Hatay'da Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kız öğrencilerin okul servislerinin ön koltuklarına oturmasını yasaklayan tartışmalı kararda geri adım attı Müdürlük, kamuoyundaki tepkiler üzerine okullara gönderdiği resmi yazıyı geri çekti. Okullara iletilen 'Düzeltme' başlıklı yeni duyuruda 12 Aralık 2024 tarihli eski yazının ''dikkate alınmaması'' ve yapılacak işlemlerin Okul Servis Yönetmeliği’ne göre yürütülmesi talep edildi. Ayrıca şu ifadeler de yer alıyordu: “Öğrenci servislerinde ön koltuklarda kız öğrencilerin oturmaması için okulunuzdaki öğrencilerin bilgilendirilmesi ve ön koltukta oturan kız öğrencinin oturduğunun tespiti halinde şoförlerin, öğrencilerin derhal uyarılması gerekmektedir. Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.” Karara tepki gösteren Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca X'te yaptığı paylaşımda, "Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir garip genelge: Öğrenci servislerinde kız öğrenciler ön koltukta oturmayacakmış! Merak ediyoruz, gerekçe nedir?" dedi. Euronews < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 18 Aralık 2024; 21:44:22 > |
Antakya Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kız öğrencilere 'ön koltuk' yasağı: 'Tepkiler üzerine geri adım'
-
-
İlçe Millieğitimin işgüzarlığı olsa gerek...
Köylerden şehir merkezlerine gelen öğrenci taşıyan servislerde kızların ön koltuğa oturmasını yasaklamak ne alaka ! Güvenlik gerekçesi ile ve şöförün dikkatını dağıtmaması için kimse oturmasın desen neyse. Özellikle Kız öğrenciler ne alaka ! Görünen şöför ve öğrenci derhal uyarılmalı flan yazmışlar birde :D
Büyük ihtimal bir şöför ile bir Lise öğrencisi aşk flan yaşadı sevgili oldu onun için böyle bir engellemeye ön koltuğa oturmayın demeye çalışmışlardır ama modern dünyada ters tepecek hareketler bunlar. Tüm öğrencilerin ön koltuğa oturması yasak deyip geç işte özellikle Kız öğrenciler ne alaka !
Not: Bu arada belgedeki isime baktım imzacı olan sıradan bir Şube müdürü çıkıyor İlçe Millieğitim müdürüde değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X