Şimdi Ara

Ankara Siyasal-Ankara Üniversitesi ile ilgili sorularınız varsa cevaplayabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, Ankara Siyasal mezunuyum. Yardımcı olabileceğim bir şeyler, sormak istedikleriniz varsa konuşabiliriz.

• Ben de Ankara Hukuk 2.sınıfım, şuan da neyapıyorsunuz?
  • Bölümümü kendime yakın hissetmediğim için iş aramadım çalışmıyorum, yüksek lisans yapıyorum ve YKS'ye girdim.
  • İlk tercihimde ankara hukuk var ve büyük ihtimal gelecek. Bölüm ve üniversite ile ilgili verebileceğiniz tavsiyeler ya da bilgiler var mı acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siyasaldan hangi bölümden mezunsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcoyun P kullanıcısına yanıt
    Siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum.
  • nutritimmu N kullanıcısına yanıt
    Hayat ne kadar garip ya ben 2 senedir oraya girmek için çalışıyorum siz ise yeniden giriyorsunuz peki neden begenmediniz bende bu sene büyük bir ihtimal gazı siyaset bilimi ve kamu yönetimi gelicek gazi ile Ankara'yı karsilastirabilir misiniz benim hedefim kaymakamlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hacettepe hakkında sorunuz?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fluenzy kullanıcısına yanıt
    en büyük tavsiyem ders seçimi ile ilgili olur, ders seçimi haftasında hangi dersleri ve hocaları seçmen gerektiğini söylerim, bölüm ilk sene rahat, normal bir çalışmayla çok yüksek ortalamalarla geçebilirsin, ders notları okulun hemen yanındaki betacopy kırtasiyede satılıyor, arkadaşlardan biri derste ses kaydı alıyor daha sonra kağıda geçirip bu kırtasiyeye satıyor, biz de kırtasiyeden gidip alıyoruz, sayfası 8 kuruş oldu geçenlerde.
    kaymakamlık veya idari yargı sınavlarına girdiniz mi hiç?
  • Aynen bu betacopy olayını duymuştum. Teşekkür ederim tavsiyelerin için. Peki sen ankarada mı yaşıyordun normalde yoksa üni için mi oraya gittin? özel yurtlar ya da ev fiyatları çok mu pahalıdır acaba?
  • pcoyun P kullanıcısına yanıt
    hayaller diyelim hocam dilerim en iyisi gelir sizin için :) öncelikle beğenmedim değil kendimi genel olarak sözele yakın bulmuyorum pek ilgi alanım da değil, lisede ve tercih döneminde yapılan hatalar sonra cesaret edip de bırakamadım. onun dışında ankara siyasal zorluğu dışında her zaman iyi ki dedirtir diyebilirim. Siyasalda dersler biraz ağırdır, yani vize final dönemlerinizde binlerce sayfa okumanız olur. Zaten siyasala girmek çıkmaktan daha kolay der hocalar hep :D. Gazi üniversitesinde birkaç defa arkadaşlarımla derse girdim, kaliteli hocaları olan bir okul. Ders yükü bizim okuldaki kadar yoğun değil, daha rahat siyasalda özellikle kamu yönetimi bölümünü çok zorlayan hatta mezuniyetlere engel olan birkaç ders var onlar daha rahat aşılabiliyor gazide. Özellikle söyleyebilirim ki gireceğiniz kurum sınavlarına siyasalda son sene çalışmak çok zor çünkü çok çok yoğun oluyor dersler ağır çünkü. Gazideki arkadaşlarım genelde kpss kursuna gidecek zaman bulabildiler ya da sizin hayal ettiğiniz gibi kaymakamlık vb kurum sınavlarına hazırlandılar biraz daha nefes alacak vaktiniz olacak yani. Ekol olarak farklı iki okul, okulu sevip sevmeyeceğiniz sizin yaşam tarzınıza, hayat görüşünüze göre çokça farklılık gösterecektir elbette :)

• İdari Hakimlik sınavına kayıt yaptırdım ama giremedim. Kaymakamlığa da girmedim. Çok sevdiğim arkadaşlarımdan biri kaymakamlığa başladı oldukça zorlu bir süreçti onun için, ayaklı mevzuat oluyor bu sınavlara girenler, bende o sabır yok :). Çevremde İdari Hakimliği kazanan yok maalesef.
    il dışından Ankara'ya geldim. İlk sene TSK'nın yurdunda kaldım son ay kala kyk sırası geldi gölbaşı kyk ya geçtim. Özel yurt pek araştırmadım askeri yurtlarda kalacağım için. kyk başvurunu yap maddi durumunuza ve bazı özel şartlara göre sıralamaya giriyorsunuz sıranız geldikçe kyk yurtlarına yerleşiyorsunuzç Benim geçtiğim kyk gölbaşındaydı okula biraz uzaktı yaklaşık 50dk sürüyordu ama yurt gayet güzeldi memnundum.

Ev için ilk sene biraz zor olur, ilk sene kafa dengi arkadaşlar bulduktan sonra 2.sınıfta çıkabilirsin, fiyatlar değişiyor oda arkadaşım kuğulupark civarında gayet güzel bir muhitte yanılmıyorsam 850 yada 900 liraya ev buldu bir arkadaşıyla çıktı. İyice araştırmak lazım bu işleri
    Benim de en büyük hayalim kaymakam olmak, arkadaşınız mülakatlarda referans bulup da mı geçti yoksa kendi kendine mi, bi bilginiz varsa?
  • hocam bana kyk çıkmaz. ailem de benim üstüme düştüğü için 1-2 kişilik özel yurt arayacağız sanırım. inşallah iyi bir yer bulabiliriz. önümüzdeki senelerde de bir arkadaşımla çıkarım. çünkü özel yurt olunca aileme fazla yük olacağımı düşünüyorum. ev fiyatları da dediğiniz gibiyse gayet uygun. iyice araştıracağım artık önümüzdeki zamanlarda. sağ olun.
    çıkmaz deme ailen çok aşırı yüksek para kazanmıyorsa çıkar, kendimi örnek vereyim babam 8000 civarı maaş alıyor ve mart ayını başında sıra geldi
  • Hocam bir fikrim yok, pek konuşulmaz zaten böyle şeyler, referans bulan da referans buldum demiyor zaten.:) muhakkak referans bularak giren birileri olduğu gibi, bulmadan giren de vardır. Bence elinizden geldiğince bunları düşünmeyip, moral bozmadan motivasyonunuz yüksek okuyun iibf ve sbflere herkes büyük hayalleri olarak girmiyor çünkü motivasyon çok önemli.:)
  • hocam kyk yurtlarında 5-6 kişi kalınıyor ortak tuvaletler banyolar kullanılıyor. ailem benim kykda yapamayacağımı biliyorlar ben biraz geçimsiz bir insanım çünkü. zaten kyk çıkmasını bekleyip uğraşmazlar.
    Yani bu referans işlerinin pek de gizlisi saklısı kalmadı sanki, geçen youtube da bir video izledim hoca şey diyor böylesine yüksek görevlere getirilecek birisini, adamların hiç tanımadığı birine vermemesi gayet normal diyor. Hakkımızda hayırlısı.
    öyle yurtlar kaldı mı ya ankara da benim bildiğim bir tane öyle yurt var, çoğu kyk yurdunda benim de kaldığım gölbaşı yurdunda odalar 4 kişilik lavabo/banyo her odanın ayrıydı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.