Şimdi Ara

Anormal Isıda Çalışan HD4870

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3-4 ay kadar önce 1GB HIS 4870 IceQ4+ ekran kartı aldım.
    Atladığım nokta ise PSU'mun 380w olması idi. Çalıştığına göre problem yok mantığı ile 3-4 ay kadar kullandım kartı.
    Oyun oynarken bile çekirdek sıcaklığı 72-73 dereceyi aşmıyordu.
    Ardından geçen hafta LG LED monitör satın aldım ve monitörden 1920*1080 çözünürlük alamadım.
    Hatta bu durum üzerine aşağıdaki topic'i açtım.

http://forum.donanimhaber.com/m_39518808/tm.htm

Bugün monitörde problem var düşüncesi ile monitörü ve her ihtimale karşı kasamı alıp vatan bilgisayar müşteri hizmetlerinin yolunu tuttum. Orada fark ettik ki, sadece windows açılmasıyla kartta hiç yük yokken bile, kart herhangi bir yerine elle dokunulamayacak kadar ısınıyor. Tekniknisyen bunun nedeninin 380w PSU'dan kaynaklandığını söyledi. Kartı aşırı ısınma problemi ile yetkili servise gönderdik.
    2 ihtimal var.
    1-Ellerinde aynı karttan olmadığı için ya bedel iadesi yapacaklar bende güncel ve daha iyi bir kart alacağım.
    2-Kartı 500w kasada deneyip ısınmıyor diyip geri gönderecekler.

Kötü olan 2. ihtimali düşünürsek, sizce bu kadar zaman çok yüksek ısıda çalışıp yıpranmış kartı kullanmaya devam etmemde bir sakınca olur mu yoksa değiştirmem mi gerekir?
    Fikirlerinizi almak istiyorum. Ama lütfen, kronik hastalığımız olan, bilgi sahibi olmadan yorum sahibi olan arkadaşlardan değil gerçekten bilgi ve deneyim sahibi olan arkadaşlardan.
    Cevap ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

• genelde bu kartların üzerinde min 500watt ile kullanılması tavsiye edilir. bu bakımdan size para iadesi yapma ihtimalleri oldukça düşük.
    siz de bu saatten sonra 4870 den düşük bir kart ile oyun oynamak istemeyeceğinizi varsayarak elinizdeki psu yu elden çıkarıp, 500-600 w arası bir güç kaynağı almanızı tavsiye ederim.
    özellikle servis, bu kartı dediğiniz gibi 500w ile deneyip, ısınmadığını tesbit ederse bu power ihtiyacı kaçınılmaz olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUERRA

genelde bu kartların üzerinde min 500watt ile kullanılması tavsiye edilir. bu bakımdan size para iadesi yapma ihtimalleri oldukça düşük.
    siz de bu saatten sonra 4870 den düşük bir kart ile oyun oynamak istemeyeceğinizi varsayarak elinizdeki psu yu elden çıkarıp, 500-600 w arası bir güç kaynağı almanızı tavsiye ederim.
    özellikle servis, bu kartı dediğiniz gibi 500w ile deneyip, ısınmadığını tesbit ederse bu power ihtiyacı kaçınılmaz olur.

cvp için teşekkür ederim.
    Peki sizce bu 3-4 aylık yüksek ısıda kullanım karta hasar vermiş yada ömrünü önemli ölçüde kısaltmış olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcaniberk -- 7 Mayıs 2010; 0:44:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcaniberk
    cvp için teşekkür ederim.
    Peki sizce bu 3-4 aylık yüksek ısıda kullanım karta hasar vermiş yada ömrünü önemli ölçüde kısaltmış olabilir mi?

O kadarda değildir. Zaten bir ekran kartının ortalama kullanım ömrü 1 yıl. Hatta bazılarımız için birkaç ay. Kartın fiziksel ömründen 3-5 ay azalsa ne olur, azalmasa ne olur.
  • ben sapphıre 4870 vaprox kullanıyorum. şimdiye kadar da hiçbir ısınma problemi yaşamadım. psu olarak ta asus un 350 w psu su var. düzenli aralıklarla kartımın çalışma sıcaklığına bakarım ve şimdiye kadar olan sürede yük altında dahi 55 dereceyi geçmedi. kısaca görüşüm ben senin kartındaki sıcaklık sorununun psu ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. yüksek ihtimal kartının fan ile ilgili bir problemi vardır arkadaşım.
  • soğutucu ızgaraları temizle, fan dönüyormu devri kaç kontrol et. olmadı gpu üzerindeki termal macunu yenile düzelir. bu olayın psu ile bir ilgisi yok ama psu kalitesiz veya yetersiz ise değiştirmeni tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci hangi sıcaklıkta YANAR
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.