Şimdi Ara

Annem sigara içiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bu konu benim için oldukça ciddi ve gittikçe ciddileşen bir konu, ciddi yanıt verirseniz sevinirim.

Annem yıllardır sağlığını umursamadan sigara içiyor, evi de sigara kokusu kaplıyor haliyle, burnumdan nefes problemim var, ve sigara kokusu yüzünden nefesim kesiliyor, günde 1'den fazla sigara içtiği için, her sigara içtikten sonra kokunun gitmesi için parfüm sıkmak zorunda kalıyorum, ve her gün en az 2 kez nefesim kesiliyor, anneme bunu her seferinde iza etsem de, dinlemiyor, bizden uzakta içtiğini söylüyor, fakat kokunun eve yayıldığını anlatamıyorum. Bir çok kez denememe rağmen sigarayı bıraktıramayacağımı anladım, fakat bu durum gittikçe sinirimi bozmaya başlıyor ve sağlığımın tehlikeye girmesinden korkuyorum, sigara dumanını solumamak için odamdan çıkmıyorum bazen, sigarayı bırakmadığı için bir süreliğine evden kaçmayı da planlıyorum, ne yapmalıyım? yardım eder misiniz?

• Hocam febreze al ve oda kokuları kullan, ama fıst yapan oda kokusu alma çünkü onlar zararlıymış. Onun yerine çubuklu oda kokusu kullansan daha iyi olur, bu bahsettiğim şeyler de zararlı aslında, istersen hepsini bırak sadece mum kullan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim annen senin sağlığını düşünmüyorsa zaten başka kimse düşünmez. kaç yaşındasın bilmiyorum ama seni düşünmüyorsa taşın. boşuna kendini uğraştırma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamparf

Sigaranın zararı kokusunda olsa, parfüm sıkmakta haklısın. Ama esas zararı, o kokuyu salan kimyasallarda. Zaten parfüm de kimyasal, ve soluması ciğere zararlı bir şey.

Diyelim ki sigarada, zararlı olan X kimyasalı var. Parfümde de zararlı olan Y kimyasalı var. Sen parfüm sıkarak, X+Y karışımını kokluyorsun. Yani 1 yerine belki de 2 kat zarar veriyorsun ciğerlerine. Parfümün kokusu baskın olabilir. Ama bu, sigara kimyasallarını yok ettiği anlamına gelmiyor. Onlar da oldukları gibi kalıyorlar maalesef.

Yapabileceğin tek şey evi mümkün mertebe havalandırmak. Anneni de sigarayı balkonda yahut pencerede içmeye ikna etmek. Tek başına canı sıkılıyorsa eğer, balkonda muhabbet edebilirsin onunla. Hem aranızdaki bağ güçlenir hem de açık havada zarar görmezsin.

Hocam pencerede içiyor sigarayı, ama yine de üstüne siniyor kokusu ve mutfaktan yayılıyor, parfüm konusunda haklısınız ama maalesef yapabileceğim tek şey bu kokuyu gidermek için. Hep de muhabbet ederim ama sigarayı bırakmaya asla ikna olmuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigara nasıl içiliyor?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.