Eskişehir yolu ambulans ve kurtarıcılarla dolu,1 saat içerisinde birçok kaza gördüm 2 taneside gözümün önünde oldu sakın sakın yola çıkmayın.
Incekte oturuyorum. Surekli kar kureme araclari calisiyor ancak biyere kadar. Firtina ile beraber yagan karin ustesinden gelmek hic kolay degil. Hele birde karla beraber trafik felc olduysa bu araclarin nasil temizlemesini bekliyorsunuz? Sucu belediyelere atmadan once bize dusen onlemleri almaliyiz. Kar lastigi yoksa bile toplu tasima kullanilmaliydi.
quote:
Orijinalden alıntı: DeepNote
Ankara büyükşehir belediyesi yine tarih yazdı.Gerçekten göstermiş oldukları müthiş çaba için tebrik ediyorum.Ne için mi çaba sarfettiler? Otobüsleri servisten kaldırarak hem yakıt zamlarını protesto etmiş oldular,hem obezite sorununa dikkat çekerekten insanları yürümeye teşvik edip diğer yandan karda çıkan ayak seslerimizle romantik yolculuklara vesile oldular.İşte şimdi hakettik evropanın en iyi kenti ödülünü.
Kar,ankara,ego,hayallerimi terkime aldım yürüyorum kar maskesiyle enginlere...
Analamadığım şey, semt belediyeleri de kar küreme araçlarını çalıştırmadı
Çayyolu Ahmet Taner Kışlalı Mahallesinde saat 17,00 den beri yogun kar yagmakta ,bir tane tuzlama ve kar küreme araci yok ortalikta. Trafik yeni yeni düzelmeye başladı. Belediyenin dün gece boş boş dolaşan araçları bugun neredeler çok ama çooook merak ediyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: Sith
quote:
Orijinalden alıntı: HITM@N
quote:
tuzlama kar yağarken olmaz zaten .. kar küreme aracı olsada olmasada esas sorumluluk şöförlerdedir..
Ankarada araç kullanıcıları bugün sınıfta kalmıştır. Kar bir doğa olayıdır. Yağacağıda belliydi. Niye kar lastiksiz yada zincirsiz çıkıyor bu insanlar. bu kadar sorumsuzlukmu olur. Belediyelere suç atmadan önce bu cahilliği çözmemiz lazım. Servis araçlarından tutunda birçok araç bugün tedbirsiz yola çıktı. Ve yarında çıkmaya devam edicek.
Özellikle bilkent yolu bir felaketti.Hem araba kullanmayı bilmiyorlar, hem kar lastiği olmadan karda araç kullanmaya çalışıyorlar hemde kaza yapıyorlar. Tedbirini alan insanların ne suçu var.
Adamın kar lastiğine vereceği para 700-800 TL . Almadığı için yaptığı kazanın bedeli binlerce TL liyi buluyor. Bu kadar cahilmi bu sürücüler.
Sonra kalkmışız kar küreme nerdeydi tuzlama nerdeydi.
Ne kadar kolay demesi. Ankaraya bu yıl 3 kez kar yağdı. Toplasan karın kaldığı gün sayısı 10 etmez. - 10 gün için 700-800 lira kar lastiğine vereceğim. - Kar lastiğini taktırmaya 20-30 lira vereceğim. - Kar lastiğinden dolayı 4-5 ay boyunca yakıt tüketimim 100km de 2 litre civarı artacak. Bu da nereden baksan 500-600 tl eder.
Yani 10 gün için 1500 tl ye yakın bir para çıkması lazım. - Bundan önceki 2 kar yağışında gayet rahat dört mevsim lastikle gidip geldim, yolların tamamı temizlenmişti. - Kar lastiği alsam da çok bir farkı olmayacaktı.
- Ayrıca buz tutmuş bir yerde kar lastiğinin de kaymayacağının, yokuşu çıkacağının garantisi yok.
E ben kar lastiği takmayanlar ve arabada kullanmayı bilmeyen yüzünden de işime geç kalıyorum o ne olacak ?
Bilkent civarını görsen adamlar ankaraya uzaydan gelmişler gibi. Bilinçsiz sürücüler yüzünden çekmek zorundamıyım ben bu eziyeti?
kar lastiği takmayanlar yüzünden değil, yolları temizlemeyen belediye yüzünden geç kalıyorsun. Önceki yağışlar bundan daha fazlaydı ama bir sıkıntı yoktu, şimdi fazla kar olmadığı halde yollar felç
Neyseki şanslısınız böylesine bir trfiği sadece karlı havada çekiyorsunuz, ya biz napalım İstanbulda her gün sabah en az 1 saat 10 dakika akşam ise 1,5 saat yol çekmek zorundayım ve bunlar deidğim gibi bunlar en az süreler ve 28 Km yol ev - iş arası
quote:
quote:
tuzlama kar yağarken olmaz zaten .. kar küreme aracı olsada olmasada esas sorumluluk şöförlerdedir..
Ankarada araç kullanıcıları bugün sınıfta kalmıştır. Kar bir doğa olayıdır. Yağacağıda belliydi. Niye kar lastiksiz yada zincirsiz çıkıyor bu insanlar. bu kadar sorumsuzlukmu olur. Belediyelere suç atmadan önce bu cahilliği çözmemiz lazım. Servis araçlarından tutunda birçok araç bugün tedbirsiz yola çıktı. Ve yarında çıkmaya devam edicek.
Özellikle bilkent yolu bir felaketti.Hem araba kullanmayı bilmiyorlar, hem kar lastiği olmadan karda araç kullanmaya çalışıyorlar hemde kaza yapıyorlar. Tedbirini alan insanların ne suçu var.
Adamın kar lastiğine vereceği para 700-800 TL . Almadığı için yaptığı kazanın bedeli binlerce TL liyi buluyor. Bu kadar cahilmi bu sürücüler.
Ne kadar kolay demesi. Ankaraya bu yıl 3 kez kar yağdı. Toplasan karın kaldığı gün sayısı 10 etmez. - 10 gün için 700-800 lira kar lastiğine vereceğim. - Kar lastiğini taktırmaya 20-30 lira vereceğim. - Kar lastiğinden dolayı 4-5 ay boyunca yakıt tüketimim 100km de 2 litre civarı artacak. Bu da nereden baksan 500-600 tl eder.
Yani 10 gün için 1500 tl ye yakın bir para çıkması lazım. - Bundan önceki 2 kar yağışında gayet rahat dört mevsim lastikle gidip geldim, yolların tamamı temizlenmişti. - Kar lastiği alsam da çok bir farkı olmayacaktı.
- Ayrıca buz tutmuş bir yerde kar lastiğinin de kaymayacağının, yokuşu çıkacağının garantisi yok.
Birinci yanlis 4 mevsim diye bir lastik cesidi yoktur. Yaz ve kis lastikleri vardir. Ikinci yanlis kis lastigi 10 derece altinda aracin yol hakimiyetini karli ve yagmurlu gunlerde bariz derecede artirir. Ayrica ben incek yokusunu sorunsuz kaymadan cikiyorum. Yakit tuketimininde 2 litre arttigini gozlemedim. Tek eksisi olarak fren mesafesinin artmasi gorulebilir. Ankara gibi biyerde kis lastigi sart.
Boşuna lastik demeyin bizde çivili lastik vardı o karda buzda banamısın demiyor yapacağınız max hız 30 sonrası için ken block olmanız lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: yaman06
quote:
quote:
Birinci yanlis 4 mevsim diye bir lastik cesidi yoktur. Yaz ve kis lastikleri vardir. Ikinci yanlis kis lastigi 10 derece altinda aracin yol hakimiyetini karli ve yagmurlu gunlerde bariz derecede artirir. Ayrica ben incek yokusunu sorunsuz kaymadan cikiyorum. Yakit tuketimininde 2 litre arttigini gozlemedim. Tek eksisi olarak fren mesafesinin artmasi gorulebilir. Ankara gibi biyerde kis lastigi sart.
Kızılaydan saat 18.00 gibi otobüse bindim k.örene vardığımda saat 21.00 di... (35 dakikada otobüs bekledim tabiki...)
belediyeyi savunanlar bos konusuyo lent olası yerde ben kazandığım paranın yarısını devlete vergı dıye verıyorum yok benzınıydı lpg sıydı otv sı kdv sı zartı zurtu
o zaman bı zahmet kıclarını kaldırsınlarda yılda toplasan en fazla 3 5 kere yağan karda hızmet versınler saten normalde hıcbısey yaptıkları yok yollar berbat hersey berbat
Bugün insanlar Kızılay'dan Sincan'a 2.5 saatte geldiklerinden dert yanıyorlardı.İstanbul Yolu gibi oldukça işlek bir caddede bile tuzlama yada temizleme çalışması yok ne yazık ki..Elvankent'te de bir yokuşu tırmanmak için epey uğraştım eve zor attım kendimi..
gündüz trafik vardı kar kürüme aracı giremedi diyelim; ya şimdi; yollar yine kapalı kar ve altında buz kaplı ve halen temizlenmedi.aziz nesin haklı %60'da bitiyor olay.
Ben evimdeyim ama arabam garajımda değil, okuldan çıktım 6 gibi çukurambara girişte biraz yokuş vardır bilen bilir orayı çıkamadım, belki zorlasam çıkardım ama yokuşun ortasında kalmaktan çekindim aracı park ettim uygun bir yere, kar lastiği olanlar zorlansada çıkıyorlardı yokuşu bende olsaydı bende çıkardım ama olmayınca bıraktım arabayı 10 dk fln yürüdüm eve bunada şükür dedik...
Büyükşehir çalışıyor...
Sabah oldu, yine temizlememişler yolları. Olduğu gibi duruyor. benzinden mtv den soydukları yetmiyor, yolları temizlemiyorlar üstüne bir de.
Yollar açılsa ne olacak, kar tipili yağıyor. Dün İncek Bulvarı en az beş kere açılmıştır ama tipi 10 dakika sonra yolu yeniden kapatıyor. İncek, Gölbaşı tarafına gelecek varsa iki kere daha düşünsün.
herşeyi devletten bekleyen zihniyet bu başlığa da yazmışsın arabalarınızın kar lastiklerini zincirlerini de mi belediye verecekti.. Kendimiz önlem almamışsak birazda kendimizi eleştirmeliyiz. Sanki hiç kar yağmamış gibi herkes normal saatinde trafiğe çıkmış, tıkanacağı belliydi. eskişehir yolunda gece kar küreme araçları çalışıyordu. Sabah tıkanıklıkta o araçlar nasıl çalışsın ki.
dün kardeşim işten (kızılay) eve ayvalı/yükseltepe 2.5 saatte gitmiş otobüs beklemiş gelmeyince metro ile ivediğe gitmiş orada rink otobüsleri çalışmıyormuş oradan antarese kadaryürümüş antresteki taksi durağına girmiş taksici demiş ki nereye gideceksiniz kardeşim yükseltepe diyince bomba yanıt gelmiş oraya greyder bile çıkmıyor ki taksi çıksın
quote:
Arkadaşım 3 kez kar yağar ama 1 kez kaza yapman yeter. Burada yazdığın rakamların birkaç katı masrafın olur. Benim başıma geldi.
Kazasız boyasız değişeni olmayan aracınıın da kazası boyası ve de değişeni olacağı için oradan ettiğin zararı saymıyorum.
Ankarada yaşıyorsan kış lastiği gerekli. Kışın araç kullanıyorsan o masrafa da katlanacaksın.
Yazdıklarından kış lastikli araç kullanmadığın gibi birşeyler çıkartıyorum.
Denemeden farkı bilemezsin.
Ayrıca o kadar pahalı bir model almana da gerek yok.4
Yakıt tüketimini de 1 lt falan etkiliyor kaldı ki.