Şimdi Ara

Anneniz Bakıma Muhtaç Kalıyor Ama Eşiniz Evde Onu İstemiyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
164
Cevap
2
Favori
17.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yuva yıkan olmak istemem ama Başka annen olmayacak.

Benim annem geçen yıl vefat etti ama zannedersem böyle bir durum olsa annemi tercih ederdim.

Genede Allah kimseyi bunla sınamasın.
  • Santiago Munez kullanıcısına yanıt
    Olay budur. Daha bahsedilen olayı yaşamadan ahkam kesenler olmuş. Tatlı su maçoluğu yapmanın alemi yok. Hanım isterse bakar, isterse evde kalmasına müsaade eder, istemezse hiçbir zorunluluğu yok. Ne yuvalar yıkılıyor bu mesele yüzünden. Üstelik konu sahibi arkadaşın annesinin yaptığı çok büyük yanlış. Ne demek bakıcı istememek ? Ne demek "Tek oğlum var, sadece o bakabilir." diye diretmek ? Böyle insanlar genelde evde huzursuzluk çıkarıyor zaten. O yüzden herkese tavsiyem bu mesele yüzünden eşine hiçbir şekilde baskı yapmaması. Hiçbir tecrübe edinmeden "anneme bakmayan kadını silerim" demek çocukluktan veya cahillikten başka bişey değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günlerden birgün Anadolu çocuğu insanı öğrenci iken istanbulda bir kız sever, gözü dünyayı görmez. Ölüme giderim sözünü birebir yaşamıştır gözü kapalı gitmiştirde ama o çok seven kız birgün anne mevzusu olunca ya annen ya ben demeye gelmiştir. Erkek annesini seçer ve Anadolu'nun o toprak kokan insan kokan havasına döner. Ve birgün hastalanır bide bakar ki her uyandığında annesi baş ucunda uyumuyor. Eşşek kadar adam ama ne gerek var, olsundu o varlığın adı anne idi. Ana baba duası almaya bakın gerisi boş.

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Gelecekte bu duruma düşmekten çok korkuyorum. Ben de tek çocuğum. Ve bu durumu Allah benim anama yaşattı. O kendi anasına baktı. 3 tane gelinin hiçbiri bakmadı anam var diye. Şimdi ben ona demek istiyorum, "Dua et anan gibi elden ayaktan düşme. Çünkü sana, senin gibi bakacak kızın yok diye. Gençliğinde rahatını düşünüp ikinci veya üçüncü çocuğu yapmadın evde oturduğun halde, cefasını yaşlanınca çekeceksin" diye ama diyemiyorum. Başıma gelecek biliyorum, beni zor günler bekliyor.

Evli değilim, birgün evlenecek olursam aday hatun ile bunları konuşacağım, gelecekte böyle böyle olabilir, razı mısın, kabul ediyor musun diye?

Öyle anamında bakıcı istemem deme lüksü yok. Oturup benim bakacak halimde yok.

Ve son söz olarak, tek çocuk yapacaksanız iyi düşünün, yaşlılığınızı düşünün, elden ayaktan düşeceğinizi düşünün. Bir çocuğun sırtına nasıl bir yük yüklediğinizi düşünün. Kendi keyfimiz, rahatınız için tek bıraktığınız çocuklarınızı gelecekte neler bekliyor düşünün.

Evlenmiyorsam sırf başıma bunların geleceğini bildiğim için.

Göremediğin bir şey 1 çocuk diyorsun tamam 2 çocuk veya 3 çocuk bakma ihtimalini arttırıyor ama bu ülke de 5 çocuğun 5 inin de anasına babasına bakmadığı hayatlar görüyoruz.. Bu ne diyeceksin eğer evlat vefalı büyümüşse ana baba büyütmüşse ister 1 olsun ister 10 olsun hepsi aynı vefa ile bakar ana babasına eğer o vefayı verememişsen evladına veya evlatlarına isterse 100 tane evladın olsa yüzüne bakmazlar..

Ben çok şey yaşadım gördüm. Anam ananeme bakarken, dayılar hastane işleri, sağlık işleri için koşturdu. Elbet biri bir işin ucundan tutar.

Ama tek çocukta öyle birşey yok. Eş bile istemezken, düşün bakalım bir tek çocuğun ne hale düşeceğini. İşine mi gitsin, evde oturup bakıma muhtaç yaşlıya mı baksın, hastanelerde mi koştursun. Hangisini yapabilecek?

Ya işinden olacak, ya ruh sağlığından, ya da beden sağlığından. Veya hepsinden. Böyle olunca o bakmam diyen karı üstüne birde terkedecek.

Olay yükü bölüşebilecek biri.

Ben bunları yaşayarak gördüm, ailemde.

• annenizin evi malı varsa satıp sizin oturduğunuz yere yakın bi yerden ev almanız lazım mümkünse aynı binadan. hatta yürümesi zor olduğu için karşılıklı daire olması tercih sebebidir. aynı evde kalmayacak eşiniz ile anneniz. anneniz her ne kadar istemese de bakıcı tutacaksınız. annenize bakmak sizin göreviniz eşinizin görevi değil. bunun için evliliğinizin çatırdamamasını istiyorsanız eşinize sen bak dememelisiniz.

• Beterin beteri var Eşinde allah hayırlısını versin.
    aynı evde 1 yaşlı özürlü babaanne eşi %96 ağır özürlü ve asgari üçretli yaşam savaşı veren aileler var...
  • Allah gecinden versin sen bakmadan, annenin rızasını almadan annene bir şey olursa sonradan çok üzülürsün. Eşini ikna etmeye çalış yada maddi durumun imkân veriyorsa annene bakıcı tut ama annen yine de sizde kalsın.Dediğim gibi sonradan annemi keşke üzmeseydim diye pişman olsan, vicdan azabı çeksen de son pişmnalık fayda etmez. Hayatın boyunca bu pişmanlıkla yaşamak zorunda kalabilirsin. Benim annemde yaşlı ben evli değilim.Bazen onu istemeden de kırsam sonra çok üzülüyorum.Onun öleceğini düşünmek beni çok üzüyor. Bu nedenle onu hiç kırmammaya çalışıyorum. Ama bazen istemeden de olsa kırabiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berbatine

Bre Vicdansız, engelli çocukları olsa hanımı sokağa mı atacak ? Hasta bakıcı olmqyacak mı öyle bir durumda ?

Hocam orda annelik içgüdüsü devreye giriyor ama bunuda unutmayın. Kayınvalide ile 9 ay karnına taşıyarak binbir zorlukla doğurdu çocuk aynı seviyede değil eş için. Sizin için olabilir ama onun için değil yani.
  • Bu konuları evlenmeden önce konuşmak gerekir.
    Hayat bu yarın ne oalcağı belli olmaz. Senin veya benim ailem bakıma muhtaç kalırsa eğer birlikteliğimiz devam etmeyecekse, baştan bir araya gelinmemeli.
  • Eşiniz için;

Kendi çocuğunuzun sizin yerinizde, annenizin de eşinizin yerinde olduğu bir durumu anlatarak empati kurmasına yardımcı olunuz.

Eşiniz annenizin yemek dışında kalan işlerini yapmak istemiyorsa banyosunu, tuvaletini siz yaptırırsınız. Ancak tuvalet tutamama gibi bir sıkıntı varsa o zaman zor olabilir.

Bir de; evlenmeden önce eşime, anneme babama bakacağız gerekirse dedim. aynı durum senin annen baban için de geçerli dedim. tamam dedi.

Allah annelerimize babalarımıza sağlık sıhhat uzun ömürler versin. Çok zor ve emek isteyen birşey annelik, babalık.

kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.S.L.A.N

quote:

Orijinalden alıntı: RedFalc0n

Evlenmek delilik değil lütfen böyle düşünmeyin evlilik güzeldir

Sen bir delisin

hayır evlenmek güzeldir
  • Allah kimseyi kaldıramayacağı imtihanla sınamasın.
    sabırlı olup anlatıp sevgiyle inatlaşmadan orta yolu bulmak en mantıklı iş.
    biri anne biri eş.gelin hanımların bu konularda biraz daha oturup düşünmeleri ve idrak etmeleri gerekli.
    aynı yaşa sende geleceksin aynı durumda sende kalabilirsin veya iki gün sonra senin annen de aynı duruma düşebilir.
    azcık empati ve vicdan bu işi çözer düşüncesindeyim.
  • Gercekten zor durum Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin. Hic kimsede kendi basina gelmeyen bir olaydan baskalarini yargilamaya kalkmasin o kadar basit degil insan yuku agir. Bilemedim simdi dusunmek bile istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mwwo3.3

Annemi istemeyecek kadınla isim olmaz net . İlla ki bakıma muhtaç olması şart değil .Eş bulunur, ana bulunmaz

Bunu yazmaya gelmiştim
  • "Bekara karı boşamak kolaydır" ne de güzel söylemiş atalarımız. Simdi burda öyle eş istemem söyle yaparım böyle asarım diyen arkadaslar eminim bekar. Değilse de eşini sevmiyordur. Burda bana göre tek kriter var o da şu eşimi ne kadar seviyorum ve o bu sevgiye layık bir insan mı eğer bunun cevabı evet ise mutlaka bir orta yol bulurdum. Arkadasın birisi demiş ya karsı daire tutulabilir ya da yakın bir ev tutulup günde 3 4 defa yanına gidilip hem ananın gönlü yapılır hem eş üzülmez. Ama yok eşinizi sevmiyor iseniz cözüm basit boşanmak. Sırf çocuk var diye hem sevmediğiniz bir kadınla hayat geçirip anneyi mağdur etmemek lazım. Bütün bunların c cevabı sende dostum

Bu arada cidden zor bir durum Allah yardım etsin.

• Hocam bakıma muhtaç kalınca iş değişir.hani yalnız olsa eli ayağı tutsa hem eşinize yardım etse hem kendi işini görse sorun yok ama diğer durumda eşiniz bildiğiniz bakıcı oluyor. Zaten elinde bir yaşında bir çocuk var derdi bitmez gece uyumaz gündüz durmaz. Annenizin bakıcıya ihtiyacı var başka türlü olmaz. Eşiniz sizinle evlendi annenizle değil. Zaten annenizin biraz durumu düşünse bir yaşındaki çocuğu olan gelinine kendine baktırmak yerine bebeğe yardımcı olmaya çalışır. Biz 3 kişi bir bebeğe zor yetişiyoruz. Ha eve yardımcı alırsınız.hem eşinize yardım eder hem annenizin ihtiyaçlarını görür o zaman ayrı.

• Diyelim BOŞANDI;

1)Evlenirken alınan takilar onda kalacak,Harcandiysa (Borc veya Araba icin) yerine konulması gerek!!

2)Aylık nafaka ödeyecek!!

3)ortada 1 yaşinda cocuk kalacak,Hakim kücük oldugu icin Anneye verebilir!!

4)Anne baska sehire giderse,Baskası ile gorüsür bulusursa cocuk görmek daha zorlasacak!!

5)Baska erkek uvey cocuga ne kadar anlayisli,merhametli bakabilecek

6)Bosanınca Anneye bakacak+Evlenecek bayan hemen hazırda mı bekliyor??

7)Baska bayanın Annesi demeyecek mi; Bu adam kendi basina karar veremiyor..Annesinin istegi ile karısını bosadı kavga olur 2 gün sonra benim kızımıda boşar diye vermez!..

## yani bosamak,bosanmak en son care

Cevremde Anlasamayan ama cocuklar-takı-nafaka nedeniyle bosanamayanlar ve 20 sene sonra bosanan var..

Dedim 20 sene neyi bekledin!!

2 cocuk var..baskası bakamaz diye kiyamadım..

Buyuduler..simdi biri Anasında biri Bende kalıyor dedi!!

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Hocam bu forumda gördüğüm en kaliteli yorum yapanlardansiniz.

Sadece 2 yorumunuza baktım üst üste bu konuda. Hem realist hem de vicdani ahlak olarak merhamet olarak çok doğru noktalar a degindiniz.

Sizin de dediğiniz gibi zor bir durum ama hem esin evlenirken hastalıkta ve sağlıkta. Vs. demesi. Hem de Cennet Annelerin ayaklari altındadır dediğin Anneni birakmaman gerektiği. Anne bir tanedir.

Sizin de deginiz gibi çok zor bir durum. Bir sürü olay çıkabiliyor haberlerde ki gibi.

ALLAH konu sahibine kolaylık versin. Çok zor bir durum gerçekten.

• ekrem.kolu kullanıcısına yanıt
    ALLAH herkese doğru yolu göstersin. Kolaylıklar versin. Amin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strongergo -- 28 Mart 2018; 0:22:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: strongergo

Hocam bu forumda gördüğüm en kaliteli yorum yapanlardansiniz.

Sadece 2 yorumunuza baktım üst üste bu konuda. Hem realist hem de vicdani ahlak olarak merhamet olarak çok doğru noktalar a degindiniz.

Sizin de dediğiniz gibi zor bir durum ama hem esin evlenirken hastalıkta ve sağlıkta. Vs. demesi. Hem de Cennet Annelerin ayaklari altındadır dediğin Anneni birakmaman gerektiği. Anne bir tanedir.

Sizin de deginiz gibi çok zor bir durum. Bir sürü olay çıkabiliyor haberlerde ki gibi.

ALLAH konu sahibine kolaylık versin. Çok zor bir durum gerçekten.

Eyvallah sağ olasın ne demek hepimiz bu yollardan iyi kötü bir şekilde geçeceğiz..

O yüzden bizden önce Annemiz ve Babamız, biz olduktan sonra da geleceğimiz eşimiz ve evlat veya evlatlarımız o yüzden hepimiz zincirin birer halkasıyız o halkalardan biri olmadığı zaman bir bütünü oluşturamayız..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.