Şimdi Ara

Antreman Önerileri İsteyene Yardımcı Oluyorum ( 4 YILLIK TECRÜBE ) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
9
Favori
7.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Equdilaria

quote:

Orijinalden alıntı: canoo

Full body haftada 3 gün her kas grubunu tek hareketle çalışarak olurmu(-bacak haftada tek gün)

Olur elbette ama gelişim ve ilerleme mikroskopla görülebilecek düzeyde olacaktır . Tavsiyem bölgesel bazlı haftada 4 gün antremandır .

Neden o kadar az gelişim olur ? Her antreman günü farklı hareket yani bi gün ön omuz diğer gün arka sonra yan şeklinde mesela? Split programda gelişim görememiştim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi günler abicim bi adonis yapamadım ne zamandır six packler iyi ama adonis adına bir şey yok nasıl yapmam ne yapmam lazım yardımcı olur musun
  • Tek başına kreatin kullanılırmı bu aralar para vermek istemiyorum başka ürünlere

• İnsanlar oo sen çalışmışsın desin diye yaparsan olmaz bu iş :) kendin için yap .
    Gelişmen düşükse beslenmende yada antremanlarında sıkıntı vardır kardeşim .

Bcaa ve kreatin aynı anda kullanbilirsin ayrıca
  • quote:

Orijinalden alıntı: 58zara

hocam göğüs ve göbeği en hızlı nasıl eritebilirim? sonrasında da omuz çalışmak istiyorum.3,5 kiloluk dumblelarım var

Elbette kardio ve güzel bir beslenme .
    Fakat yaş kilo boy ?
    Ne kadar süredir antreman yapıyorsun ve nerde yapıyorsun daha sağlıklı yardımcı olabilirim
  • quote:

quote:

quote:

Full body haftada 3 gün her kas grubunu tek hareketle çalışarak olurmu(-bacak haftada tek gün)

Olur elbette ama gelişim ve ilerleme mikroskopla görülebilecek düzeyde olacaktır . Tavsiyem bölgesel bazlı haftada 4 gün antremandır .

Neden o kadar az gelişim olur ? Her antreman günü farklı hareket yani bi gün ön omuz diğer gün arka sonra yan şeklinde mesela? Split programda gelişim görememiştim

Şayet gelişim yoksa ortada sorunlu kısım ya antremandır yada beslenmedir . Tek bölge her zaman için profesyonellerin yöntemidir . Atıyorum pazartesi göğüs çalıştın . İyi bir antreman bir sonraki haftaya pazartesi gününe kadar sana yetecek ve göğüs kasının dinlenmesi için gereken süreyi verecektir . Ama sen hergün farklı bir göğüs hareketi yaparsan bu diğer bölgeler içinde geçerli sen sadece kaslarına kan pompalarsın gereken gerilimi kasılmayı ve yıkımı oluşturamassın sadece 1 hareket ile .

• quote:

Orijinalden alıntı: boostibo

iyi günler abicim bi adonis yapamadım ne zamandır six packler iyi ama adonis adına bir şey yok nasıl yapmam ne yapmam lazım yardımcı olur musun

Merhaba kardeşim . Leg raise hareketini öneririm sana evrenseldir ve etkilidir .
    Ayrıca haftada kaç gün çalıştırıyorsun karın bölgeni ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadmau5.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deadmau5.

quote:

Merhabalar kardeşim . 9 ay güzel lezzetli bir süre Allah sana sağlık sıhhat versin devam için . Protein tozu ve bcaa kas gelişimine yardımcı olan yegane ekipmanlardır . Hormonlarına eksi bir etkisi olmayacağı gibi artısı elbette olacaktır . Ama sakın ha dozajını kaçırma . Karın kasların %9lara düşmediğin sürece pek belirgin olmayacaktır :) Yaşın gereği yemek yemen büyümen gereken bir çağdasın diet ile fazla işin olmasın sadece temiz beslenmeye abur cuburdan uzak durmaya çalış . Gerisi sana yağ yakımı ve kas gelişimi olarak geri gelecektir . Halterden kastın bench press ise yanlış hemen salona git ve bench press yap :) eğer squat ise hafif kilolar ve çok tekrar işini görecektir .

Hocam sizden samimi bir cevap bekliyorum kas gelişiminde en önemli 2 supplement nedir ?

Seçenekler;kreatin,whey,bcaa

Seçeneklerde açıkça vermişsin zaten en öenmlileri :)
    3 ü yeterde artar bile

Hocam öğrenciyi aşar 3 tane supplement aralarından birini elemek gerekirse o kreatin mi olmalıdır ?

Ayrıca dumbell fly mühim bi hareket midir onun yerine pullover mı koysam diye düşünüyorum programıma

Dumbell fly elbette mühim bir harekettir . Temel hareketlerden . Pullover ve fly hitap ettikleri bölge açısından farkldıır tamamen .

Pullover kanat ve göğüs bölgesini ağırlıklı olarak çalıştırırken .
    Flying yaptığın açıya bağlı olarak göğüs içini doldurmana yardımcı olacaktır .

• Equdilaria E kullanıcısına yanıt
    19 yaş 1.72 boy 66 kilo

spor salonuna gitmiyorum henüz.Beslenmeme de çok dikkat ettiğim söylenemez.Kilo vermek istemiyorum.Yağdan kurtulmak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertmertmertx

Tek başına kreatin kullanılırmı bu aralar para vermek istemiyorum başka ürünlere

Tek başına kreatin tabiki olur zamanında benimde yaptığım birşeydi faydasınıda gördüm
  • quote:

Merhabalar kardeşim . Gelişmeyen bölgelerine karşı iyi bir antreman ve beslenmen varsa genetiğin bunlar kadar iyi değil demektir göğüs bazında .
    Tavsiyem göğüs antremanların 2 yada 3 press hareketinden oluşsun . Smith makinasında incline bench press dar tutuş 7x12 ile başla antremanlarına . Dar tutuşlar toparlama açısından her zaman iyidir . Ayrıca antremanların haricinde evde şınav vesaire çekmemeni tavsiye ederim göğüsteki pump ve çalışma iç güdüsü sadece antremanda oluşmalı ki gelişim artsın .

Özet olarak. evde göğüsünü toparlaman pek mümkün değil salon için bunu uygula ;
    Dar Tutuş incline bench press 7x12
    Incline pullover 5x12
    3x20 Bench Press
    4x20 Incline Flying dene bunu .

Merhaba.

Bu aralar iş çok olduğu için spor salonunu zaman zaman aksattığım oluyordu, evde de birkaç aletim var ancak dediğiniz gibi spor salonunda çalışmak daha mantıklı.

Öneriler için teşekkür ederim.

• quote:

19 yaş 1.72 boy 66 kilo

spor salonuna gitmiyorum henüz.Beslenmeme de çok dikkat ettiğim söylenemez.Kilo vermek istemiyorum.Yağdan kurtulmak istiyorum.

spor salonuna gitmeni tavsiye ederim ilk aşamada . Kardiovasküler antremanlar işini görecektir .
    yaptığın yapacağın antremanlarla şekillenmek üzere bir beslenme programı konuşuyor oluruz
  • quote:

quote:

19 yaş 1.72 boy 66 kilo

spor salonuna gitmeni tavsiye ederim ilk aşamada . Kardiovasküler antremanlar işini görecektir .
    yaptığın yapacağın antremanlarla şekillenmek üzere bir beslenme programı konuşuyor oluruz

Abi 18 yaşından küçükler içi bcaa ve kreatin kullaniminda bir sakınca var mıdır?Protein tozu kullanıyorum ve herhangi bir böbrek sorunum yok.
    Ve birşey daha sormak istiyorum spora yağlı başladîğım için göğüslerim de yağlanma vardı biraz toparladım göbek falan kalmadı ama göğüslerimden memnun değilim nasıl bir çalışma yapmalıyım.Göğüs ölçülerim 100 cm bench presste barın ağırlığıyla birlikte toplam 40 kg ile çalışıyorum 3 aylık bir süreç için normal mi?
    Şimdiden teşekkürler :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mcuk

Selam genetiktenmidir nedir hakikaten göğüslerim dağ gibi ancak omuz ve kol için aynı şeyi söyleyemiyorum maalesef beslenmem yerinde 80 kiloyum 1.80 boyum var ideal denilebilir.Sizden ricam omuz ve kol incelikleri nelerdir ve nasıl bir program yapmalıyım?

Bu arada 15 aydır felan yapıyorum.

Merhabalar kardeşim . Büyük ihtimalle göğüs genetiğini sahipsin . Senin için güzel birşey . İlerde güzel avantajlara dönüşecektir . Omuz ve kol un göğüse nazaran arkada kalması ise gene aynı şekilde tamamen genetik . Antremanların iyiyse beslenmen iyiyse ve olmuyorsa geri dönüp antreman ı veya beslenmeyi sorgulamalı . Mevcut beslenme ve omuz kol programlarını öğrenebilir miyim ?

Hocam klasik.Mesela salı günü omuz yaptım hareketleri antremanda düşündüm ve uyguladım.

Enseye bar indirme
    Dumbell press
    Dumbell front raise
    Cable lateral raise
    Cable lateral raise(back)

Ön kol Programım İse

EZ bar curll
    Seated EZ bar curll
    1 hareket daha yaptım hatırlayamıyorum açıkcası.

Programlar böyle 12-10-8-8 her sette max basmaya çalışıyorum

• quote:

quote:

iyi günler abicim bi adonis yapamadım ne zamandır six packler iyi ama adonis adına bir şey yok nasıl yapmam ne yapmam lazım yardımcı olur musun

Merhaba kardeşim . Leg raise hareketini öneririm sana evrenseldir ve etkilidir .

her antreman yaptigimda calistiririm yani en az 2 en fazla 4

• quote:

Evde değilde sana sabah kalkınca aç karna yürüyüş öneririm hızlı tempoda .
    Bu işini görecektir temiz beslenmeye çalış aşırı yağdan şekerden ve tuzdan kaçın .

Teşekkür ederim hocam 2 sorum daha var yürüyüşü kaç dakika veya kaç km olarak öneriyosunuz birde kola bağımlısıyım şok ta crown kola var onn light olanını içiyorum ortalama günde 1 litre içiyorum çaresi nedir ? bırakmak çok zor onun yerine limonlu sodayı denedim ama kesmiyor ayrıca çok pahalı
  • Equdilaria E kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim abi. antrenmandan önce ve sonra alıyorum 1 er ölçek protein , 2 şer hap bcaa. abur cubur , tatlı vs. asla almıyorum artık hacim çalışmalarına başlayacağım kaslarım kısaldığı için hocam izin vermiyordu ama zaten o protein tozunada zararlı diyordu :D başlayacağım artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: JesseBitchman

quote:

quote:

19 yaş 1.72 boy 66 kilo

Abi 18 yaşından küçükler içi bcaa ve kreatin kullaniminda bir sakınca var mıdır?Protein tozu kullanıyorum ve herhangi bir böbrek sorunum yok.
    Ve birşey daha sormak istiyorum spora yağlı başladîğım için göğüslerim de yağlanma vardı biraz toparladım göbek falan kalmadı ama göğüslerimden memnun değilim nasıl bir çalışma yapmalıyım.Göğüs ölçülerim 100 cm bench presste barın ağırlığıyla birlikte toplam 40 kg ile çalışıyorum 3 aylık bir süreç için normal mi?
    Şimdiden teşekkürler :)

Merhabalar Kardeşim Supplementler genel olarak 18 yaşın altındaki kardeşlerimiz için pek önerilmiyor . Fakat normal dozajlarda alınan supplementlerin bir sakıncası olacağını düşünmüyorum . Yağlanmayı gidermek adına elbette güzel bir beslenme işini görecektir . Temiz ye temiz antreman yap . Bununla birlikte kardio ekle haftalık bazda 1 - 2 kere toparlanma süreci hızlanacaktır genel bazda

• quote:

quote:

quote:

Selam genetiktenmidir nedir hakikaten göğüslerim dağ gibi ancak omuz ve kol için aynı şeyi söyleyemiyorum maalesef beslenmem yerinde 80 kiloyum 1.80 boyum var ideal denilebilir.Sizden ricam omuz ve kol incelikleri nelerdir ve nasıl bir program yapmalıyım?

Bu arada 15 aydır felan yapıyorum.

Merhabalar kardeşim . Büyük ihtimalle göğüs genetiğini sahipsin . Senin için güzel birşey . İlerde güzel avantajlara dönüşecektir . Omuz ve kol un göğüse nazaran arkada kalması ise gene aynı şekilde tamamen genetik . Antremanların iyiyse beslenmen iyiyse ve olmuyorsa geri dönüp antreman ı veya beslenmeyi sorgulamalı . Mevcut beslenme ve omuz kol programlarını öğrenebilir miyim ?

Hocam klasik.Mesela salı günü omuz yaptım hareketleri antremanda düşündüm ve uyguladım.

Enseye bar indirme
    Dumbell press
    Dumbell front raise
    Cable lateral raise
    Cable lateral raise(back)

Ön kol Programım İse

EZ bar curll
    Seated EZ bar curll
    1 hareket daha yaptım hatırlayamıyorum açıkcası.

Programlar böyle 12-10-8-8 her sette max basmaya çalışıyorum

Omuz için fazla hareket var biceps içinde yetersiz hareketler . Bunları dene

Omuz için ;

Dumbell Side Lateral Raise 5x12
    Arnold Press 5x12
    Eğilerek Yana Açış 5x12

Daha basit temiz ve etkili bir antreman

Biceps içinde ;

Barbell Curl 4x12
    Hammur Curl 4x12
    Reverse Cable Curl 4x12

Ağırlıklarını her sette arttırmaya gayret göster hareket formunu bozma tekrarı yapabiliyorsan 12 de tut

• quote:

quote:

quote:

her antreman yaptigimda calistiririm yani en az 2 en fazla 4

En Fazla 2 hatta 1 olmalı . Karın kaslarında diğer kasların gibi dinlenmesi gereken kas grupları 4 gün antreman edersen elbette dinlenmesine fırsat kalmadığı için gelişim süreci yavaşlayacak hatta aksayacaktır . Hafta başı ve sonunda olmak üzere 2 kez idealdir . Hatta 1 kere bile yetecektir . Çok karın çalışmak karın kası yada adonis çıkartmaz doğru süreçte doğru antreman yeterli olacaktır .

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.