merhabalar. antalya yolculuklarında 2 otobüs şirketini gözlemledim, karşılaştırdım. dikkate almanız yararınıza olacaktır.
istanbul-antalya > nilüfer turizm antalya-istanbul > pamukkale turizm
öncelikle ikiside aynı fiyat idi. (60ytl) nilüferin otobüsü neoplan, pamukkalenin otobüsü travego idi. nilüferin koltukları daha rahat, pamukkaleninki kazık gibiydi. nilüferin koltuk araları daha dar dı pamukkalenin daha geniş. nilüferin hostes sayısı 2 idi, pamukkalenin 1 nilüferin koltuklarında kafanızı dayadığınız yer deri, pamukkaleninki kıçınızı dayadığınız yerin aynısıydı. nilüfer 10-11 saat arası sürdü, pamukkale 12 saat. nilüferin klima olayı orantılıydı, pamukkaleninkinde sümüğüm dondu. nilüferin otobüsü her şekilde cidden pamukkaleninkinden çok daha rahattı. nilüferde koltuk arkalarında tv vardı istediginiz kanalı izleyebileceğiniz + kulaklık + çocuklar için çizgi dizi kanalları, pamukkalede klasik tepede herkesn izledigi ortak tv.
ve en sinir oldugum olay > nilüferde de pamukkalede de vardı kablosuz internet.. ama pamukkalenin modemi çalışmıyordu
soracağınız soru varsa çekinmeyin =)
pamukkalenin otobüsünün travego olması senin bilet aldığın saatle alakası vardır..setra yda starliner2 de gelebilirdi sana..
travego geldıgı ıcın standart travegoların koltukları ağrıtır..
Nilüferde bildiğim kadarı ile tek host var..ama Antalya hattında Muavinde almışlarsa bilemem kı zanetmıyorum yada stajer host arkadaş vardı..hostes yok Nilüferde..
nilüferin antalya hattındakı araçları zaten öyle..
nilüferde katı ikramlar: poaça, bisküvi ve kek vardı yanılmıyor isem.. nilüferde sıvı ikramlar: meyve suyu, kola , fanta, kahve, çay, su
pamukkalede katı ikramlar : tutku, bisküvi, kek + 1 kez dondurma servisi pamukkalede sıvı ikramlar : meyve suyu, kola, fanta , kahve , çay, su ..
unuttuğum şeyler olabilir belkide .. ama böyle yani =)
nilufer ile 1 ay once ankaraya gittim.rezalet idi. izmir ankara seferi...
ikram ları ise ; nilüfer turizme ait kupkuru bogazda kalacak cinsten bir pogaca(ne oldugu belirsiz sade ) + çay , kahve ya da ayran kutularında portakal suyu(oralet desem yeridir)
bir daha tövbe binmem nilüfer turizme... host a kola içicem dedigimde kolamız yok cvbını alıp daha osnra peki fanta olsun ya da meyva suyu dedim.onlarda yok diyince iyi ozmaan bi market önünde durun kola alın dedigimde tipime bi bakışı vardı hostun...sanki dövecek
YA hangi devirde kaldı kola ya da fanta ikramı kalmayan firma.
görüşleriniz için teşekkür ederim =) herkes böyle iyilerini kötüleri paylaşırsa neyin ne oldugunu anlayabiliriz =)
AMA BENİM DİYECEGİM ŞUDUR Kİ : MUTLAKA GİDECEGİNİZ OTOBÜS MARKASINI SORUN. CİDDEN RAHATLIK AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ. STARLINER - NEOPLAN TERCİHİM.. TRAVEGO İSE YAKLAŞMAYIN DERİM
otobüse bisiklet alıyorlar mı ?
quote:
Orjinalden alıntı: buuraaa
görüşleriniz için teşekkür ederim =) herkes böyle iyilerini kötüleri paylaşırsa neyin ne oldugunu anlayabiliriz =)
AMA BENİM DİYECEGİM ŞUDUR Kİ : MUTLAKA GİDECEGİNİZ OTOBÜS MARKASINI SORUN. CİDDEN RAHATLIK AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ. STARLINER - NEOPLAN TERCİHİM.. TRAVEGO İSE YAKLAŞMAYIN DERİM
netten bilet alırken aracı öğrenebilirsiniz..Pamukkalede çok iyi bir firmadır..sana tavsiyem bidaki yolculuğunda Kamil Koç kullan bide onu dene derim.
@goztepeli_TR
şikayet var.coma yaz diyicem ama iş işten geçmiş ama hala biletin elindeyse sefer numaraları tarihi duruyorsa Nilüfer gereken işlemi yapar.
geçen Pamukkale ile Didim'e gittim. Bir daha Pamukkale'ye binmem. Hiç memnun kalmadım. Ayrıca Didim'e indiğimde servis beni şehir merkezine götürmedi, taksiye binmemi söyledi.
Aynı saatte almış olsaydın farkı daha iyi anlardın. Bildiğim kadarıyla dondurma servisi nilüferde de var fakat gündüz yolculuğunda.
quote:
Orjinalden alıntı: CΛRNIVΛLE
geçen Pamukkale ile Didim'e gittim. Bir daha Pamukkale'ye binmem. Hiç memnun kalmadım. Ayrıca Didim'e indiğimde servis beni şehir merkezine götürmedi, taksiye binmemi söyledi.
memnun kalmadığın diğer durumları söylersen gerekli yerlere ulaştırabilecek kadar imkanım var rahatlıkla..yardımcı olurum
quote:
Orjinalden alıntı: s2000
otobüse bisiklet alıyorlar mı ?
Karadeniz otobüslerin de evet.Hatta bisiklet ne ki ; motor,mobilya...Utanmasa herif pick-up falan koyacak otobüsün bagaja. Geçen sene adam motor koydu.Rize'ye vardık,indirdi motoru bindi üstüne gitti.Aslında iyi yöntem
quote:
Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans
Aynı saatte almış olsaydın farkı daha iyi anlardın. Bildiğim kadarıyla dondurma servisi nilüferde de var fakat gündüz yolculuğunda.
istanbul dan çıkış 21.50 antalyadan çıkış 20.30
??
nilüfer i severim mümkün mertebe de de kullanırım.. pamukkale son dönemde baya atağa kalktı kendini baya geliştirdi..
her seferde aksaklıklar olabilir komple firmaya suç bulmaya gerek yok bence bende kamil koç ile sorun yaşadım mesela ama sonrasında bir şey olmadı o yüzden devam arzetmeyen sorunları pek takmamalı
neoplan 3 yılda cürürken travego 30 yılda çürümüyor burdan aradaki kalite farkını anlayabilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: Nero Bianco
nilüfer i severim mümkün mertebe de de kullanırım.. pamukkale son dönemde baya atağa kalktı kendini baya geliştirdi..
her seferde aksaklıklar olabilir komple firmaya suç bulmaya gerek yok bence bende kamil koç ile sorun yaşadım mesela ama sonrasında bir şey olmadı o yüzden devam arzetmeyen sorunları pek takmamalı
katılıyorum arkadaşa kesinlikle Nilüferde bile çatlak bi eleman gelebilir yani..oyüzden tüm firmaya arzetmemek lazım..
Pamukkale ile seyaht eden arkadaşlar hat ve sefer saatlerini bana yazarak sorunlarını paylaşırlarsa gerekli yerlere ileteceğim.
Ben de tam tersini düşünüyorum.. Geçen sene Antalya' ya Pamukkale ile gitmiştik.. Beni gideceğim yerin 100m yakınında indirdi servisi.. Otobüs oldukça rahattı.. Birkaç kez meyve suyu ve yiyecek de aldık üstelik..
Dönüşte acelemiz olduğu için Ulusoy ile dönmek zorunda kaldık.. Otobüs çok rahatsızdı, yolun ortasında bozuldu ve 45 dk onarılması için bekledik.. Hiçbir şekilde memnun kalmadım..
Bir dahaki sefere de Kamilkoç u deneyeceğim..
quote:
Orjinalden alıntı: djnone
neoplan 3 yılda cürürken travego 30 yılda çürümüyor burdan aradaki kalite farkını anlayabilirsin
ben 60 ytl yi beni 30 sene taşısın diye vermiyorum ki. kim bana diyebilir ki travego neoplandan rahattır diye ? dedemin 85 model torosu bile daha rahat koltukları ciddiyim türk yolları doğrudur engebelidir bozuktur bazı yerleri. ama neoplan cidden çok farkettirmedi o çukurları travegoyla gelirken yanımdaki çocukla sürtüşmekten imanım gevredi
travegoyu butun firmalar kullanmaya başladı nerdeyse . .koltuklar hiç rahat degil arkadşın dedigi gibi. tv ve int için nilüfer derim ben de
quote:
Orjinalden alıntı: buuraaa
quote:
Orjinalden alıntı: djnone
ben 60 ytl yi beni 30 sene taşısın diye vermiyorum ki. kim bana diyebilir ki travego neoplandan rahattır diye ? dedemin 85 model torosu bile daha rahat koltukları ciddiyim türk yolları doğrudur engebelidir bozuktur bazı yerleri. ama neoplan cidden çok farkettirmedi o çukurları travegoyla gelirken yanımdaki çocukla sürtüşmekten imanım gevredi
dogru bunda haklısınız ben işletme açısından söyledim ancak travegodan sessiz otobüs yoktur.. yinede dediğiniz gibi koltukların sert olması konfordan yoksun oluşu kötü yanları. sürekli otobüs yolcugulu yapan biri olarak setranın en rahat otobüs oldugunu söyleyebilirim neoplanı sevmem çünkü yagmurlu havalarda içeri su alıyor