Şimdi Ara

Anksiyete bozukluğu ve panik atak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba biraz uzun olucak ama yardımcı olursanız çok sevinirim. Bundan 4 ay öncesine acile gitmiştim orda nabız ölçer iken nabzım 150 çıkmıştı ve kadın kolumdan tutup kırmızı alana acil acil diye bağırarak götürdü. Yanına 4 doktor geldi EKG çekildi nabzım 140 ama ritim düzenliydi kan alıp sakinleştirici yaptılar. Sakinleştirici sonrası tekrar nabız ölçüldü nabzım 120 ye düşmüştü doktor kan temiz demişti eve gidebilirsiniz dedi. Daha önceden 75 yaşında dedem kalp krizi geçirip vefat etmişti bu da travma oldu. Acilden ertesi gün kardiyolojiye gittim eko temiz ekg holter 24 saat temiz çıkmıştı. psikologa gittim lustral 50 ve rexapin 2.5 kullanmaya başladım tabi ilaçlar hemen etki etmedi 2 hafta çok ağlama krizleri oldu. 2 hafta sonrası çok mutlu ve neşeliydim. Bu yazıyı yazmamdan 2 hafta önce bı ateş basması oldu geçer dedim ertesi gün yine oldu kas segirmelerim başladı doktora gittim kas segirmesi strestendir geçer dedi eve geldim geçti. Sabah uyandığımda içimde bı sıkıntı daralti vardı içeri gidip annemin yanında hüngür hüngür ağlamaya başladım. İlaçlar ise yaramiyordu artık. Forumlarda okumaya başladım göğsü agriyanlari fln görünce ertesi gün benimde göğsüm ağrımaya başladı. 4 gün önce kardiyolojiye gittim özel hastanede sende bişey yoktu ama gel tekrar bakalım dedi eko ile baktı çiçek gibi kalbin var 24 saat spor yap yine bişey olmaz çok güçlü dedi annem psikolojik olduğunu soyleyince sen arada uğra ben sana ücret almadan bakarım dedi. O gün rahattım ama ertesi gün yine uyandığımda içimde bir sıkıntı vardı yine ağlama krizleri oldu saatlerce. Psikiyatriye gittim lustral 100 , rexapin 5 ve geçici olarak xanax 0,5 verdi ve 1 saat konuştuk. İlaçlardan rexapin uyku ve iştah açıcı olduğu için kullanmıyorum. Lustral ve xanax kullanıyorum başlayalı 3 gün oldu ama her sabah uyandığımda korku oluyo ağlama krizleri oluyor. Bugün dayanamadım tekrar kardiyolojiye gittim Allah razı olsun ücret almadı gel ben sana bı daha bakayım dedi eko ile baktı dedi kalbinde en ufak bişey olsa ekoda çıkardı eko herşeydir sen evde durdugun için böylesin acil ciddi psikolojik tedavi alman gerek dedi. 2 haftadır çekiyorum son 3 gündür ilaç alıyorum babam ilaçların 2 hafta sonra ise yaricagini söylüyor ama çok yoruldum ve endişe etmekten başka bir şey düşünemez oldum. Yardım edin lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum geçmiş olsun sana benzer bir durumdayım seni çok iyi anlıyorum.Kısaca özetleyeyim benim psikiyatriye gideli 1 ay oldu.Bendede anksiyete bozukluğu ve panik atak var.İlk 9 eylül günü panik atak yaşadım 16-11 tansiyonla acillik oldum.Sürekli alkol alan ve sigara kullanan biriydim.sigarayı bıraktım alkolüde azaltıp yürüyüşlere başladım.103 kg dan 87 ye düştüm.Herşey güzel giderken aynı anlattığın gibi iç sıkıntıları başladı.Ona kaygı diyoruz.Ardından ekim kasım aylarında 3-4 defa daha acillik oldum.Bayılma hissi kolların uyuşması ve nefes alamama vb. Klasik panik atak olayları..2 defa dahiliye gittim özeldeki bence sen psikiyatriye git dedi.için rahat olsun diyorsan kardiyolojiye de gidebilirsin dedi..Son ataktan 1gün sonra hemen kardiyolojiye gittim.Bütün testler yapıldı efordan ekg ye ilaçlı bt holter hepsi yapıldı.Tansiyonum 1. Evre çıkmıştı.13,5/8 ortalama ile.Doktora olan biteni anlattım oda psikiyatriye gitmelisin dedi ogün hemen çıkışta direk psikiyatri randevusu alıp olan biteni anlattığımda öğrendim anksiyete bozukluğu ve panik atak olduğunu..Doktor selectra 25mg ve xanax 0.50mg verdi.Panik atak esnasında yarım xanax kullan demişti ama sonradan akşamları yatmadan önce hergün şeklinde kullanmaya döndük(Burdaki önemli olay uykuyu düzene sokmaktı ki işe yaradı).Selectra ilk hafta yarım sonra tam olarak kullandım.İlk haftada son atağımı geçirdim.Xanax içtikten sonra hastaneye giderken düzelmeye başladım.dönüştede kendime gelmiştim..3. Haftada kaygı hissim azaldı.Ama akşam 6 gibi sanki ilacın etkisi azalır gibi oluyordu yine hafif kaygı başlıyordu.Yatana kadar xanax ı bekleyip sonra uyuyordum.2 gün önce ilk kutu bitti lustral 50mg yarım başladım doktora sormadan abim kullanıyor onuda.Selectra zaten lustralin muadili.3 gündür daha rahatım.Arasıra gelgitlerim oluyor.Bazen yemek sonrası bazen yürüyüş yaparken.Hala iyi değilim ama şunu anladım,ben artık kabullendim.şu an için normal değilim sorgulamıyorum sadece kabulleniyorum.Benimde annem yanımda iyiki varlar.onun beni böyle görmeside kötü bişey kaç yaşında kadın.Birbirimize destek olmaya çalışıyoruz.Bu hayatın belli bir dönemi sıkılmakta var huzurda..Yaşın kaç bilmiyorum ben 40 yaşındayım.Klişe konuşmayacağım.bilmem kaç milyar kişilik dünyada yalnız değilsin bu hastalığı yaşayan ilk ve son kişide değilsin bende değilim.Kabullen inan yükün hafifliyor.Sana tavsiye veremem ama kendimle ilgili tecrübem;sağlıklı yaşa bir süreliğine olsa bile.Alkol sigara kullanıyorsan bırak yada azalt ilaçlar etki edene kadar.Kilon varsa ver zayıfla yürü.Yada spora başla.Ben ilaçları sabah kahvaltısından sonra alıyordum artık uyandığımda aç karnına alıyorum.Sabahım güzel geçsin kahvaltı zehir olmasın diye.Daraldığın ortamda 1 dakika durma.Evde bile olsan çık 2 tur at kafan dağılsın.Sıkıntılarını bunu yaşamayanlara anlatmaya çalışma anlamıyorlar hissedemiyorlar çünkü.daha çok kendini yalnız hissedersin.Bu konuda ve önceki konularda konuşulanlar var onları oku.Ben mesela lustral diye arattım forumda senin konunu görüp cevap yazdım:) ben 1 aylık yaşdığım sıkıntıları gün gün not aldım telefonuma.Hala iyi değilim ama sormak istediğin bişey varsa sor konuya yaz başkasıda görsün.Allah şifamızı versin tekrar geçmiş olsun dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cg-TR83 -- 4 Ocak 2023; 23:18:29 >

• Öncelikle çok teşekkür ederim uzun uzun yazdığınız için yaşım 18 alkol,sigara,kilo hiç bişey yok geçmişte travmalar yaşadım dedemin kalpten ölmesi, 10 yaşındaki bı arkadasin kardeşi enerji içeceği+ kahve içip kalp krizi geçirip vefat etti. Bunlar bende hep travma oldu ya bende geçirirsem korkusu oldu. Bu hastaliga yakanali 1 buçuk sene oluyor 1 buçuk senede 3 defa kendini yokluyor bu 3. Ama en ağır olanı. Sürekli ağlama krizi oluyor kaç defa kardiyolojiye gittim her seferinde temiz çıkmasına rağmen ikna olamıyorum. Her sabah içimdeki sıkıntı stres öyle böyle değil sanki en sevdiklerim ölmüş gibi bı sıkıntı çok forum okudum çok yaşayan varmış girmedigim forum sitesi kalmadı ama artık bu sıkıntı daralti beni çok bunaltiyor artık ağlamak istemiyorum ama olmuyor ilaçlar etkisini ne zaman gösterir bilmiyorum lakin şu an için pek bı etki göremiyorum doktor 1 haftadan sonra dedi Allah yardımcımız olsun inşallah

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.