Şimdi Ara

Antreman Önerileri İsteyene Yardımcı Oluyorum ( 4 YILLIK TECRÜBE ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
9
Favori
7.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam genetiktenmidir nedir hakikaten göğüslerim dağ gibi ancak omuz ve kol için aynı şeyi söyleyemiyorum maalesef beslenmem yerinde 80 kiloyum 1.80 boyum var ideal denilebilir.Sizden ricam omuz ve kol incelikleri nelerdir ve nasıl bir program yapmalıyım?

Bu arada 15 aydır felan yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mcuk -- 1 Eylül 2015; 11:58:37 >
  • Full body haftada 3 gün her kas grubunu tek hareketle çalışarak olurmu(-bacak haftada tek gün)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de üst göğüs bölgesi şekilsiz, ne yaptıysam şekle sokamadım. Göğüs bölgesi için ne önersiniz? Spor salonu dışında evde de yapabileceğim alet - edavatsız antremanlar tercihimdir. Teşekkürler.
  • bestzedDH B kullanıcısına yanıt
    Evde değilde sana sabah kalkınca aç karna yürüyüş öneririm hızlı tempoda .
    Bu işini görecektir temiz beslenmeye çalış aşırı yağdan şekerden ve tuzdan kaçın .
  • Lahmacun Küreği kullanıcısına yanıt
    Genel bir belirgin bilgi yok bunla ilgili fakat maden suyu yemek öncesi mideyi sindirime hazırlar tüketibilir sakıncası yok .
  • chinaski C kullanıcısına yanıt
    Bir spor salonuna kayıt olmalı haftada 4gün bölgesel antremanlar uygulamalısın .
    Beslenme elbette kas inşaası için protein ve karbonhidrat dizili olmalı .

Fakat yaş boy kilo bilmeden net cevap veremem kardeşim
  • Gelişemiyorsan sorun sendedir kardeşim . Hareketler evrenseldir . Bir Şampiyon bile hala enseye çekiş öne çekiş yapar . Mesele Kullandığın ağırlıklar elbette . Ve elbette hareketlerin formu . Şunu Dene

haftada 2 ye çıkar kanat antremanlarını . hafta başında ve sonunda sadece gününü kanat bölgesine ayır çalıştığın zaman . 3 hareket 5x12 tekniği ile çalış . Kontrolün altında tutabileceğin ağır kilolar tercih et . Kanat antremanı öncesi beslenmen iyi olsun . Sonrasında ise aldığın kalorinin fazlasını almaya çalış .

Ve en önemlisi zamana bırak sabret . Ne kadar süredir yapıyorsun antreman ?
  • Ben 2 sene önce 1 yıl çalıştım bide 1 aydır gidiyorum ama gelişmem çok düşük malesef kilo almakta bile zorlanıyorum 1.80 72 kiloyum aslında başladığımda 60 dım o 1 yıl çalıştığımda artmıştı ama kimse oo sen çalışmışın demiyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle çok teşekkür ederim kardeşim .
    Negatif çalışmak - hızlı çalışmak - yarım çalışmak hepsi birer teknik aslında . Kasın durumu ve antreman çeşidine göre değişkenlik gösterir .
    Büyümeyi tetiklemek adına elbette yapılabilecek en doğru şey ağır kilolar ve kontrollü kaldırışlardır . Rutinleşmek kaçınmak içinde ; bazı antremanların çok tekrar hafif kilo ağır kilo hızlı tekrar şeklinde olabilirler . Bunun yanında SÜpersetler ve trisetler işini görecektir . Bir antremanda gereken kanı pompalamalı gereken yıkımı kaslarına sağlamalı ve gereken güç limitlerini zorlamalısın bir sıkıntı yok izlediğin yolda aynen devam . Dediklerini aralara serpiştirebilirsin . Her bölge için 3 hareket toplam 15-20 set yeterli olacaktır .
  • Merhaba Kardeşim süt ürünleri ve bakliyatların sindirim süreleri elbette değişkenlik gösterir . En verimli halini alması için yatmadan 30 - 45 dakika önce almalısın lor peynirini . Bunun alternatifi casein protein tozu tüketebilirsin . Yada 1 bardak süt içebilirsin . Mercimek iyi bir tercih olmayacaktır . Bunun yerine mercimeği gün içinde tüket antreman sonrasında mesela kasların ihtiyacı olduğu zamanda besle onları .
  • eeoe0009 E kullanıcısına yanıt
    Merhabalar kardeşim . 9 ay güzel lezzetli bir süre Allah sana sağlık sıhhat versin devam için . Protein tozu ve bcaa kas gelişimine yardımcı olan yegane ekipmanlardır . Hormonlarına eksi bir etkisi olmayacağı gibi artısı elbette olacaktır . Ama sakın ha dozajını kaçırma . Karın kasların %9lara düşmediğin sürece pek belirgin olmayacaktır :) Yaşın gereği yemek yemen büyümen gereken bir çağdasın diet ile fazla işin olmasın sadece temiz beslenmeye abur cuburdan uzak durmaya çalış . Gerisi sana yağ yakımı ve kas gelişimi olarak geri gelecektir . Halterden kastın bench press ise yanlış hemen salona git ve bench press yap :) eğer squat ise hafif kilolar ve çok tekrar işini görecektir .
  • X-Ray // 7 kullanıcısına yanıt
    Kıl tüy sorununu genellikle makina ile hallediyorum . Etkili değil fakat görüntünün ortaya çıkması açısından faydalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: JesseBitchman

Ne işle uğraşıyorsunuz acaba hocam.

Yakın zamanda bir dostum ile kendi işletmemizi işletiyorduk . Şimdi ben boştayım diyeyim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mcuk

Selam genetiktenmidir nedir hakikaten göğüslerim dağ gibi ancak omuz ve kol için aynı şeyi söyleyemiyorum maalesef beslenmem yerinde 80 kiloyum 1.80 boyum var ideal denilebilir.Sizden ricam omuz ve kol incelikleri nelerdir ve nasıl bir program yapmalıyım?

Bu arada 15 aydır felan yapıyorum.

Merhabalar kardeşim . Büyük ihtimalle göğüs genetiğini sahipsin . Senin için güzel birşey . İlerde güzel avantajlara dönüşecektir . Omuz ve kol un göğüse nazaran arkada kalması ise gene aynı şekilde tamamen genetik . Antremanların iyiyse beslenmen iyiyse ve olmuyorsa geri dönüp antreman ı veya beslenmeyi sorgulamalı . Mevcut beslenme ve omuz kol programlarını öğrenebilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canoo

Full body haftada 3 gün her kas grubunu tek hareketle çalışarak olurmu(-bacak haftada tek gün)

Olur elbette ama gelişim ve ilerleme mikroskopla görülebilecek düzeyde olacaktır . Tavsiyem bölgesel bazlı haftada 4 gün antremandır .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equdilaria

Merhabalar kardeşim . 9 ay güzel lezzetli bir süre Allah sana sağlık sıhhat versin devam için . Protein tozu ve bcaa kas gelişimine yardımcı olan yegane ekipmanlardır . Hormonlarına eksi bir etkisi olmayacağı gibi artısı elbette olacaktır . Ama sakın ha dozajını kaçırma . Karın kasların %9lara düşmediğin sürece pek belirgin olmayacaktır :) Yaşın gereği yemek yemen büyümen gereken bir çağdasın diet ile fazla işin olmasın sadece temiz beslenmeye abur cuburdan uzak durmaya çalış . Gerisi sana yağ yakımı ve kas gelişimi olarak geri gelecektir . Halterden kastın bench press ise yanlış hemen salona git ve bench press yap :) eğer squat ise hafif kilolar ve çok tekrar işini görecektir .

Hocam sizden samimi bir cevap bekliyorum kas gelişiminde en önemli 2 supplement nedir ?

Seçenekler;kreatin,whey,bcaa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ripo

Bende de üst göğüs bölgesi şekilsiz, ne yaptıysam şekle sokamadım. Göğüs bölgesi için ne önersiniz? Spor salonu dışında evde de yapabileceğim alet - edavatsız antremanlar tercihimdir. Teşekkürler.

Merhabalar kardeşim . Gelişmeyen bölgelerine karşı iyi bir antreman ve beslenmen varsa genetiğin bunlar kadar iyi değil demektir göğüs bazında .
    Tavsiyem göğüs antremanların 2 yada 3 press hareketinden oluşsun . Smith makinasında incline bench press dar tutuş 7x12 ile başla antremanlarına . Dar tutuşlar toparlama açısından her zaman iyidir . Ayrıca antremanların haricinde evde şınav vesaire çekmemeni tavsiye ederim göğüsteki pump ve çalışma iç güdüsü sadece antremanda oluşmalı ki gelişim artsın .

Özet olarak. evde göğüsünü toparlaman pek mümkün değil salon için bunu uygula ;
    Dar Tutuş incline bench press 7x12
    Incline pullover 5x12
    3x20 Bench Press
    4x20 Incline Flying dene bunu .

• quote:

Orijinalden alıntı: deadmau5.

quote:

Hocam sizden samimi bir cevap bekliyorum kas gelişiminde en önemli 2 supplement nedir ?

Seçeneklerde açıkça vermişsin zaten en öenmlileri :)
    3 ü yeterde artar bile

• hocam göğüs ve göbeği en hızlı nasıl eritebilirim? sonrasında da omuz çalışmak istiyorum.3,5 kiloluk dumblelarım var
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deadmau5.

quote:

Seçeneklerde açıkça vermişsin zaten en öenmlileri :)
    3 ü yeterde artar bile

Hocam öğrenciyi aşar 3 tane supplement aralarından birini elemek gerekirse o kreatin mi olmalıdır ?

Ayrıca dumbell fly mühim bi hareket midir onun yerine pullover mı koysam diye düşünüyorum programıma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.