Şimdi Ara

Annenin ölmesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecenin bir vakti ekşi sözlükteki bu başlığa baktım.Koca adam olarak hüngür hüngür agladım gecenin su saattinde.Annem milyonlarca kez sukurler olsun ki hayatta ama o gun geldiginde ben ne yaparim hic dusunemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: thsnblt

2015 ramazan akşamı perşembe günüydü . Annem kalp hastasıydı . Akşam ezanına 1 saat vardı ve akşam işten geldim saat 7:15 te . Ablamda bizdeydi annem biraz uzancam dedi ve ezana 15 dk. vardı uykusunda vefat etmiş . Ablam saate bakıp ezan vakti yaklaşınca sofrayı kurmak için kalkmış o ara anneme bakmış . Anneme sesleniyo uyansın yemek vakti geliyo diye ama birkaç kez seslenince en son yüksek sesle seslenince ben odamdan koşarak geldim . Noldu dedim ablam annem uyanmıyo dedi kucağında çocuk vardı ablamın amziriyordu . Dur uykusu derindir dedim daha öncede olmuştu diye . Ben annemin omuzuna dokundum arkası bize dönüktü ve içime giren o korkunç ürperti anlatamam yüzünü çevirince dudaklarındaki renk kaybını görünce tüm kemiklerim kırılmış gibi yığıldım . Kalkamadım ayağa anne diye feryat figan bağıra bağıra kaldım . Sana şunu sölim rabbim uzun ömürler versin ama yanında hadise olunca çok ama çok ağır ve acı . Ama hastanede beklenen bir durum olsa hazır hissedersin kendini

Allah rahmet eylesin sabır versin hocam.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Annenin Ölümü: Yas Tutma ve İyileşme Süreci

Bir annenin ölümü, yaşanabilecek en zorlu deneyimlerden biridir. Herkes bu kayıpla başa çıkma sürecini farklı yaşar, ancak yas tutmanın ortak aşamaları ve iyileşmeyi desteklemek için alınabilecek adımlar vardır.

Yas Tutmanın Aşamaları

• İnkar: Kayıpla baş edememe ve gerçeği kabul etmekte zorlanma.
    • Öfke: Annenin ölümüne neden olanlara veya durumlara karşı öfke ve kızgınlık.
    • Pazarlık: Annenin geri gelmesi için bir şeyleri değiştirme veya yapma arzusu.
    • Depresyon: Üzüntü, boşluk ve umutsuzluk duyguları.
    • Kabul: Kaybı kabullenme ve devam etme yeteneği.

İyileşmeyi Destekleme Adımları

• Duygularını kabul et: Hangi duyguları yaşarsan yaşa, bunları tanı ve ifade etmene izin ver.
    • Destek ara: Arkadaşlarınla, ailenle veya bir terapistle konuş. Yalnız değilsin ve seni destekleyen insanlar var.
    • Anılarını paylaş: Anneni onurlandırmak için anılarını paylaş ve hikayelerini anlat.
    • Kendine iyi bak: Sağlıklı beslen, yeterince uyu ve egzersiz yap. Yas süreci enerjini tüketebilir, bu nedenle bedenine ve zihnine iyi bakmak önemlidir.
    • Zaman ver: Yas tutma bir süreçtir ve iyileşmek zaman alır. Sabırlı ol ve kendine iyileşmek için ihtiyacın olan süreyi ver.

Annenin ölümüyle başa çıkmak kolay olmasa da, bu zorlu dönemde yas tutmanıza ve iyileşmenize yardımcı olacak adımlar vardır. Destek aramaktan, anılarını paylaşmaktan ve kendine iyi bakmaktan çekinme. Zamanla yaran iyileşebilir ve hayatına devam edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Alışırsın
  • anneler bu kadar değerli işte.

bunu bilmek ve sokakta gördüğümüz kadınlara kızlara bir gün birilerinin annesi olucağı gözüyle bakıp merhametle yaklaşmalıyız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Link atda biz de ağlayak
  • 2015 ramazan akşamı perşembe günüydü . Annem kalp hastasıydı . Akşam ezanına 1 saat vardı ve akşam işten geldim saat 7:15 te . Ablamda bizdeydi annem biraz uzancam dedi ve ezana 15 dk. vardı uykusunda vefat etmiş . Ablam saate bakıp ezan vakti yaklaşınca sofrayı kurmak için kalkmış o ara anneme bakmış . Anneme sesleniyo uyansın yemek vakti geliyo diye ama birkaç kez seslenince en son yüksek sesle seslenince ben odamdan koşarak geldim . Noldu dedim ablam annem uyanmıyo dedi kucağında çocuk vardı ablamın amziriyordu . Dur uykusu derindir dedim daha öncede olmuştu diye . Ben annemin omuzuna dokundum arkası bize dönüktü ve içime giren o korkunç ürperti anlatamam yüzünü çevirince dudaklarındaki renk kaybını görünce tüm kemiklerim kırılmış gibi yığıldım . Kalkamadım ayağa anne diye feryat figan bağıra bağıra kaldım . Sana şunu sölim rabbim uzun ömürler versin ama yanında hadise olunca çok ama çok ağır ve acı . Ama hastanede beklenen bir durum olsa hazır hissedersin kendini

• quote:

2015 ramazan akşamı perşembe günüydü . Annem kalp hastasıydı . Akşam ezanına 1 saat vardı ve akşam işten geldim saat 7:15 te . Ablamda bizdeydi annem biraz uzancam dedi ve ezana 15 dk. vardı uykusunda vefat etmiş . Ablam saate bakıp ezan vakti yaklaşınca sofrayı kurmak için kalkmış o ara anneme bakmış . Anneme sesleniyo uyansın yemek vakti geliyo diye ama birkaç kez seslenince en son yüksek sesle seslenince ben odamdan koşarak geldim . Noldu dedim ablam annem uyanmıyo dedi kucağında çocuk vardı ablamın amziriyordu . Dur uykusu derindir dedim daha öncede olmuştu diye . Ben annemin omuzuna dokundum arkası bize dönüktü ve içime giren o korkunç ürperti anlatamam yüzünü çevirince dudaklarındaki renk kaybını görünce tüm kemiklerim kırılmış gibi yığıldım . Kalkamadım ayağa anne diye feryat figan bağıra bağıra kaldım . Sana şunu sölim rabbim uzun ömürler versin ama yanında hadise olunca çok ama çok ağır ve acı . Ama hastanede beklenen bir durum olsa hazır hissedersin kendini

Allah rahmet eylesin başınız sağolsun. ben de 2 gün önce babannemi kaybettim. onun ölümü bile acı vericiydi bayağı, annenin ölümü ise insana yerden yere çarpar gibi olmalı diye tahmin ediyorum.

• Hayatta görüp görebileceğin en büyük acılardan biri . Allah başınızdan eksik etmesin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Allah rahmet eylesin sabır versin hocam.

• insanın canından çok sevdiğini kaybetmesi, insanı yalnızlaştıran bir durum. çok kötü. allah kimseye nasip etmesin.
  • hayattaki tek derdiniz sevgilinizden ayrılmak mı olacaktı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

quote:

Allah rahmet eylesin başınız sağolsun. ben de 2 gün önce babannemi kaybettim. onun ölümü bile acı vericiydi bayağı, annenin ölümü ise insana yerden yere çarpar gibi olmalı diye tahmin ediyorum.

bilenenin ne işi var orda hocam? Türkçe'yi doğru kullanmıyorsun. Babaannem bile diye bir kullanım olur mu?

• Montmartre kullanıcısına yanıt
    annenin ölümüyle babaannenin ölümünün acısını kıyaslamak için öyle yazdım.
  • Benim de annem değil anneannem öldü. Annem gibiydi annem çalıştığı için yıllarca bana öf bile demeden baktı. Beni anneannemin kucağına 35 günlükken vermişler. Öleli 35 gün oldu. Gerçekten tarif edilemez bir acı o kadar üzgünüm ki. Aynı evin içinde yıllardır yaşamış birini kaybetmek çok zor. Anneannemi gerçekten çok seviyordum ona kahvesini yapıyordum çarşıdan bir şeyler aldırıyordu sonra çok mutlu oluyordu. En son ise her yerim ağrıyor dedi ağrı kesici verdim geçmedi. Sonra işten annemi çağırdım o bana arama panikler dese de aradım. Hastaneye gittik serum bağladılar kalp ritmi çok yüksek çıktı anjuyo olması gerekiyordu çok korktu ama ikna ettik hastaneden çıktı yarın gidip anjuyo olacaktı. Eve geldik üstünü örttüm öptüm onu tam uyuyacağım derken gece fenalaştı hastaneye kaldırdık ameliyat oldu doktor stend taktı her şey başarılı geçti derken kalbi durdu sabah 9 a çeyrek kala vefat etti. Bana espri yaparak fotoğrafımı çek anneannemin son halleri diye whatsaapdan dayına at demişti. Meğerse içine doğmuş. Ama çok erkendi 66 yaşındaydı sizce de yaşı çok genç değil mi annemin babaannesi 90 yaşında hala yaşıyor. O öldüğünü duyunca kendime sıkıp öldürmek veya zehirleyerek Canıma kıymak istedim. Ama yapamadım. Gerçekten çok iyi biriydi üzgün olayım hep teselli ederdi çok fedakar bonkör biriydi. Annemden çok onu seviyordum. 5 gün sonra Kırkını yapacağız. Onu da İstanbul da Piyerloti ye gömdük babası zamanında orayı satın almaz şimdi trilyonlar verseler satın alamazsınız yer kalmamış artık. Mezarı da çok güzel tam Boğazı ve denizi görüyor. Ve hala kabullenemiyorum kabullenmek istemiyorum şaka gibi geliyor sanki çıkıp gelecekmiş gibi. Ama bir yandan da seviniyorum en azından acı çekmeden öldü diye. Annneannemin ardından tam 10 gün sonra da onun kardeşi öldü. Zaten ne olduysa her şey 2 gün içinde oldu. İnşallah hakkını helal etmiştir bana bende çok hakkı geçti. Artık elden gelen tek şey dualar etmek maalesef. Bu acı tarif edilemez acı yaşamayan anlamaz bu yüzden sizi anlayabiliyorum. Ama sevdiklerinizi üzmeyin arkadaşlar onlar hayattayken onlarla zaman geçirin değerlerini bilin. Boş dünya kimseye kalmıyor. Sultan Süleyman’a kalmamış bu dünya. Gerçekten zor. Diğer arkadaşların da başları sağolsun Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun nur içinde yatsınlar inşallah. Tarifi olmayan çok büyük bir acı...

• quote:

quote:

Başın sağolsun dostum. Ben de 35 gün evvel anneannemi kaybettim ilk günlerde yıkıldım gözümün yaşı durmadı resmen. Kolay mı ya Allah dağlara taşlara vermiş dayanamamış insanlara vermiş bir gülmüş bir ağlamış. İmtihan dünyası maalesef herkes farklı sınanıyor.

• Her canli olumu tadacaktir ama sevdiklerimizin olumu gec olur insallah. Rabbim yarinlara,yeni gunlere uyanmayi,yeni gunlere gozlerimizi acmayi cumlemize nasip eylesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

quote:

quote:

Başın sağolsun dostum. Ben de 35 gün evvel anneannemi kaybettim ilk günlerde yıkıldım gözümün yaşı durmadı resmen. Kolay mı ya Allah dağlara taşlara vermiş dayanamamış insanlara vermiş bir gülmüş bir ağlamış. İmtihan dünyası maalesef herkes farklı sınanıyor.

Allah razı olsun sizin de başınız sağolsun.

• alışkanlık herşey.

annesiz büyüseniz,anneye bağlı olmasanız yokluğu da koymaz.

kendimden biliyorum
  • daha çocuksun ilerde düzelirsin ölümlü dünya hepimiz ölecez
  • Arada bana da olur hocam. Gece tam yatıcam, bir bakmışım annemin öldüğünü yeğenlerimin öldüğünü düşünüyorum ve anında zırıl zırıl ağlamaya başlıyorum. Onlar ölürse ne yapabilirim nasıl yaşarım nasıl bir başıma kalırım düşünemiyorum. Ama er ya da geç olacak, başımıza gelecek maalesef. En azından şunu yapabilirsiniz hocam, dua edin ölecekler ise acı çekmeden ölsünler ve ölene kadar çok mutlu mutlu, dolu dolu yaşasınlar hayatlarını.

Allah tüm kaybettiklerimize rahmet eylesin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.