Şimdi Ara

Antalya-Kaş yolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
17.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şehirlerarası yolculuk bölümüne yazdım ama cevap alamadığımdan birde buraya yazmak istedim..

Antalya-Kaş yolunun durumu hakkında bilgisi olan varmı? Tek şerit gidiş geliş mi? Yoksa çift gidiş-geliş mi? Son durum nedir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Antalya-Kaş Yolu: Bilmeniz Gerekenler

Antalya-Kaş yolu, Türkiye'nin Akdeniz kıyısında, Antalya ilinden Kaş ilçesine uzanan doğal güzelliklerle dolu bir güzergahtır.

Antalya-Kaş Yolu Nasıl?

Antalya-Kaş yolu, yaklaşık 200 kilometre uzunluğundadır. Yolun büyük bir kısmı kıyı şeridi boyunca uzanmaktadır ve çarpıcı deniz manzaraları sunmaktadır. Ancak, özellikle Kaş'a yaklaştıkça, yol daha da virajlı ve engebeli hale gelmektedir.

Yolun bazı kısımları, özellikle de Likya Yolu boyunca uzanan virajlar, zorlu ve tehlikeli olabilir. Bu nedenle, bu güzergahta araç kullanırken dikkatli olmalı ve hız limitlerine uymalısınız.

Antalya-Kaş Yolu Tehlikeli mi?

Antalya-Kaş yolu, dikkatli kullanıldığında güvenli bir güzergahtır. Ancak, virajlı yolları ve dik yamaçları nedeniyle dikkat gerektirmektedir. Özellikle yağmurlu veya sisli havalarda sürüş yaparken daha da dikkatli olmalısınız.

Yolun tehlikeli olan bölümlerinde uyarı işaretleri ve hız sınırlamaları bulunmaktadır. Bu işaretlere uymak, güvenli bir yolculuk için çok önemlidir.

Antalya-Kaş Yolu Virageli mi?

Evet, Antalya-Kaş yolu, özellikle Kaş'a yaklaştıkça virajlıdır. Virajlar keskin ve sık olabilir, bu nedenle dikkatli sürmeniz ve hız limitlerine uymanız gerekmektedir.

Virajlı yollarda, karşıdan gelen araçlara dikkat etmeli ve görüş mesafenizi korumalısınız.

Antalya-Kaş Yolu Güzel mi?

Antalya-Kaş yolu, Türkiye'nin en güzel kıyı yollarından biri olarak bilinmektedir. Yolun büyük bir kısmı, Akdeniz'in çarpıcı manzaralarını sunmaktadır. Ayrıca, yol boyunca Likya uygarlığına ait tarihi kalıntılar ve doğal güzellikler de yer almaktadır.

Sonuç

Antalya-Kaş yolu, doğal güzellikleri ve tarihi önemi ile görülmeye değer bir güzergahtır. Ancak, yolun virajlı ve tehlikeli olabileceğini unutmamak ve dikkatli sürmek çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sahilden gidilirse Finike'den Kaş'a kadar tek gidiş geliş.
  • Teşekkürler... peki yol düzgünmü yoksa bozukmu? Çalışma falan var mı?
  • şuan yol durumu basıl bilmiyorum ama bundan 5 sene önce istanbul-kaş otobüsle gittiğim de sağa sola bakamaz olmuştum o yollar da çünki heryer uçurum ve yollar cok dardı muavın bu yollarda gözlerınızı kapayın kaşa geldiğimiz de haber verırırz demısti düşünün o kdr tehlıkelı cok dıkkatlı gidin .
    antalya - kaş yolu gayet güzel sakın yol çalışması herzaman kı gibi olabılır bırde kaya düşme olayları olabılıyor 2 saat bekledıgımızı bılıyorum yolda
  • ben 1 sene önce geçtiğimde yol gayet düzgündü.Virajlı ama oldukça keyifli bir yol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Teşekkürler... peki yol düzgünmü yoksa bozukmu? Çalışma falan var mı?

Yol çalışması yok ama dar bir yol diyebilirim. Tabi eskiden çok daha darmış. İnanılmaz virajlı yollar şöförün dahi başı dönüyor :) Ama bir o kadarda keyifli bir yol. Daha geçen hafta oradan geçtim.
  • teşekkürler arkadaşlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    izmir-denizli yolu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biraz yavaş giderseniz gayet güzel bir yol... Ancak Türkiye'de yaşadığımız için, mutlaka sizin arkanıza 1 metre mesafeye kadar girip, sizi geçtikten sonra da üstünüze kırarak keyfinizi kaçıran öküzler bulunacaktır. Onun dışında keyifli bir yol.
  • istanbul kaş yapacaksanız ben saklıkent tarafından gelmenizi öneririm diğr taraftaki yol daha düzgün daha çabuk gelirsiniz rahatda yolculuk edersiniz
    mesafe uzunda olsa virajlar nedeniyle saklıkent tarafı daha elverişli ben kaş'a dağ yolundan inmiştim tam tepeden oda virajlı pişman olup
    dönüşte saklıkent tarafından gitmiştim daha rahattı.
  • Yanlış bilgilendirmeler var.

Antalya'dan itibaren ilk 60-70 km dubledir(Kemer'i 15-20 km geçene kadar duble), ondan sonra ise tek yoldur. Tek yol olan kısımlarda ise sadece Finike-Demre arası çok virajlıdır, 3. vitesten yukarı atamazsın.

Bu yolu kesinlike tavsiye ederim. Manzara ve seyahat için harika bir yoldur. Solunda deniz manzarası, ormanın içinden ilerlediğin çok güzel bir güzergahtır.

Not : 4 yıl Demre'de yaşadım. Bu yolun eski hali tam bir felaketti. Otobüsle 140km'lik Antalya-Demre yolu 3.5-4 saat sürerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 19 Temmuz 2012; 14:43:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Not : 4 yıl Demre'de yaşadım.

selamlar,

Demrede yaşamış biri olarak, demre ve kekova bölgesinde rutubet/nem oranı nasıldır ?

Deniz suyu sıcaklığı nasıldır, kumsallar, kumluk mu kayalık mıdır?

4 yıl üstüne o bölgeyi kısaca nasıl yorumlarsınız ?

not: bu bölgeyle ilgili net bilgiye ulaşamadım da, en azından vereceğiniz bilgi indexlenmiş olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

Not : 4 yıl Demre'de yaşadım.

selamlar,

Demrede yaşamış biri olarak, demre ve kekova bölgesinde rutubet/nem oranı nasıldır ?

Deniz suyu sıcaklığı nasıldır, kumsallar, kumluk mu kayalık mıdır?

4 yıl üstüne o bölgeyi kısaca nasıl yorumlarsınız ?

not: bu bölgeyle ilgili net bilgiye ulaşamadım da, en azından vereceğiniz bilgi indexlenmiş olur...

Abi Antalya merkeze benzer ama yerine gore biraz daha serin olur o taraflar. Kumluk plaj ariyorsaniz bence direk Patara'ya gidin. Kas'a ugrarsaniz da limanin oradaki Mercan Restaurant var. Orada raki balik yaparsiniz ohh mis :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 HAFTA ÖNCE ORDAYDIM KEMERDEN ANTALYAYA KADAR SÜREKLİ ÇALIŞMA VAR.40KM Lİ YOLU 1.5 SATTTE KAT ETTİM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar
    Abi Antalya merkeze benzer ama yerine gore biraz daha serin olur o taraflar. Kumluk plaj ariyorsaniz bence direk Patara'ya gidin. Kas'a ugrarsaniz da limanin oradaki Mercan Restaurant var. Orada raki balik yaparsiniz ohh mis :)

Yok kardeş,

ben sürekli ikametgah arıyorum kendime..

sıcak olsun (havası-denizi) ama Bodrum gibi nem olmasın istiyorum...

yolu kötü olsun dert değil, yol kötü olursa daha az talep görür...

• Yollarda çalışma var. Genel olarak tek şerit ( tek geliş tek gidiş aslında ).
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

Yok kardeş,

ben sürekli ikametgah arıyorum kendime..

sıcak olsun (havası-denizi) ama Bodrum gibi nem olmasın istiyorum...

yolu kötü olsun dert değil, yol kötü olursa daha az talep görür...

Demre sıcaktır hatta çok sıcaktır ve çok nemlidir... Bodrum'dan fala daha nemlidir.

Bu arada emekli misiniz ? Ben de deniz kenarı şirin bir ilçe veya kasabada ikamet etmek isterim ama malum iş.

• quote:

Demre sıcaktır hatta çok sıcaktır ve çok nemlidir... Bodrum'dan fala daha nemlidir.

Bu arada emekli misiniz ? Ben de deniz kenarı şirin bir ilçe veya kasabada ikamet etmek isterim ama malum iş.

yok henüz emekli olmadım, yaş vurdu kafadan 12 sene var en az...

emekliliği beklemeden gitmeyi planlıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunrasit

istanbul kaş yapacaksanız ben saklıkent tarafından gelmenizi öneririm diğr taraftaki yol daha düzgün daha çabuk gelirsiniz rahatda yolculuk edersiniz
    mesafe uzunda olsa virajlar nedeniyle saklıkent tarafı daha elverişli ben kaş'a dağ yolundan inmiştim tam tepeden oda virajlı pişman olup
    dönüşte saklıkent tarafından gitmiştim daha rahattı.

yok... aslında bakarsanız beldibi-kaş yapmaya düşünüyorum kısmetse..

Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

1 HAFTA ÖNCE ORDAYDIM KEMERDEN ANTALYAYA KADAR SÜREKLİ ÇALIŞMA VAR.40KM Lİ YOLU 1.5 SATTTE KAT ETTİM.

toplamda kemerden kaşa kadar kaç saat sürdü yolculuk? duraklama yapmadan tabii...
    Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

1 HAFTA ÖNCE ORDAYDIM KEMERDEN ANTALYAYA KADAR SÜREKLİ ÇALIŞMA VAR.40KM Lİ YOLU 1.5 SATTTE KAT ETTİM.

bu çok iyi oldu. antalya üzerinden sahilden olimposa gidecektim. farklı istikamet arayışlarına başlayayım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.