Şimdi Ara

Anneniz Bakıma Muhtaç Kalıyor Ama Eşiniz Evde Onu İstemiyor? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
16.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: astegon

quote:

Orijinalden alıntı: sybercomp

quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Ooo hemen asarim keserimciler daha başlarına gelmeden konuya üşüşmüş.

Yok tekme atarim yok şöyle yok böyle.

Hadi oradan diyorum. Kolay sanki.

Ortayı bulmadan zor gençler. Bir formül bulunur illa ki

Sizin gibi kılıbıklar yüzünden zaten hepsi yüz buluyor böyle annelerini ya sokağa ya huzurevine atıyorlar, bak bakalım bu yüzdne boşanmalar artsın bir daha cesaret eden çıkıyor mu böyle şeylere

Kılıbık mı?

Sen kimsin? Bu işler öyle kolay şeyler değil hocam. Kimi baş üstü eder, kimi aman benden uzak olsun der. Ne derseniz deyin bu işler kolay değildir dedim.

Herkes uçmuş bu forumda. Gençler hayat böyle değil hemen hayaller kurmayın, asıp kesmeyin...

Kendini herkes gibi aciz sanma asıl ssiz uçmuşsunuz hep aynı laflar hayat böyle değil vs. vs. vs.. sizin acizliğiniz bu sadece genelleyip kabulleniyorsunuz.

• Yorumları biraz okudum her görüşe saygım var lakin bu işler zorlama yada dayatma ile olmaz kardeş. insanin içinden gelecek. Ayrıca hanımın bakma gibi bir zorunluluğu yok bana göre, hele ki yeni evli ve genç biri için empati kurmak gerekiyor.
    Yerinde olsam imkanın varsa yatılı bir bakıcı tutarım. Hafta sonları evime getiririm 2 tarafında kırmamak gerekir.
  • Kötü bir durum kimsenin başına gelsin istenmeyecek bir şey hayat bu dalga geçtiğiniz şey başınıza gelince anlarsınız.Eşinizi seçerken dikkatli olun ha evlendiniz çocuk yaparken daha dikkatli olun.Yoksa sürünürsünüz nafaka falan filan bu tip durumlarda.
  • 1 yaşında çocuk olduğunu unutmadan düşünmeniz gerekir. uyuduğu saatler dahil olmak üzere tüm gün gözetimde ve bakımda kalması gerekiyor. annenizi eve alsanız bile ya çocuk için ya da anneniz için bakıcı tutmanız lazım. çocuk bakımından daha zordur yaşlı bakımı. hanımını 7 gün 24 saat eve kapamış olacaksın. ne tatil ne de bayramınız olur.

burada bahsedildiği kadar kolay bir durum değil. eşiniz çocuğunuza iyi bakıyor size karşı saygı da kusur etmiyorsa orta yolu konuşarak bulacaksınız.

"seninkiler öyle olsa ne yaparsın benimki böyle" diye muhabbetler sakın yapmayın. mukayese ile konu daha da büyür.

ne annem annem diye eşinize sırtınızı döneceksiniz ne de karım diye annenizi küstürün. kadınlar doğal olarak alıngandır. onların alınganlıkları üzerinden ne yaparsanız zararlı çıkarsınız.
  • Bu karakter, ego ve üstten bakma ile kimsryle evlenebileceğini zaten sanmam. Evlensen bile bu durumlarda anlayış gösterecek, akıllı, kariyerli ve karakterli bir insan seni seçmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kusura bakmayın ama kadın haklı, eskidendi o gelinin kaynanayı bakması falan. Maaşı falan varsa, ya bakıcı ya bakım evi. Ki şu an mantıklı olan anneler de böyle düşünmeli, sonuçta 1960'ların aile düzeni yok artık. Öyle ay gelin bana bakar, ay gideyim eve 3. olayım falan.
  • budak_1903 kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi bu fikirler üzerinden yürürse rahat edecektir.
  • Tekmeyi basacaksın öyle birine çoçuğu da alsın gitsin. Beş kuruş da nafaka verilmez yalancı şahit bulup ekonomik durumunun kötü olduğuna ikna edersin mahkemeyi.

edit: ifadeleri yumuşattım olay gerçek sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 28 Mart 2018; 20:51:25 >
  • Eşinizin annesi babası yaşıyor mu bilmiyorum da , eğer o duruma onun annesi babası düşse ve siz istemeseydiniz eşinizin çaresizliğini görmek isterdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • annemin annesi yatalak kaldı 10 12 sene felçli yattı oğulları ilgilenmedi 8 kardeştiler 2 3 ay dönüşümlü baktılar teki almanya da o fakir kardeşe para gönderip kendi yerine de baktırdı 5 tane oğlu var gelinleri yüzünden ayrılma derecesine geldiler dedem kadının yemeğini elle yedirir felçli kadına yatakta spor yaptırırdı. o kadına oğulları bakmadı babam baktı. kadın konuşamıyordu rahatsızlanınca babamın gözlerine bakar kedi gibi ağlardı adam sırtında az taşımadı . yani gelinde damatta şans işi sizden bile iyi bakabilirler merhametli olana düşeriz inş. dedeme de hiç baba demedi emmi derdi bizde fakirdik adamın odasının kapısına kova ile fazladan kömür koyardı bizden gitmek istemezlerdi 3 ay süre hep 4 5 ay olurdu dedem kaç kere gidicez kızım size yük olduk sabret falan derdi . babam annemin annesine gül gibi baktı. annem babamın babasına bakmadı. gerçi annem gelinken çok şiddet uygulamış vurmamış ama beter etmiş . dedemin kafası gidikti şizofren tarzı beyin kanamasından ötürü.. annem bu köyün aşağısından bir bağırırdı diyor evde kaçacak delik arardık diyor. dedem kovboy gibi at üstünde gezermiş tüm gün hazine ararmış adam 95 yaşına kadar sapa sağlam yaşadı kafası gidikti ama gücü yerindeydi . neyse yani olay tamamen şans işi merhametli damata geline düşerseler sizden iyi bakarlar

• Üniversiteyi bitirince Annemi babamı bırakmamak için büyük şehre gitmeyen meslekten feragat eden esnaf olan ben böyle bir konuda kimsenin gözünün yaşına bakmam.Anne baba herşeyden önce gelir net

Bunları baştan düşündüm. Eğer evlenirsem şu an oturduğumuz siteden başka bir yerde oturmayacağım aileme her an yakın olmam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ir10 -- 28 Mart 2018; 22:0:20 >
  • ya ben ya o ya gelmesi kötü ama annenin yaptığı da hoş değil be hocam.

eşin kendi açısından haklı. annense hayatını zindan etme hakkını kendinde gördüğü için haksız ama kötü niyetli değil tabi. bilemedim.
  • sybercomp S kullanıcısına yanıt
    Delikanlı bir evlen sonra konuşalım Ok?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önce neyim varsa annemin babamın eşin dostun üstüne yapar, sonra o karıyı boşarım. 5 kuruşta alamaz benden. Çocuğuda alırım tabi. hoş öyle biriyle evlenmem ya o da ayrı mesele. (gerçi ben hiç evlenmem :) )
  • şu traşş hayatta gözümüzün gördüğü hakkı ödenemez biricik annelerimiz var kusura bakmasın kimse ekstra sofraya bir tabak koyacak ve bir bardak su koyucak diye eşimde olsa mazeret dinlemem çekemem eşimi de düşünürüm tabi ki ama annemi göz ardı edecek kadar değil hiç birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lordimus -- 28 Mart 2018; 22:44:43 >
  • 1yıldan fazla süredir kanayan yarama tuz bastınız bu konunuzla. anlatamıyorum kimselere, diyemiyorum, içim kan ağlıyor, yüreğim sızlıyor. bende ailem ve eşim arasında çıkmazdayım. 1yaşında oğlum var. çok zor, her iki tarafta yıpranıyor ancak arada kalan olarak ben hepsinden 2 kat daha fazla yıpranıyorum. derdimden hastalık sahibi olacağım diye korkuyorum. boşanma düşüncesini aklımdan uzak tutmaya çalışıyorum çünkü bu karar evladımızın geleceğine kökten etki edecek bir durum. Rabbim çıkmazdaki tüm kullarına çıkar yol göstersin yardım etsin. Allah yardımcın olsun. ben de çok zor durumdayım, benim derdim daha başka bir konu ama yine anne ve eş arasında, hatta ailem ve eşim arasında...
  • 26 yaşındayım, evli değilim ama nacizane kendi fikirlerimi belirtmek istiyorum bende. Konu sahibi arkadaş sanırım evin tek çocuğu ise halinden bende anlarım, bende evin tek çocuğuyum. Aile bence şu hayatta benim için en önemli şeylerin başında gelir. Yıllarca bizi büyüten ana-babamıza, nasıl bizi koşulsuz şartsız en iyi biçimde büyüttüyse yaşlandığında da bizim onlara aynı şekilde kimseye muhtaç etmeden bakmamız gerekir. Hani derler ya yar bulunur ama ana-baba bulunmaz diye gün gelir vereceğiniz karardan pişmanlık duyarsınız. Eşiniz zaten ev hanımıymış yaptığı pek iş kalmıyor çocuğa bakmak ve yemek yapmak dışında. Ev işleri için gerekirse haftada 2-3 gün için temizlikçi çağırırsınız o halleder. Ben sahşen böyle bir durumda annemi yanıma alırdım, aksini düşünemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canermm

Bu karakter, ego ve üstten bakma ile kimsryle evlenebileceğini zaten sanmam. Evlensen bile bu durumlarda anlayış gösterecek, akıllı, kariyerli ve karakterli bir insan seni seçmez.

Bu durumlara anlayış göstermeyecekse ben evlenmem zaten, o da evlenmesin kendi hayatını mahfetmesin Annem yaşayan yaşamayan her varlıktan önemlidir benim için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CBE59604 -- 28 Mart 2018; 23:37:51 >
  • Hem evlenip hemde çocuk yapmak gibi bir günah işleyen cahillere müstehak bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 28 Mart 2018; 23:56:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mwwo3.3

Annemi istemeyecek kadınla isim olmaz net . İlla ki bakıma muhtaç olması şart değil .Eş bulunur, ana bulunmaz

2.5 yıllık evli ve bir Ömür geçirmeyi planladığın eşin, 1 yaşındaki çocuğun ve sen. Sabit düşünce uğruna 3 kişinin hayatını mahvedeceksin? Niye? Hasta annene bakmak istemediği için. Bakmak zorunda mı kardeşim. Bakmamayı tercih edip seni çok seven mutlu ömür geçirecek biri olamaz mı?

Duruma gelince, yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Burda alınacak kararda öncelik çocuğa yönelik olmalı. En az, hatta hiç etkilenmeyeceği bir çözüm olmalı. İlk önce empati yapmalısın.eşin çalışıyor olsa sen de evde olsan, onun annesine ya da babasına bakar mıydın? Bırak onunkini kendininkiene ne kadar bakardın. Kendini iyice sorgula ve tanı bence. İşin en kötüsüne gelirsek, anlaşamadınız bu konuda ve boşandınız. Çocuk kaldı annede. Sen hem çalışıp hem annene bakabilecek misin. Çocuk sen de kaldı diyelim hem çocuğa hem annene bakabilecek misin. Her iki durumda da çocuklar ikinizden de ayrı kalacak. Hadi boşandınız diyelim, bu sefer annene bakacak birini mi arayacaksın evlenmek için. Kıstas bu mı olacak yani. Sevgi uyum vs değil. Burda bence en önemli sonuç sakın ha sakın evliliğini bitirmeye kalkma. Eşini ya da anneni mutlu edecek orta yol ara.

Bana sorsalar annemi eş mi diye. Anne derim. Ama annem için de evliliğimi bitirmem.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.