su sol ust kosedeki yer homm simdi orayi hatirladim ama naptigimizi hatirlayamadim..sanki o haritanin ust kisimlarinda derinlere felan dalip birseyler mi arastiriyorduk.off yaa oyun save dosyasi gitneseydi..
kimyasal bilir belkj gerci oda mission oynamiyir sanirim
Hocam orayı bende zorlandıgımdan dolayı bıtıremedım bıraktım.orada denız dıbıne dalsanız bıle usttekı saldırı botları alta torpıdo atar.oyle naglet bır bolumkı saldırdıgın zaman 1 seferde supurmen gerek yoksa dusman aracları yenıden gelıyor.1 partıde gırıp hemen bıtırmelısın - tehtıtler guclenmeye baslıyor bunlar:nedenı belırsız para kayıbı,bozulan morel .harıtanın sol usttekı ada cok ıyı korunmus durumda hem hava hemde denızden korunuyor. cok kez saldırdım ve her saldırımda kucuk hasarlar verıp kactım bu kacmakta kotu,arkadan senı vura vura kovalıyorlar ve batırıyorlar.tavsıyem:commando saldırı gemılerı basın.sadece 1 adet vıper olsun makınalı taretlerını vurmak ıcın.gemılere mutlaka guclendırıcı alın.orada bır ark var adam satıyor gemıler ıcın taktıksel ıtemler ondan satın alın.
ben orayi gectim ama su an nasil gectigimi hatirlamiyirum
saldiri gucunu arttirmak icin itemler var o itmelerden almak gerek.hocam harika aciklamisin eline koluna saglik
okey, cevaplar ve bilgiler için teşekkür ederim. ark'larda gemi için satılan itemleri görmüştüm, bir de onları deneyeyim bakalım...
quote:
Orijinalden alıntı: ripe59
okey, cevaplar ve bilgiler için teşekkür ederim. ark'larda gemi için satılan itemleri görmüştüm, bir de onları deneyeyim bakalım...
mission 2-3 ü geçtim ama nasıl geçtiğimi siz gelin de bana sorun. o çok iyi korunan adaya denizaltı ile gittim, adanın ortasına kadar deniz geliyor, denizaltı ile orada yukarı çıktım ve kumsalda az bir yer var, oraya hemen port kurdum, ondan sonra da politic menüden bir şeylere tıklayıp durdum ve kazandınız dedi birden, şimdi mission 3 e geldim.
Bulabildiğim kadarıyla Anno serileri aşağıdaki şekilde piyasaya çıkmıştır.
Main Series (Windows): •Anno 1602 Creation of a New World •1503 A.D. The New World •1701 A.D. •Anno 1404 Dawn of Discovery •Anno 2070
Bir de bunlara ek paketler yapılmıştır, onlar da :
•1503 A.D.: Treasures, Monsters and Pirates for 1503 A.D.: The New World •1701 A.D.: The Curse of the Dragon for 1701 A.D. •1404 A.D.: Venice for 1404 A.D
quote:
quote:
mission 2-3 ü geçtim ama nasıl geçtiğimi siz gelin de bana sorun. o çok iyi korunan adaya denizaltı ile gittim, adanın ortasına kadar deniz geliyor, denizaltı ile orada yukarı çıktım ve kumsalda az bir yer var, oraya hemen port kurdum, ondan sonra da politic menüden bir şeylere tıklayıp durdum ve kazandınız dedi birden, şimdi mission 3 e geldim.
ordan denizin altindan bisyler yapiliyir demistim ama sen gopturmusun masallah abi yaa
harikasin vallaha
bu arada anno serileri icin tesekkurler.1701 denedin mi abi sen?
oyunlarin rakamlarinin toplami hep "9" artik 1800 die bi oyunda bekliyorum heheh
quote:
Orijinalden alıntı: lyldz
quote:
quote:
ordan denizin altindan bisyler yapiliyir demistim ama sen gopturmusun masallah abi yaa
harikasin vallaha
bu arada anno serileri icin tesekkurler.1701 denedin mi abi sen?
oyunlarin rakamlarinin toplami hep "9" artik 1800 die bi oyunda bekliyorum heheh
senin o fikrin yardımcı oldu zaten bölümü bitirmeme, denizaltı diyince ben de kimse görmeden aşağıdan gideyim dedim ve bir şeyler yapıp bölümü geçtik işte, ama şimdi biri sorsa ne yaptın diye, açık açık söyleyemem şunu şunu yaptım diye, zira özellikle politik menüde yazılanları kesinlikle anlamadım, tuşlara rastgele bastım.
anno serilerinin hepsini oynamışlığım var.Anno gibi settlers, cultures, knigts and merchants gibi küçük adamların bulunduğu tüm oyunları oynamışımdır.
merhaba arkadaşlar...oyunu büyük bir hevesle kurdum...youtube taki yardımcı videoyuda izledim fakat oyun insanı zorluyor...menüleri kötü yapmışlar,oynanabilirlik iyi değil...kafa karıştırıcı missionlar insanı oyundan soğutuyor...çok fazla ayrıntı var ve oyundaki düzeni anlamak mümkün değil...ordan oraya bakmaktan insan yoruluyor...tamam görüntüler fena değil,birimler fena değil,teknoloji güzelde,bu oyunu insan oynayacak be güzel kardeşim...sanki robotlar oynasın diye yapmışlar...gemiden mal alıp vermek bile problem....ben anno 1404 ü deneyeceğim,sanıyorum o daha makul bir oyun, seyrettiğim kadarı ile......ben 2070 in görevlerinde ve continiusta takıldığım için daha fazla oynayamadım...arkadaşlara kolay gelsin diyorum....benle aynı fikirde olanlar var ise görüşlerini yazarsa sevinirim...1404 e gidiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: sefer33
merhaba arkadaşlar...oyunu büyük bir hevesle kurdum...youtube taki yardımcı videoyuda izledim fakat oyun insanı zorluyor...menüleri kötü yapmışlar,oynanabilirlik iyi değil...kafa karıştırıcı missionlar insanı oyundan soğutuyor...çok fazla ayrıntı var ve oyundaki düzeni anlamak mümkün değil...ordan oraya bakmaktan insan yoruluyor...tamam görüntüler fena değil,birimler fena değil,teknoloji güzelde,bu oyunu insan oynayacak be güzel kardeşim...sanki robotlar oynasın diye yapmışlar...gemiden mal alıp vermek bile problem....ben anno 1404 ü deneyeceğim,sanıyorum o daha makul bir oyun, seyrettiğim kadarı ile......ben 2070 in görevlerinde ve continiusta takıldığım için daha fazla oynayamadım...arkadaşlara kolay gelsin diyorum....benle aynı fikirde olanlar var ise görüşlerini yazarsa sevinirim...1404 e gidiyorum.
oyunu ilk oynayacak arkadaşlar için mission bölümünden evvel continius oynayarak biraz pratik yapmalarını tavsiye edebilirim.Daha evvel Anno oynayan arkadaşlar oyunun mantığına ve oynanış şekline alışık oldukları için 2070 oyununa daha çabuk adapte olabiliyorlar, ama hangi Anno oynanırsa oynansın oyunun işleyiş tarzı hep aynı gidiyor, dediğim gibi oyun mantığına alışabilenler için oyun elbette daha zevkli geçecek.Eski Annoları oynayacak olanlar için orada adalar arası ticaret daha zor, bu annoda ticareti harita üzerinden çok kolaşlaştırmışlar.Hangi adalara malzeme gidecek, ne gidecek ve hangi gemiyle gidecek olaylarını tek tık ile ayarlayabiliyorsunuz, eski annolarda bu işlem bu kadar basit değildi.Ama sonuçta bu bir zevk meselesi, beğenmeyenlere de saygı duymaktan başka birşey yapamayız.Herkese iyi oyunlar.
birşey soracam: oyunda görüntü açısını x ve y tuşları ile değiştirebiliyoruz, peki bir bina yerleştirmek istersek o binayı döndürerek istediğimiz açıda yerleştirme şansımız var mı.? konser salonu diye bir bina var, şehre getirince bina hep dikey olarak yerleşiyor, halbuki ben onu yatay inşa etmek istiyorum, fikri olan var mı.?
quote:
birşey soracam: oyunda görüntü açısını x ve y tuşları ile değiştirebiliyoruz, peki bir bina yerleştirmek istersek o binayı döndürerek istediğimiz açıda yerleştirme şansımız var mı.? konser salonu diye bir bina var, şehre getirince bina hep dikey olarak yerleşiyor, halbuki ben onu yatay inşa etmek istiyorum, fikri olan var mı.?
mouse orta tusa basinca binanin yonu doner.giris kismida ona gore degisir
@sefer zor değil aslında gemiden mal alıp vermek tuhaf görünebilir ama mantık basit, bir kere kavradığın zaman basit oldugunu görceksin. Görevler sol tarafta liste halinde simgeler var üzerine gelince yapman gerekenleri basitce yazıyor zaten. Binaların üretimi sırayla gidiyor, evin üzerine tıklayıp biraz kurcalarsan o evdekilerin neye ihtiyacı oldugunu anlicaksın, eksik olan malzemenin üzerine geldiğinde ne gerektiğini gösterecek. Çok fazla üretim gereksinim var olsa da basitçe herşeyi yapacaksın, 1 2 günlük acemilik günlerindesin geçicek, oyna sen.
Bu kurulmuş binaları bi yerden başka bir yere taşıyamıyormuyuz? Yıkmakmı zorundayız?
yıkmak zorundasın..
quote:
quote:
klavyedeki tüm tuşları denedim de aklıma mouse gelmedi valla, sağolasın.
V tuşu yıkıyordu sanırım, N tuşu binayı kopyalamayı sağlıyor yeni başlayanlar çok kullandığnız işlerin kısayollarına bakın cok kolaylaşır işler.
quote:
quote:
quote:
klavyedeki tüm tuşları denedim de aklıma mouse gelmedi valla, sağolasın.
mouse orta tuşuna basınca binalar dönmüyor sadece harita dönüyor, yani x ve y tuşlarının yaptığı işi benim mouse'un orta tuşu yapıyor, hala bina döndürmeyi bulamadım.??
merhaba ben kımyasal.bınayı eger donduremıyor ısen oyun ayarlarına bak kontrollerı kurcala yada bınayı saga sola surt dıkmeden once o doner sansına
quote:
Orijinalden alıntı: tek_tower
merhaba ben kımyasal.bınayı eger donduremıyor ısen oyun ayarlarına bak kontrollerı kurcala yada bınayı saga sola surt dıkmeden once o doner sansına
boş bir yere konser salonu yapacağım, her 2 türlü de inşa edebilirim ama dikey koymak daha çok işime geliyor, oyun ise inadına yatay yerleştiriyor binayı, senin dediklerini deniyeyim bir de bakalım.
orta hat dıkey olarak devamlı bos kalsın.bu verdıgım SS de baslangıc olarak kurulmus yapılar var.TV bınası dahıl dahada buyumek ıstersenız aynı seklı ortada 2 bına kalacak sekılde.Buyuk bına oldugunu dusunun bosluk bırakıp aynı seklı asagısına devam edınız.sekılde gordugunuz gazıno,ıtfaıye ve hastahane kapsamından cıkarmayın konutları ve mutlaka sımetrık yapın seklı bozmayın.dedıgım gıbı eger bu sekılde bulunan nufus yetmıyor ıse aynı seklı bıraz bosluk bırakıp ( tabı bır merkez bırımı daha dıkeceksınız ) devam edınız.o bosluk dedıgım yere ılerı sevıyede genel:polıs karakolu.tyconlarda:ıs merkezı ecolarda:konser salonu gıbı onemlı mekanları dıkeceksınız.