< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonnick -- 26 Ağustos 2018; 13:47:7 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonnick -- 26 Ağustos 2018; 13:47:7 > |
Bir defa pas yapmış bir araçta kalorifer suyunu soğutma suyunu temizlemek için bütün soğutma sistemini yenilemek gerekiyor çünkü bu pas öyle illet birşey ki araç bir süre antifirizsiz kullanıldıysa ve pas başlamışsa o pas suyun dolaştığı her yeri paslandırır.Radyatörü sökseniz,kalorifer peteğini sökseniz,motor üzerindeki metal soğutma suyu hortumlarını,egr'yi motor bloğunu ve üst kapağı sökseniz her yerde pas görürsünüz.Ne kadar temizlerseniz temizleyin o pas antifirizi her koyduğunuzda yerlerinden sökülerek yedek su deposuna gelecektir.Her temizleme sonucu sistemde dolanan pas azalır ama yok olmaz.Kesin çözüm aracın motor bloğunu,üst kapağı,radyatörü,egr'yi,motor üzerindeki metal su soğutma ve kalorifer borularını aynı zamanda kalrifer peteği ve plastik hortumları tamamen değiştirmektir.Ama bunları değiştirmeye de hiç gerek yoktur.Herhangi bir yerden su kaçağı olmadıkça varsın soğutma suyu kirlensin hiç önemi yok.Temizleye temizleye bayağı azalıyor zaten.Aynı sorun benim 1.3 puntomda da var.
|
Bir usta değilim ama sorun radyatör kaynaklı bence.
Daha önceden ben de renault 19 vardı önceki sahibi hep su koyduğu için su çamur gibiydi aldığım hafta tüm suyu boşaltıp bir kaç kere boşta su döndürülüp iyice temizlendikten sonra antifriz doldurduk 1 hafta sonra yine su kirlendi Eski araba diye pek üzerine durmasak da bir süre sonra radyatör tıkandı araç hararet yaptı fan açmadığı için hararet yapar yapmaz stop ettiğim için herhangi zararı olmadı eski radyatörü atıp yenisini taktık tekrar antifriz su koyduk sonra su tekrar çamurlanmadı 1 yıl kadar aynı su kaldı sonra aracı sattım zaten Büyük ihtimal sizin radyatör de paslı içi kirli suyu kirletiyor diye düşünüyorum |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 26 Ağustos 2018; 15:9:2 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 26 Ağustos 2018; 15:26:47 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgarnufel -- 26 Ağustos 2018; 15:39:53 > |
|
|
|
|
|
|