birşey var. İyi düşünün ne olabilir diye.. Organize bir suç dahi olabilir. Vergi kaçırma, Ford'u kazıklama vs... Bence Ford genel merkezde bir yetkili ile görüşün. Siz doğrusunuz ondan şüpheye gerek yok. Neden olduğunu Ford tahmin eder. Ha etmiyorsa işin içinde onlar da vardır. Ve hem Ford genel merkez hem de adliye yolu görünebilir. Bu işin ucundan tutun, basit bir hata olamaz bu kadar

• Servise gelen başka bir aracın şasi numarası yanlış girilmiş olabilir ya da plaka. O da gelip sizi bulmuştur.

• Geçmiş olsun,

sizin olaya en iyi açıklamayı Şaşmazlardaki ustanız yapabilir neticede o da servis yıllardır bu işlerin içinde elbetteki buna benzer durumlara şahit olmuştur, diğer yandan yukarıdaki bir yorumda yazdığı gibi sanki sizin mesele tan otoda hallolacak gibi, olmadı Ford'a başvurun kayıtları tam olarak almak için, çünkü sizin servis kaydınız görünüyor ise bunun faturasıda olmalı o fatura kime kesildi acaba???
  • Ford genel merkeze şikayette bulunun detaylı döküm, değişen parçaları vesaire isteyin hepsi kayıtlıdır. Ford zaten işe el atar bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.