Şimdi Ara

Anneniz Bakıma Muhtaç Kalıyor Ama Eşiniz Evde Onu İstemiyor? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
16.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakıcı, ailenin yakınen ilgi göstermesi, uzlaşma. Formül bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun şu: kadın sizi büyüttü ama eşiniz kadına bakacak, öyle mi? O zaman eşiniz işe gitsin ve annenize siz bakın. Yemiyor tabii, yetişkin birine bakmak çocuğa bakmak gibi degil. Atıp tutmak kolay. Artık ailelerde iki taraf da calisiyor, bu durumda ne olacak? En temizi güvenilir bir bakıcı bulmak.

• bu dünyada bir tane annen var başımızın tacı ilgilenmen lazım.eşin kendi annesiyle ilgilenmiycek mi kesin ilgilenir.sana gelince bunu diretir ama kendi annesine ilgilenmiycek mi kesin ilgilenir.
  • Belki bir çok arkadaşa saçma gelecektir ama eşiniz anneniza bakmakla yükümlü değil. Siz yükümlüsünüz. Maddi durumunuz elverirse ücreti karşılığında bir bakıcı gibi eşinizden annenize bakmasını isteyebilirsiniz.

Okuduğunuz anda garip gelecektir ama sakince düşünüldüğünde makul bir çözüm olabileceğini göreceksiniz.

Bu arada evliliğinizi kurtarmak için annenizi sakın muhtaç durumda bırakmayın. Hem bu dünyanızı hem de ahiretiniz kaybedersiniz.
  • Eşine yarın bir gün içinizden birinin de yardıma muhtaç duruma düşmeyeceğinin garantisi var mı diye sor. Sonra sen benim annemin yerinde olsan ne hissederdin de. Bir süre de bu konu ile ilgili konuşma. Allah korusun her türlü beladan bu arada. Durumu anlayacaktır, anlamasa da zamanla kabul edilebilir. Allah yardım etsin.

• Hocam kendimden yola çıkayım ;

Benim babam 2006 yılında öldü . Şuan yaşım 30 ve yeni evleniyorum.
    Bir kere bu konunun en başta konuşulması lazım evlenmeden önce.Eğer bir anneyi yalnız başına bırakıyorsan yanlış anlamada sen adam değilsin. Annenle oturmayı kabul etmeyen kız yarın birgün elden ayaktan düşsen senide yarı yolda bırakır. Ana gibi yâr bağdat gibi diyâr olmaz imiş. En başta kadıncağızı yalnız bırakman ayıptır yazıktır günahtır!

Edit :

Ve çok şükür eşim olmayı kabul eden insan annem ile birlikte oturmayı kabul ediyor. Çok şükür aralarıda çok iyi. Kabul etmeyen bir kızlada evlenmezdim zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nurkan58 -- 28 Mart 2018; 12:44:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainfall2535

Yorumları video açıkken okumak efsane oluyor.

• Çocuk gibi davranmasın anneniz bi bakıcı tutun düzenli ziyaret edin hem sizin işiniz gücünüz eşiniz ve çocuğunuz var bunun yanında annenize bakmak için birini feda etmeniz gerekir ki adı üstünde "bakıcı" denen bir meslek bu yüzden var. Sevip muhabbet edeceği birini işe alırsanız anneniz içinde iyi olur. Şahsen ben kendi anne babamada öyle yapar ve düzenli ziyaret ederdim.

• evli olmasam bile anneme bakmam

• O da sana mı bakmadı da bu şekilde konuşuyorsun ?
  • hboluk H kullanıcısına yanıt
    hayatımdaki bütün stres kaynaklarını çıkarıyorum fakat şuan ailemle yaşamak zorundayım ve annem- babam denilen iki tane psikolojik salağa katlanmak zorundayım. bakmak demek yemek yapmak çamaşır bulaşık yıkamak değşldir.

• Böyle bir kadınla baştan beraber olmam diyen adamlar çok komik. Sanki başta kadın sana gelip annen bir gün elden ayaktan düşerse ben bakmam ona göre diyor sana. Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz Herkesin başına gelebilecek bir olay. Saçma sapan konuşacağınıza akıl verin adamcağıza. Ben evli değilim o yüzden bir şey diyemem üzgünüm. Zor bir durum.
  • Öyle kadınlar varki kendi annesi aynı konumda olsa kendi annesine bile hayrı olmaz. Dolayısıyla senin annene de hayrı olsun. Birde annene olan bakış açısı ve insani duygularına bağlı. En başta konuştuğunda bakarım tabi diyen kadın bile iş başa düştüğünde yan çizebilir. Benden sana tavsiye eşine bel bağlayıcı çözümlerden çok onsuz çözümleri değerlendirmen.
  • Pompali tufekle kariyi vururum. Evlenecekse anneye bakmasini da bilmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Cool story bro.
  • Evlenmeden önce mutlaka konuşulması gereken durumlar bunlar.
    Ben buna benzer bir durum yaşadım eşim gayet hoş bir şekilde ömrümün yettiğince bakarım dedi.
    Eşim annemi o kadar iyi karşıladı ki ertesi gün gittim eşime çok istediği arabayı aldım.
    O günden beri eşim bir yana dünya bir yana. Allah herkese anlayışlı eş nasip etsin.
  • 1 yıl 3 ay evli biri olarak ben bu meseleyi başta kestim...
    "yarın öbür gün annem babam bakıma muhtaç kalırda onlara bakmaz isen evden sen gidersin (seni kapının önüne korum)" dedim "ve aynı şekilde senin annen ve baban içinde geçerli bu" diye konuyu kapattım..
    çocuk olmuş şu olmuş bu olmuş umrumda olmaz.. altımdaki boka kadar temizlemiş emzirip büyütmüş ailemi yüz üstü bırakacak değilim ve bu fikirde olmayan biri ile de evli kalamam.

insanlar doğduklarında nasıl bakıma muhtaç ise yaşlandıklarında aynen öyle olacak yeri gelecek kendi anne babamızın banyo-tualet ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olmamız gerekecek bu onlara en büyük borcumuz..
  • ergenus ?
  • Kariyi hortumla doverim

• Aynı durumda eşinizin annesi olsaydı ve siz istemeseydiniz kendisi ne yaparmış onu sorun ona göre hareket edin derim. Zor bir durum. Benimde anneannem yakın zamanda vefat etti. Bir düzine çocuk var bakan 2 kişiyi geçmedi. Allah herkese hayırlısını versin.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.