< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaltun -- 23 Ağustos 2017; 10:29:7 > |
Android TV Box Root Nasıl Kaldırılır (Unroot)
Android TV box'ını rootlamak, işletim sistemine tam erişim sağlar ancak cihazın güvenliğini tehlikeye atabilir. Root yetkilerinden kurtulmak isteyen kullanıcılar için root'u kaldırma (unroot) işlemi gereklidir.
Root Nedir?
Root, Android cihazın işletim sistemine en üst düzey erişim sağlayan bir işlemdir. Normalde, kullanıcılar yalnızca sınırlı erişime sahiptir ancak root işlemi, cihaz üzerindeki tüm kısıtlamaları kaldırır.
Root Nasıl Kaldırılır?
Root'u kaldırmak, cihazın modeline ve rootlama yöntemine bağlı olarak değişir. Genellikle şu adımlar izlenebilir:
- SuperSU veya Magisk Uygulamasını Kullan: Cihazınıza yüklü olan root erişimi yönetim uygulamasını kullanarak root'u kaldırın.
- Flash Stock Firmware: Cihaz üreticisinin resmi bellenimini yükleyerek root işlemini geri alın.
- Özel Kurtarma Kullan: TWRP gibi bir özel kurtarma kullanarak cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayın ve ardından resmi bellenimi yükleyin.
Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Root'u kaldırmak, cihazın tüm verilerini silebilir. Bu nedenle, root'u kaldırmadan önce önemli verilerinizi yedeklediğinizden emin olun. Ayrıca, root kaldırma işlemi her zaman başarılı olmayabilir. Cihazınızın zarar görmesini önlemek için güvenilir bir kılavuz takip etmeniz ve işlem sırasında dikkatli olmanız önemlidir.
Root'u kaldırmakla ilgili daha fazla ayrıntılı bilgi için cihazınızın üreticisinin web sitesine veya ilgili Android forumlarına başvurabilirsiniz.