Şimdi Ara

Annemin sonuçlarını göstermek için aramızda doktor var mı? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
3
Favori
39.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
602 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: azad_van

Kusura bakma, haksızlığa uğratıldığını düşündüklerimi sonuna kadar savunacam.
    Ben başkasına cevap yazmışken araya girmişsin, ben de o sanarak sana cevap yazmışım.
    Değişmeyecek görüşüm ama, yapılan iğnenin seni felç ettiğinin ve sebebinin yapan kişi olduğunu bilecek yaştaymışsın ama başına ne geldiğinin farkında değilmişsin. Kinayeli konuşmuyorum bak. Açık söyliyim, suçlu size iğne yapan veya yaptıran kişi olmayabilirmi. Sonuçta çocukmussunuz. Belki hatırlamıyorsunuzdur. Belki o iğne sayesinde simdi iyisinizdir. Şimdi diyecem ki hastalığınızı niye sağlık çalışanlarına mal ediyorsunuz, diyeceksiniz ki o yaşta olmama rağmen(!) aslında hasta olmadığımı hatırlıyorum, ee niye götürdüler kardeşim ozaman, demekki seni götürenlerde suç.
    Derdimi anladınız umarım, insanların kin ve nefretini sağlık çalışanlarının üzerinden almaktır derdim. Ben bu işin içindeyim, boş dediğin konu benim işim, cürretim de ondan, bilmem anlayabildinmi.
    Derdini zaten anlamaya gerek kalmadan görüyorum arkadaşım, fakat sen HALA gelmiş suçu bana veya beni hastaneye götürenlere iteleme çabasındasın......................................................... Bir şey demiyorum

'Aslında hasta olmadığımı hatırlıyorum' gibisinden bir şeyden bahsetmedim, bildiğin hastaydım bacak kafasına göre hareket ediyordu filan ama bunu önemsemiyordum, ve ben demiyorum ki doktorlara güven olmaz, öyle bir gayem yok.
    Ama illaki konuyu buna sokmak istiyorsan; iyi doktor - kötü doktor, mal doktor - akıllı doktor, para için standart bir iş gibi gidip geleyim paramı alayım diyen doktor veya görevinin kutsallığını ve ne kadar önemli bir iş olduğunu bilip her hastaya kendi canı gibi bakan doktorlar da var.

Burada olayı 'doktor' sıfatının dışında 'insanlık' olarak görmek lazım. Vicdan cart curt oralara hiç girmeyim.
    Hiç kimseyi kötülediğim yok benim burada, felç olan hatta dönüp götüme giren bacağa iğne yapanı bile.
    Laf arasına girdin demişsin fakat siz sohbet mi ediyordunuz da ben farketmedim? Niyetim sadece başıma gelen siktirik bir olayı anlatmaktı, görünce aklıma geldi o kadar.

Kendini sıkıntıya sokup hasta etme her doktora söveni adam edeceğim diye, kimse kimseyi değiştiremez ama saygılı, ön yargısız yaklaşıp belki bir şeyleri kafasına sokabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 21 Haziran 2019; 20:0:30 >

• azad_van A kullanıcısına yanıt
    bu şekilde konuşarak insanların hakkına giriyorsun bak bi arkadaş daha cevap vermiş hatalı ilaç ve iğne yüzünden çok fazla insanın başına geldi bu durum ilk defa olan birşey değil yani cahil olan ben değilim bahsettiğim şeyi canlı canlı yaşadım umarım bir gün tecrübe edersin yaşadıklarımı doktorlara güvenmeye ve benim gibi olan arkadaşlara cahil demeye devam edersin. hastanelerde zaten sıra bulamıyorum bu anlattığım olayda 2. hastaneye gidince tedaviye alınmıştım diğerinde yer yoktu.
  • Geçmiş olsun.
    Allah şifa versin.
    Suriyelilerede bizede yetecek kadar imkanımız olur inşallah.
    Konu UP+

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım bir şey yoktur dostum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardak1

Hastaneye bir uğrada gör, ben İST ÜNV. ÇAPA TIP A GİTTİM çene için takılıyor diye, gece plağı yapılacak kayıt yaptır dediler. Numaramı adımı soy adımı verdim, kadın aynem şöyle dedi:
    Tamam ben kayıt ettim, sıra sana eylül sonu yada ekimde gelir, doktor seni arar İstanbula tekrar gelirsin dedi. Ayrıca geldikten sonra ölçü alınıyor ve yapımı 1 hafta sürüyor.
    Özelde olsa aynı gün verebilirler. Özel paramı karşıla gideyim pollyanna

Alıntıları Göster
    Hayırdır ne bu sinir bu öfke? Allah hastane ye düşürmesin. Eksikliğini de hissetmesin. Lakin ben senin hiç bir dediğini anlamadım. Çene mi takacaklar çeneni mi değiştirecekler bilmiyorum. Umarım yeni çenen iyi olur ne diyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: M4M00D

bu şekilde konuşarak insanların hakkına giriyorsun bak bi arkadaş daha cevap vermiş hatalı ilaç ve iğne yüzünden çok fazla insanın başına geldi bu durum ilk defa olan birşey değil yani cahil olan ben değilim bahsettiğim şeyi canlı canlı yaşadım umarım bir gün tecrübe edersin yaşadıklarımı doktorlara güvenmeye ve benim gibi olan arkadaşlara cahil demeye devam edersin. hastanelerde zaten sıra bulamıyorum bu anlattığım olayda 2. hastaneye gidince tedaviye alınmıştım diğerinde yer yoktu.
    Kardeş hastanede sıra bulamamkla, yer bulamamakl doktorun ne suçu var. İşte bende suçlunun kimler olduğunu göstermeye çalışıyorum.
    Her durumda sağlık çalışanlarını savunmaya devam edecem.

• İyi beni anladığına sevindim.
    Bu arada saygısız davranan ben değilim. Küfr edip içini rahatlatmak istiyorsan beni aracı etme lütfen.
    Ben bu işi yapıyorum dedim size. Kimin iyi kimin kötü olduğunu biliyorum. Günlük 120 girişin olduğu bi poliklinikte çalışıyorum, o yüzden kimin ne derdi var benden iyi bilemezsin.

• azad_van A kullanıcısına yanıt
    hastanede sıra bulamamanın doktorun suçu olduğunu söylemiyorum. o ayrı bir mesele ancak hatalı tedaviden bahsediyorum.
  • shankssan kullanıcısına yanıt
    Çene için takılıyor diye, gece plağı yapılacak kayıt yaptır dediler. Demiştim, okuyamamışsın okuduğunu anlayamamışsın. Sinir öfke yok, sen keyfine bak.

• Biz doktorlar hasta yakınından küfür yemekten, hastalığa teşhis koyamamaktan zevk alıyoruz kardeşim mesleki hazzımızın kaynağı bu. Yoksa hastanın durumunun kompleksliğinden, hastanın eşlik eden diğer hastalıklarının esas hastalık semptomlarını maskelemesi yüzünden tanı koyma zorluğundan falan değil yani, biz keyfimize bakıyoruz tanı koyamayıp aşağılanmaktan zevk alıyoruz o yüzden😏

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safast -- 24 Haziran 2019; 16:30:4 >
  • safast kullanıcısına yanıt
    Aylardır yediğini kusan karnım ağrıyor diyen insana ağrı kesici ve mide ilacı verip gönderiyorsan evet dediğin gibi.Hiç bu kadının midesine bakalım yok.Kusura bakmayın zorla yaptırılan meslekler arasında askerlikten başka meslek yok yani kısacası zorla doktor yapmıyorlar kimseyi.Kendimden örnek vereyim mimar sinan üniversitesi iç mimarlığı %100 bursla kazandım ama gitmedim çünkü niye ben bu mesleği severek yapamam dediğim için gitmedim.Öyleyse bir doktorda tıp fakültesini kazandıgında işini hakkıyla yapacağına yemin ediyor ve nasıl bir insan kitlesiyle nasıl hastalıklarla karşılaşacağını bile bile oluyor.Kimse gelip burda ben günde 200 kişiye bakıyorum yok hakaret yiyorum diyerek işini boşvermişlik şekilde yapamaz.

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Günde 200 hasta demişsin de, bunun bir de muayene sınavını yaptıkları hatırına geliyor mu acaba? 2.5 dakika, hadi yap bakalım yapabiliyorsan...

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Özel hastanedede doktor aynı şekilde sadece devlet hastanesindeki doktorlar demiyorum zaten.Özel hastanede hasta yok gibi bişey ve sizinle 1 saat bile ilgilenebiliyorlar ama sonuö yine aynı bişeyin yok diyip yolla.

O zaman fedakarlıkla, özensizliği eş tutmayacaksın doktorlar için. Bak, meseleyi gördüğünüzden ibaret sanıyorsunuz, eğitim kısmını es geçme. Sıfır eğitimle -eğitim fakültelerindeki programın içerisinde böyle bir kapsam yok, herşey nizamına göre, pek de allayıp pullayarak gösteriliyor -
    2.5 dakikada sınava tabii tutsunlar da mülakat mı yapılıyor liyakat mi sınanıyor köfteyi anında çakarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

O zaman fedakarlıkla, özensizliği eş tutmayacaksın doktorlar için. Bak, meseleyi gördüğünüzden ibaret sanıyorsunuz, eğitim kısmını es geçme. Sıfır eğitimle -eğitim fakültelerindeki programın içerisinde böyle bir kapsam yok, herşey nizamına göre, pek de allayıp pullayarak gösteriliyor -
    2.5 dakikada sınava tabii tutsunlar da mülakat mı yapılıyor liyakat mi sınanıyor köfteyi anında çakarsın.
    Sonuç olarak düzen böylemi gidecek yani?O zaman susalım herkes kafasına göre takılsın.
    Zaten konuştuğunu mu sanıyorsun? Ben bir sene söylediğini, ertesi sene yalanlayan müfredat gördüm. Bil bakalım nereden ithâl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 24 Haziran 2019; 18:3:21 >
  • quote:

Zaten konuştuğunu mu sanıyorsun? Ben bir sene söylediğini, ertesi sene yalanlayan müfredat gördüm. Bil bakalım nereden ithâl?
    Allah kimseye böyle durumlar yaşatmasın ama aynı durum başınıza geldiğindede beni hatırlarsınız bu adam böyle demişti dersiniz.Çünkü bazı insanlara ne kadar anlatırsanız anlatın savunma mekanizması gereği anlamaz illa başına gelmesi lazım.
    Bilmem, kendinizi ne kadar bilgili görüyorsunuz... Hasta ile hekim bir bütün olacağı yerde, hekimliği ayağa indirmenin kutlamalarını yaptınız. Elbet, bunun bir bedeli olacaktı, herhalde? Ben samimi bulmuyorum, sağlık konusunda hekimler değil hastaların sesi çıkıyorsa birşeylerde yanlışlık var demektir. Bu çalışma şeklini yürütenlerde de.
    Ayrıca, hiçbir hekim mesleğini 'lâyıkıyla' yapacağına yemin etmiyor, hastasına uygulayacağı tedavinin kendisine de uygulayacağıyla aynı olduğuna yemin ediyor. Dikkat ederseniz, bakış açınızdaki yanlışlık piyasayla aynı sapmayı barındırıyor. Sonrası zaten iş takipçiliği, köşe başı tutma, inşallah, maşallah...

• quote:

Bilmem, kendinizi ne kadar bilgili görüyorsunuz... Hasta ile hekim bir bütün olacağı yerde, hekimliği ayağa indirmenin kutlamalarını yaptınız. Elbet, bunun bir bedeli olacaktı, herhalde? Ben samimi bulmuyorum, sağlık konusunda hekimler değil hastaların sesi çıkıyorsa birşeylerde yanlışlık var demektir. Bu çalışma şeklini yürütenlerde de.
    Ayrıca, hiçbir hekim mesleğini 'lâyıkıyla' yapacağına yemin etmiyor, hastasına uygulayacağı tedavinin kendisine de uygulayacağıyla aynı olduğuna yemin ediyor. Dikkat ederseniz, bakış açınızdaki yanlışlık piyasayla aynı sapmayı barındırıyor. Sonrası zaten iş takipçiliği, köşe başı tutma, inşallah, maşallah...
    Zaten annem taburcu olduktan sonra bu zamana kadar ki bütün sonuçları alıcam hastaneden o zamanda özellikle sizin eleştirilerinizi bekliyorum.Bakalım ne kadar bilgilisiniz.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.