Selamlar... Sorular: 1)İdeal bir anten için aşağıdaki parametreler(SWR, R,Z, jX, F/B ) nasıl olmalıdır? 2) jX'in değeri mi yoksa mutlak değeri mi önemlidir? Negatif yada pozitif bir sayı olması neyi değiştirir? 3)SWR ve F/B nedir ne işe yarar? 4)Ga, Gh, Add H. nedir? Nedir ne işe yarar? 5)Far Field Plots kısmında çıkan yaprak yaprak görüntüden yararlanarak verilen uzaklıktaki yayın gücü hesaplanabilir mi? Nasıl? 6) MMANA-GAL yardımıyla antenimin yayın yaptığı ya da aldığı bant genişlilğini nasıl bulabilirim? 7)Far Field Plots kısmındaki yaprak yaprak şekildeki yaprakların hepsi yayın yapmak ya da almak için etkili midir? 8)Tek elemanlı bir anten için kaynağın elemanın ortasına ya da kenarına bağlanmış olmasının bi önemi var mıdır? w1c ile ortaya bağlanıyor sanırım. Kaynağı elemanın istediğim noktasına bağlayabilir miyim? 9)Load kısmında verilen yükler ne işe yarar ve nasıl bağlanmalıdır? Sanırım fazla sordum... İyi çalışmalar...
sorular çok güzel ama nedense bana ödev gibi geldi! elimde sorduğun soruların yanıtlarını içeren anten teorisiyle ilgili sağlam bir kitap var. istersen bir yerlere upload edeyim, bir göz atıver???
Teşekkürler r2d2droids. Eğer bir yere atabilirsen çok makbule geçer. Ödev bu sorular değil ancak benim bunları bilmeye ihtiyacım var. Böyle kitap gibi kim soru sorsa ödev kokacak elbet.
r2d2droids umarım kitabı kaybetmemişsindir. O kitap son anten teorisi kitabı olabilir. Lütfen onu bizimle paylaş . Yarın için herhangi bir uda-yagi anten ile ilgili rapor hazırlamam lazım bu programla ama görünüşe bakılırsa yetiştirmeyeceğim. c3po'lardan sevgilerle...
unutmadım merak etme, sadece biraz şanssızsın. upload sırasında birkaç kez karşı taraftan yanıt gelmeyince tekrar denemedim. bu gece tekrar deneyecem. aklımda. dosya boyutundan da kaynaklabilir mi ne dersin? yaklaşık 150MB civarı bir pdf dosyası olmazsa cd şeklinde adresine göndermek gerekecek...
Benim şanssız olduğum malum zaten. Ben bunun ziyadesi ile farkındayım. Bereket Allah'tan hala hayattayım. Dosya büyük ise tek parça halinde göndermen sorun olur. 4 parçaya ayırabilirsen daha kolay yükleyeceğini tahmin ediyorum. Ben gerçi işin büyük bi kısmını çözdüm en azından programda fiziksel olarak gördüğüm bir anteni simüle edebiliyorum. Ne demişler azimle başlayan, kârla oturur . Biraz daha detaylı bilgi sahibi olduktan sonra buraya bir konu açıp paylaşmayı düşünüyorum. Umarım bu işin üstadı olan kimseler gelip bize yardımcı olurlar. Uğraşmak istediğim daha bir çok konu var (PIC olsun,RF olsun, IR olsun, vs.. vs..) ancak kafamı ve alet edevatı toparlayamadım toparlayamayacam gibi de geliyo... umarım bu yaz zamanın olurda ben de bi yandan burda takılır bi yandan da bu işlerle uğraşabilirim.