Şimdi Ara

Anneniz Bakıma Muhtaç Kalıyor Ama Eşiniz Evde Onu İstemiyor? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
16.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • There goes your life kullanıcısına yanıt
    Solculuk parayı bulana kadar, feminizm aşık olana kadar gibi bişey vardı. Seninki de şöyle, baba ya da anne olana kadar. Evliyim çocuğum var ve evlilik hala daha bana saçma geliyor. Evleneceklere sakın evlenmeyin diyorum ama baba ya da anne olma duygusunu da yaşayın diyorum. E ne yapacan. Mecbur evlenecen :) ben de isterdim cem yılmaz gibi yapabilmeyi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakmayacak kadınla işim olmaz diyenlere sesleniyorum, eşinizin yerine kendinizi koyun. Eşiniz çalışsa (sabah gidip akşam gelecek) siz de onun hasta annesine bakacak olsanız kabul eder misiniz öncelikle kendinize bunu sorun. Hadi diyelim bakma kısmını geçtim, eşiniz hasta annesine kendisi bakacak sizde çalışacaksınız. O hastadan dolayı masaya bir tabak fazla koymak bile uzun vadede sizi bunaltacak. Gerçekçi olalım biraz.
  • Allah yardımcın olsun 1.5 yıllık evliyim 40 günlük çocuğum var allah seçim zorunda bırakmasın ama seçim yapmak zorunda kalsam anam derim..bence siz biraz daha dirayetli durun durumu usulünce konuşun seçim aşamasına girerse kendisinin seçilmeyeceğini bilsin büyük ihtimalle geri adım atacaktır velevki atmadı allah selamet versin deyip kapıyı gösterin

• rainfall2535 R kullanıcısına yanıt
    Müziği açtım yorumları okuyorum

• adam gelmiş anneme bakmam diyor, düzenli seks için annesini bırakıyor, annenle aran iyi değildi bence veya yaş ilerledi son umut buradan biri düşer diye bekliyor olabilirsin.
  • There goes your life kullanıcısına yanıt
    he he çeksin biri suna senin hayattaki vasfın neki cahil sıfatını takabilecek kadar hadsizsin.

• Ülkemizde hatta dünya genelideki en sıkıntılı mevzulardan biri.

Ben bu konuda şanslıyım çünkü eşim ile böyle bir sorunum yok çünkü eşim böyle bir durumda '' olumlu'' yaklaşan biri aynı şekilde bende onun annesi olurda o duruma düşerse '' olumlu '' yaklaşıyorum. Dinleri ve Tanrı inancını bir kenara bırakın ya insanın içi el vermez. Nasıl olurda bir insan yıllarca onu büyüten annesini ve babasını böyle bir durumda yüzüstü bırakabilir. Annesini ve babasına sırt çeviren kimse kusura bakmasın ama herkese sırt çevirir ve herkese herşeyi yapar.

Anne-baba yeri ayrıdır, eşin yeri ayrıdır. Burada iş en çok erkekte biter aradaki dengeyi çok güzel kurmalıdır. Evlilik sürecinde evde kendi anne-baba yaşaması yada eşinizin anne-babası yaşaması çok zor birşey. Evliliğinizde bazı şeyleri kısıtlayacaktır ama ortada keyfi değil bir sağlık sorunu var. Anne-babanız evde kendine bakamayacak haldeyken siz evinizde eşiniz ve çocuğunuz ile rahatça yemek yiyebilecek yada eğlenebilecek misiniz ?

Anne sağlıklıdır ona lafım yok zaten olmaz çünkü ev üstüne ev olmaz ama bahsi geçen durumlarda öyle yada böyle bazı şeylere katlanacağız. İleride bizde yaşlanacağız o anı hayal edin '' Çocuğunuz size sırt çevirmiş yada eliyle sizi huzurevine bırakıyor''. Huzurevlerinde yaşayan o yaşlı insanların mutlu olmadığı bir gerçek. Ömürlerinin son dönemlerinde insan sevdikleriyle olmak ister, yalnız kalmak değil.

Ben kendi adıma '' Babam rahmetli oldu ama eğer yaşasaydı, ne annemi ne eşimin annesini yada babasını'' böyle bir durumda ne başının çaresine bak derim ne huzurevine yerleştiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 29 Mart 2018; 9:24:0 >

• Boşa Gitsin anasının evine
  • Kadın haklı. Roller değişse ve benim eşim kaynanamı eve getirecek olsa ben de istemem arkadaş. Senelerdir babaannem bizde kalıyor. Babam dışında 2 oğlu ve 5 kızı var. Bir enayi bizmişiz gibi tüm yük bizim omuzlarımızda. Yeri gelir altına yapar, temizlersin. Tuvalete gider sifon çekmez. Uyarırsın laftan anlamaz. Ama sonra sanki hizmetçisiymişsin gibi annene surat asar. İyiliğin karşılığı yok bu ülkede. O yüzden maddi durumun varsa bir bakıcı tutacaksın, bir gazla ben bakarım demeyeceksin. Annem 55 yaşına geldi, hala kaynana dırdırı çekiyor. Benim de eşinin de aynı durumda olmasını istemem. Herkes kendi annesine toz konduramıyor ama işin sonu hep aynı oluyor.

• rainfall2535 R kullanıcısına yanıt
    Hanımla ağlayarak popüler yorumları okuyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PieCeSs

Hanımla ağlayarak popüler yorumları okuyoruz...

• https://m.youtube.com/watch?v=6sq6QAgS2lQ ...cevap burda detaylı ve doğru bir şekilde verilmiştir..bu tür konularda çoluk çoçugun lafına bakmakla soruna çözüm aranmaz.

• 5 yıllık evliyim. Eşimden en ufak bir negatif ışık alayım anında anasının evine gider. Böyle bir konuda esneme olamaz.
  • Eşinede hak ver niye hep kendi gözünden bakıyorsunuz

• olay sırt çevirmek değil ki? maaşı veya durumları varsa ya bakıcı ya da bakım evi. Kraliçeler gibi de bakılacaktır böyle. Kimse sokağa at, bakma etme demiyor sonuçta.

Dediğiniz gibi ev üzerine ev olmaz ve 1960'larda olan aile düzeni maalesef artık yok. Yani anneler de bu konuda anlayışlı olmalı. Kimse evde 3.yü istemez. Birkaç günlüğüne yatılı misafir geldiğinde bile eşinizle evde rahat olunmuyorken, anne varken, her hareket daha da kısıtlanacaktır.

Anneye sırt çevrilmez mantığıyla o zaman hiç yuva kurulmasın anne/baba ölene dek, sonra ne yaparsak yapalım.
  • jrbatu kullanıcısına yanıt
    Maddi imkanları varsa o zaman dediğin gibi iyi bir bakıcı tutulabilir ama orta sınıf ekonomik geliri olan bir aile için bu zor. İyi bir bakıcı bulmak hem maddi olarak zor hemde herkese güvenilmiyor. Haberlerde yada çevremizde neler okuyoruz. Çevremde, bakıcı konusundan başı ağrıyan tanıdıklarım olmuştu ( bebek için- yetişkin için) hemde ciddi sıkıntılar yaşamışlardı.

Önceki mesajımdada söyledim her hareket kısıtlanacak ama bu artık öyle yada böyle katlanılacak bir durum. Kesinlikle kolay değil özellikle sağlık durumları iyiyse ve aynı evde yaşama durumu varsa huzursuzluk kesin çıkacaktır.

Sağlık durumu çok farklı birşey unutmamak lazım.

İşin özeti ise Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 30 Mart 2018; 8:17:22 >
  • böyle bir seçim yapmak zorunda kalsaydım kuşkusuz annemi seçerdim.

eşiniz siz yatalak olsaydınız sizede bakmazdı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eazy-E -- 30 Mart 2018; 8:24:18 >
  • Annemi secerim diyenler evli degil bence!!

Hadi boşandılar sonuc ne olacak?

Yatılı hasta bakıcı bulmak kolay mı?

Hadi buldu guvenilir ilgili mi?

Sonra bu bayanla evlenmek isteyecek peki bayan kabul edecek mi?

1 yasindaki cocugun sucu ne?
    ----------
    Boşanınca Anne ortada kalacak
    Koca ortada kalacak
    1 yaşında cocuk ortada kalacak
    Eş o cocugun annesi ortada kalacak
    Yani kimseye faydası yok Boşanmak!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 30 Mart 2018; 13:42:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisrabbit

quote:

Orijinalden alıntı: mwwo3.3

Annemi istemeyecek kadınla isim olmaz net . İlla ki bakıma muhtaç olması şart değil .Eş bulunur, ana bulunmaz

2.5 yıllık evli ve bir Ömür geçirmeyi planladığın eşin, 1 yaşındaki çocuğun ve sen. Sabit düşünce uğruna 3 kişinin hayatını mahvedeceksin? Niye? Hasta annene bakmak istemediği için. Bakmak zorunda mı kardeşim. Bakmamayı tercih edip seni çok seven mutlu ömür geçirecek biri olamaz mı?

Duruma gelince, yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Burda alınacak kararda öncelik çocuğa yönelik olmalı. En az, hatta hiç etkilenmeyeceği bir çözüm olmalı. İlk önce empati yapmalısın.eşin çalışıyor olsa sen de evde olsan, onun annesine ya da babasına bakar mıydın? Bırak onunkini kendininkiene ne kadar bakardın. Kendini iyice sorgula ve tanı bence. İşin en kötüsüne gelirsek, anlaşamadınız bu konuda ve boşandınız. Çocuk kaldı annede. Sen hem çalışıp hem annene bakabilecek misin. Çocuk sen de kaldı diyelim hem çocuğa hem annene bakabilecek misin. Her iki durumda da çocuklar ikinizden de ayrı kalacak. Hadi boşandınız diyelim, bu sefer annene bakacak birini mi arayacaksın evlenmek için. Kıstas bu mı olacak yani. Sevgi uyum vs değil. Burda bence en önemli sonuç sakın ha sakın evliliğini bitirmeye kalkma. Eşini ya da anneni mutlu edecek orta yol ara.

Bana sorsalar annemi eş mi diye. Anne derim. Ama annem için de evliliğimi bitirmem.

valla helal olsun ayakta alkışlıyorum sizi

• quote:

Orijinalden alıntı: PERFECTH37

https://m.youtube.com/watch?v=6sq6QAgS2lQ ...cevap burda detaylı ve doğru bir şekilde verilmiştir..bu tür konularda çoluk çoçugun lafına bakmakla soruna çözüm aranmaz.

Çoluk çocuğun lafına bakmayıp bu adamın sözüne bakacak öyle mi? İşi dine bağlamak dışında ne çözüm sunuyor bu eleman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azor Ahai -- 30 Mart 2018; 14:56:3 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.