Şimdi Ara

Antreman Önerileri İsteyene Yardımcı Oluyorum ( 4 YILLIK TECRÜBE ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
280
Cevap
9
Favori
7.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamamda kardeşim ne yiyorsun içeriği ne yediklerinin :)
  • Hardline bende kullandım gainer ını ve kesinlikle bende etkisini gösterdi zamanında istediğim kiloyu bana aldırdı .

Ben 1.77 boyundayım 76 kiloyum kardeşim
  • bestzedDH B kullanıcısına yanıt
    Kardeşim merhabalar yaşın çok geç aslına bakarsan 1 - 2 sene bekleyip ondan sonra vücut geliştirmeye geçmeni tavsiye ederim . Bu sürede bir spor salonuna yazılıp kilo vermeni desteleyecek kardiovasküler antremanlar için oralardan destek alabilirsin .
  • Brockman kullanıcısına yanıt
    sabah 8 gibi kardio yağ yakımına etkili oluyor

kas kazanımı kütle için uyandıktan 4 -6 saat sonrası daha iyi oluyor .

Bacak vücuttaki en büyük kastır kalın durması normal yaptığın herşey bacağındaki kas kütlesini arttıracak hareketler kalın bacak iyidir bence sağlam basmak lazım yere :)

inceltme konusuna gelince diet yapman ve vücuttaki yağ oranını düşürmen lazım bacaklarındaki yağlı kısım gidince sadece saf kaslı kütleli kısım ortaya çıkacaktır
  • 0110engin kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim öncelikle geçmiş olsun .
    Sana 2 tavsiyem olacak .
    Antreman esnasında 4 seti 5-6 set aralığına çekerek her set kiloyu minik minik arttırman . Bununla birlikte Tekrarları yüksekten başlatıp ağır ağırlığa geldiğince düşürebilirsin .

Yada Haftalık bazda ağırlıklarını kalıcı arttırmaya yönelik bir tüyo vereceğim sana .
    Bench Pressten Örnek Veriyorum
    1.Hafta 20 kg ( bütün hafta aynı kiloda 14-16 tekrar arası )
    2.hafta 25-30 kg
    3.hafta 30-35 kg
    4.hafta 35-40 kg
    5.hafta 40-45 kg
    6.hafta 45-50 kg

Bunu bütün bölgeler için uygulayabilirsin . Kağıt kalem al eline bütün hareketleri kaç kilo ile yaptığını not al . En çok kaldırdığın ağırlığın 3/2 si ile 1.haftaya başla haftalık bazda ufak ufak arttır uzun vadede 1 - 2 aylık süreçte ağırlıkların 2 katına çıkarken sende büyüyeceksin

• Allah Razı Olsun teşekkür ederim kardeşim . Düşünmedim değil aslında hatta birkaç çekim denemem oldu başarılıda oldu açıkcası . Fakat bir hobiden öteye gitsin istemedim . Sadece bu sporda ki iskelet sistemi beslenme düzenini vesaire hayatıma uyguladım iyi yanlarını aldım bunun yanında insanlara yardımcı olmak benim için para kazanmaktan daha değerli olacağını farkettim bu ve bunun gibi çalışmalar yapıyorum bu forumda ve başka yerlerde :)
  • Teşekkür Ederim Allah Razı Olsun . Elimden geldiğince arkadaşları bilgilendirmeye bilinçlerdirmeye çalışıyorum . Elbette bekliyorum sorularınızı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equdilaria -- 29 Ağustos 2015; 12:28:06 >
  • Fullbody daha çok kalori yakmamıza sebebiyet verecektir .
    70 kilo için split tarzı bölgesel idmanlar hacim için daha verimli olacaktır .
    Ekmeğide keselim :) Tam tahıl ve tam buğday tüketmeye özen gösterelim
  • Spor salonunda gerekli geri bildirimleri sana sunacaklardır ve gerekli verimliliği almanı sağlayacaklardır .

Bölgesel ve süre bazlı düşünme uzun zamana yay bu spor sabır işidir .

Gainer ise mevcut süreci birazcık arkadan itekleyerek istenilen kiloya biraz daha hızlı varmanı sağlayacaktır . Senin için faydalı olacağını düşünüyorum kardeşim
  • WoodGuy kullanıcısına yanıt
    Spordan 1 saat 1.5 saat önce protein kaynaklarına yönelebilirsin mesela 1 kutu konserve ton balığı yanına biraz salata tarzı ton balığı yerine tavuk tüketebilirsin .

Spordan sonra ise aynı şekilde et tavuk balık ve karbonhidrat kaynakları işini görecektir .
  • Equdilaria E kullanıcısına yanıt
    Hocam oncelikle tesekkur ederim oneriniz icin ama ben kollarim cok gucsuz onlari gelistirmek prof alanda degil tabii fitnessci gibi degil yani birde onumuzdeki 1 ayda kilo vermek istiyorum fitnessa gitmem pek mumkun degil evde ne onerebilirsiniz soyle onumuzdeki 1 ayda 5-7 kilo arasi versem efsane olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

• Hocam spordan sonra maden suyu için diyorlar bu konu hakkında fikrin varmı?

• Merhaba skinny fat (kol yuz bacak zayif, gogus yan gobek yagli) vucut tipi icin beslenme ve antrenman nasil olmali?

• Sırt antremanı verirmisin hiç geliştiremiyorum tricepsle birlikte çalışıyorum haftada 1

• Hocam hacimlenme için hareketleri "yedire yedire" yapmak, özellikle negatifi yavaş yavaş yapmak önemli diye biliyorum.

Ancak, bunu yapmak için kaldırabileceğimiz ağırlığın bi tık altıyla çalışıyoruz "full range of motion" yapabilmek adına.

Bu yaklaşım mı doğru, yoksa hızlı hızlı bas ama gene de daha ağır gir mi dersiniz?

Diğer nokta,
    Ben son zamanlarda yedire yedire çalışmaya başladım ve ağırlıklarım düşmesine(çok az-bi tık düştü) rağmen daha çok yanma hissetmeye başladım ve antrenman bittiğinde tüm gücümü de bitiriyorum, son setlerde "failure"a gidiyorum, hiç gücüm kalmayıncaya kadar "dropset"lerle kendimi sonuna kadar zorluyorum. Bunu küçük/büyük kas farketmeksizin yapıyorum. Bunu yapabilmek için son setlerimi "makina" ile yapıyorum, yani cable push-down, veya makinede shoulder press gibi düşünebilirsiniz. Tüm bölgeler için söylediklerim için geçerli.

Yaklaşımlarımda bir hata var mı, bi hatam varsa düzeltirsen çok sevinirim hocam.
    Bu bölümdeki en faydalı işi yapıyorsun, çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Equdilaria

Spordan 1 saat 1.5 saat önce protein kaynaklarına yönelebilirsin mesela 1 kutu konserve ton balığı yanına biraz salata tarzı ton balığı yerine tavuk tüketebilirsin .

Spordan sonra ise aynı şekilde et tavuk balık ve karbonhidrat kaynakları işini görecektir .

hocam bi şey sorcam ben şimdi normalde yatmadan önce lor yiyodum 250 gr bunda 40 gr protein var bunun yerine yatmadan yeşil mercimek yesem ondada 100 gr da 20 var 250 gr yesem 50 gr protein lorun yerini tutarmı yeşil mercimekte geç protein sentezi oluyor ya?
  • Merhaba abi , ben 16 yaşındayım yaklaşık 9aydır spor yapıyorum. yağ oranımı 24 den 16 ya indirdim 1.5 ayda %1.5 düşüyor belli aralıklarla. son 3 ayda protein tozu + bcaa kullanmaya başladım ancak merak ettiğim bir konu var bcaa protein sentezini arttırırken boyumun uzaması için gereken hormondan kısarmı ? şimdiden kullanmam zararlımı olur ? Yağ oranım biraz fazla geliyor bana ama ağırlık altına girmediğim için diyetisyen %15 yeterli diyor. Karın kaslarım vs. gözükmüyor ama kol ve göğüs belli oluyor. Kas vermekten korktuğum için tatlı 0 tüketerek yemekten hiç kısmıyorum ve %1.5 yağ oranım düşüyor her 1.5 ayda bir. sence doğru yoldamıyım ? Boyum 175 Kilom 67.5 antrenmanda sadece makine ile çalışıyorum halter altına girmiyorum bunun kas büyümesine etkisi olurmu sence abi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equdilaria

hocam selam,
    kıl tüy sorununu nasıl çözüyorsun ?
  • Ne işle uğraşıyorsunuz acaba hocam.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.