Bazı AMD işlemciler bildiğiniz gibi fazla ısınıp kilitlenmeler yaratabiliyor.
kilitlenme olmadı ama ısı54de mallık ettim gidip palomino 2100 aldım
benim duron su anda 48 lerde dolasiyor oda benim hatam cok kotu bir fan aldim daha yeniydik bu konularda
2083 mHz ye kadar yok da 2166 mHz de ısınma problemim oluyor şikayetçiyim bu amd den :-)
Isınmayla ilgili hiçbir sorunum olmadı...Kasam açık ve çok kötü bir fan kullanmama rağmen..
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by userneym</i> <br />2083 mHz ye kadar yok da 2166 mHz de ısınma problemim oluyor şikayetçiyim bu amd den :-) <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>hehehe, benim 1733mhz lik işlemci de 2300mhz'e geldiğinde biraz ısınmıştı. gerçi o günlerde de yaz geldiğinden ben yaza yordum.
Sıcaklık fazlalığı çeşitli yanlış uygulama/parçalardan kaynaklanır...Eğer işi biliyorsanız sorun olmaz... Mesela ben 2300 mhz de -günlük kullanımım- fan devrini ~2300 rpm civarı tutuyorum sorun yok...Bugünşlerde 5 derece kadar arttı max load 52-53 ve buda çok değil... 1 ay öncesine kadar ise laod sıcaklığı 48-49 gibiydi...
cooler master dp5j midir nedir imzamdaki değer max yük 50 derece
Ya kim yaşamış Amd' de sorun ya sinir oluyrum şu dedikodulara durup duruken yaşamak için kazma olmak gerek ya.
userneym , işlemcimizin kodu ve anakartlar aynı, vcore nedir?
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by leop</i> <br />Ya kim yaşamış Amd' de sorun ya sinir oluyrum şu dedikodulara durup duruken yaşamak için kazma olmak gerek ya. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
+1
2333mhzde iken cp5 ile 55 derece oluyor. o yuzden 2166 olarak kullanıyorum load 5050
55 derce cok yuksek bir sıcaklık değilki ben olsam öyle kullanıırm.
imzamdaki degerler oyun oynarken gorulmus en yuksek sıcaklıktır...
bu sorunun cvbı göreceli.mesela benim adi bir kasam ve Cool.Mas. fanım vardı sıcaklık hemen 60 a çıkıyordu. ama çiftfanli güzel bir kasa aldım.şimdi 55i zor görür...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by leop</i> <br />55 derce cok yuksek bir sıcaklık değilki ben olsam öyle kullanıırm. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> 2333 ile 2166 arasında pek fark hissetmiyorum. genelde pcyi fazla zorlamayan işler yaptığımdan yuksek hıza da gerek kalmıyor. O yuzden boşuna kasmayayım diyorm
eski oem sogutucuda overclock çakınca tabiki haliyle ısınıyordu ... ama kalite soğutucu kullanınca sorun felan kalmıyor :))))çıkabildiğim maximum 2330 mhz stabil... normalde bu sogutucuyla 2200mhz de stabil kulanıyorum ısı normaal....
Volcano 6 fan ile 10*220 fsb de max 50 derece şimdilik
arkadaşlar bende coolermaster cp5-7jd1b-ol modeli var bu fan max kaç rpm destekliyor ve bu dönüş hızını bi programla falan değiştiremezmiyim anakart msi ms6380e kt3 ultra2