Şimdi Ara

Anonymous Çeviri ve RDR 2 Türkçe Yama Tartışma Konusu (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.557
Cevap
11
Favori
76.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir konu hakkında bilginiz olmazsa işte böyle düdüklemeye kalkarlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    İlk mesajımda seni insan yerime koyup hiçbir aşağılama, hakaret vs. olmadan fikrimi söyledim ve sen bana ağzından hakaretler saçarak cevap verdin. Yeniden hoşgörüyle bir şeyler yazmamı mı bekliyordun? Kendi karakterini kendin belli ettin zaten. Hem Türkçe yamalarla yıllardır ilgilenmediğini söyleyip hem de bu tarz konularda takılıp millete ağız dolusu hakaretler saçarken kendin hakka girdiğini hiç düşünmüyorsun heralde. Bu da benim seni insan yerine koyup yazacağım son mesajım. Sen de Allahından bul.
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    RDR 2 çevirisinde benimde arkadaşım gönüllü olarak çalıştı bir çoğunu da DC de yayın açıp birlikte çevirdik ve çevirilerin yarısı o kadar kötü ki google translate vari çevirilerle dolu. Birde böyle bir pass sistemi mi çıkarmışlar baya güldüm :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: HydraaUa

ŞAŞIRMADIK: Bu açıklamayla beraberde 10 günlük bekleme süresinin milletin nabzını yoklamak oldugunu anlamış olup sizinde yalan dolanla iş çevirdiğinizi öğrendik teşekkürler anonymous teşşekürler TÜRKİYE !!!!

Merhaba, öncelikle oldukça hareketli iki gün geçirdik. Özür dilediğimizi ve Game Pass fikrinin süresiz olarak rafa kaldırıldığını söylemek istiyorum. Belki daha sonra Forum ahalisi ile hep beraber tartışarak bu sistemin kullanıcılar ve çevirmenler olarak en uygun şeklini hayata geçirebiliriz. RDR2 çıkışından sonra bunun için ortak bir tartışma konusu açabiliriz.

Proje sonundaki yönetici olarak iletişim ve kararlar konusunda hatalarımın olduğunu kabul ediyorum, belki artan stres, belki de günden güne oluşan baskı bunları yaptırdı. Haliyle ben gerildikçe belki istemeden size yansıttım, belki de bekledikçe siz de gerildiniz, bu kadar beklemenize rağmen de yeni bir icat çıkınca haklı olarak da yoğun tepkiler oldu. Evet hızlı karar alma konusunda da sınıfta kaldığımızı ve yapılan eleştirilere katıldığımı da belirtmek istiyorum. Sonuç olarak kişisel olarak da özür diliyorum. Biz çevirmenlerin, kitleleri ile ne olursa olsun bir arada olmaları gerektiğini düşünüyorum.

RDR2 projesinin ücreti 30 lira olarak güncellenmiştir. Hem projede yer alan çevirmenlerimizi, hem de sizi üzmek istemiyoruz. Program hazır olduğu vakit yayınlanacaktır, en geç yayınlanma süresi 20 Temmuz'dur. Eğer Take2 tarafından herhangi bir uyarı gelirse yama yayınlanmayacaktır, yayınlansa da kaldırılacaktır. Bu konuda Anonymous olarak yapabilecek bir şeyimiz yok. Satın alımlardan sonra, hizmetin faturasını isteyenler bize mail atabilirler.

Herkese iyi haftasonları diliyorum.
    Şaşırmadım

Ama laf da etmem 30₺ ideal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• s-adebisi kullanıcısına yanıt
    "Hakikaten arkadaşın dediği gibi sizdeki bu öfke nedir? Destekleyip yamanızı kullanan 200 kişi belki de daha fazlası var ama sizin kötü anlamda eleştiren, hakaret eden 5-10 kişiyi önemseyip destekleyenler ile birlikte herkese kin kusmanızın sebebi nedir? The Witcher yamanızı severek kullanan birisiyim, sizi desteklemeyen 5-10 kişi yüzünden çevirilerinizden bu kadar pişmansanız bir daha sakın gönüllü bir çeviri işine katılmayın. Herkese ücretsiz paylaştığınız bir dil yaması yüzünden üzerimde hakkınız olduğunu düşünmüyorum ayrıca. Bu kadar dert edecekseydiniz keşke hiç girişmeseydiniz bu işlere."

Bak ilk mesajın burada... Bu mesaj beni anlamadan kime neye sitem ettiğimi bilmeden kendince sebeplere takılıp eleştiren birine karşı öfkelenmem için fazlasıyla yeter... hele hele yaptığım onca karşılıksız şeyden ve bundan fayda gördükten sonra "üzerimde hakkınız olduğunu düşünmüyorum" diyebilmene iyi niyet göstermem mümkün değil. Zira beni anlamak için o kadar mesajı okumak zorunda olmadığını da belirttin. İster ters gelsin ister düz ama beni anlamayan ya da anlamak istemeyen biri beni eleştirme ya da bana dil uzatma hakkını kendinde görüyorsa ardından gelen onun nasibidir. Beni yapmadığım bir şeyle itham edemezsin, sözünü ettiğin adamı ben tanımıyorum. Benimle hasbihal etmeyen pek çoğu için dışarıdan iyi intiba bırakmadığım doğrudur, yer yer kasıtlı garez maraz çıkarıyorum çünkü insanı içindekini kusmaya teşvik etmedikçe sapla samanı dostla düşmanı ayırt edemiyorsun ama çoğu şeyi işinize geldiği gibi okuyor yorumluyorsunuz. Velhasıl beni eksik okumayın, o sandığınız adam ben değilim, öfkem bundandır.

Ayrıca aktif olarak yamalarla ilgilenmiyor çeviri yapmıyorum diye ağzı olanın konuştuğu bir ortamda deneyimli biri olarak bu hadiselere kayıtsız kalmam mümkün değil. Geçmişimi inkar edemem... Siz beni polemiğe çekmedikçe ben kendi köşemdeyim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7ADF8CF23

50 Tl'ye tüm Witcher serisini dlcleriyle birlikte alıyorsun üstüne de para kalıyor.
    Steamden 26-27 liraya aldım geçenlerde hemde goty
  • E tamam o zaman hadi çıkartın. Böylece alt yapı vs ye gerek kalmadı.
  • Ben çevirmenlerin yerinde olsaydım bu saaten sonra yamayı asla çıkarmazdım çünkü bu ülkede insanlar iyi şeyleri hak etmiyor.

Bu sizi şikayet ettim vs. Diyenler yama çıksada oynasak diye kuduran tipler, size o kadar laf edip ilk indiren onlar olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 11 Temmuz 2020; 19:11:52 >
  • Microsoft yüz milyonlarca dolar harcıyor oyun studyoları kuruyor, marketine yeni oyunlar ekliyor ve aylığı 15 lira olan gamepass çıkarıyor.

Oyunu yapan Rockstar binlerce insan çalıştırıp milyar dolar harcıyor, oyunu tasarlıyor, animasyonları yapıyor, koskaca yaşayan bir dünya yaratıyor ve 10 tane dile çeviriyor. Bu emeğinin karşılığını 200 liraya satıyor.

Birileri de çıkıp lisanslı bir ürünü kırarak 1 tane dil ekledi diye 50 lira alıyor. Bunlar demek oyun falan yapacak olsa insanı donuna kadar soyacaklar.
  • Her ay proje üretmek çok zor, sonuçta bunlar evde oturup maaşlı çalışan elemanlar değiller. İşi gücü olan adamlar çoğu. Bu nedenle aylık sistem erkenden çökecektir. Çünkü vaat edilen şey gerçekleşme olasılığı çok düşük. Öyle oyunlar geliyor ki programlaması sırf 3-4 ay sürer, bırakın çeviriyi. Kaldı ki herkesin oyun zevki farklı sevmediği bir oyunun yamasının çıkması kimsenin ilgisini çekmez. Dolayısı ile bu sistem kısa zamanda çökecektir. Biz emeğe sonuna kadar destek veririz. Ancak Türkiye'nin dinamikleri de malum. Hem yamanın kırılmaması hemde, yamayı yapanlara destek olması için düşünülen bir sistem anlıyorum ancak bu sistem maalesef tutmaz. RDR2 için bekliyorum bende 15-20 TL uygundu kanaatimce. Sonuçta bu bir yama, oyun fiyatlarına satılmaması lazım. Bu sistemi Xbox ilk çıkardı, sonra sony psn geçti. Tamamen söğüşleme politikası her gün oyun oynayan adamlar için belki güzeldir.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    sanki babalarının hayrına mı veriyorlar yamayı parayla satıyorlar para kazanmak istemiyorlarsa satmasınlar
  • Hem illegal iş yapacaklar hem de trip atacaklar ahahah helal

Nice oyunlar ücretsiz şekilde çevrildi, eğer iş emekse onlar ne düşünüyor bu konu hakkında acaba?
  • olm 50 tl para mı bira+patates parası. adamlar nekadar uygun görürse fiyat odur. bodrumda adam lahmacunu 100 liraya satıyo. bakan açıklama yapıyo. serbest piyasa alıcısı varsa satabilir
  • Konuyu birisi hızlıca özetleyebilir mi? Dönen olayı pek anlamadım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yamaya göre fiyatlandırma yapsaydılar ya rdr2 ye 20 tl isteseler veren çok olur ama 50 çoktur yav

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.