Şimdi Ara

Antreman programım nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bb ye yeni başladım internetten birçok kaynaktan faydalanarak kendi kendime antreman programı oluşturdum, ama size de danışmak istiyorum 3 antremandır bu programı uyguluyorum yanlış bişey yapmak istemiyorum sonuçta, bu arada yaş 23 boy:180 kilo:69

bench press 3x10
    butterfly 3x10
    Front Two-Dumbbell Raise 3x10
    Omuz press 3x10
    dumbell curl 3x10
    Standing One-Arm Dumbbell Triceps Extension 3x10
    Pullups 3x10
    Smith Machine Shrug 3x10
    Leg Extension 3x10
    Leg Curl 3x10

yeni başlayan için programım doğru mudur? ayrıca haftada 3 gün yapıyorum yeterli mi?

• Vucut gelistirme bölumunde neden hic cevap alamiyorum?lutfen yardimci olun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani söylecek çok şey var aslında. Bu spora yeni başlamış birinin kafasına göre internetten, oradan buradan kendi kendine Program hazırlaması doğru değil. Program hazırlamak ezbere yapılan bir iş değil daha doğrusu. Yani pull UP var programında ve sen bu spora yeni başlamaya rağmen 3set 10tekrar uygulamaya çalışıyorsun. Ne kadar doğru yapıyorsun hareketi, çalma sistemine mi başvuruyorsun hareketi yaparken hepsi önemli bunların. Program da core bölgesi için hiç bir hareket yok vs vs... Tavsiyem bir spor salonuna yazılman ve alanında uzman bir eğitmenden Program alman olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: venom800

Yani söylecek çok şey var aslında. Bu spora yeni başlamış birinin kafasına göre internetten, oradan buradan kendi kendine Program hazırlaması doğru değil. Program hazırlamak ezbere yapılan bir iş değil daha doğrusu. Yani pull UP var programında ve sen bu spora yeni başlamaya rağmen 3set 10tekrar uygulamaya çalışıyorsun. Ne kadar doğru yapıyorsun hareketi, çalma sistemine mi başvuruyorsun hareketi yaparken hepsi önemli bunların. Program da core bölgesi için hiç bir hareket yok vs vs... Tavsiyem bir spor salonuna yazılman ve alanında uzman bir eğitmenden Program alman olacaktır.

Kafama gore hazirladim degil cok arastirdim ve bu programi hazirladim kendime ve 2 yil once 3 aylik gecmisim var bu sporla.Bu arada pull up 3×10 yazdim ama oyle yapmiyorum tabii ki yapabildigim kadar yapiyorum hareketleri dogru yapiyorum (tek tek yapilisini izledim) core bolgesi nedir onu anlamadim? spor salonunda calisiyorum zatem ama hoca bilgili biri degil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeteri kadar araştırmamışsınız o zaman:) Merkezi bölgenin önemi özellikle vücut geliştirme de çok önemlidir. İçsel kasların kuvvetlenmesi, vücudun diğer bölgelerinde ki kasları çalıştırırken oluşabilecek sakatlık risklerini en aza indirecektir. O nedenle merkezi bölgenin tamamını çalıştıracağınız hareketleri programınıza dahil edin.

• venom800 kullanıcısına yanıt
    Karin bolgesi icin zaten calisma yapacam fakat onu 2. Aya sarkittim bu aydan sonra onunda dahil oldugu farkli bir antreman sistrmine gecicem (kaslari 3 gune bolucem) onun haricinde suan yapmis oldugum 1 aylik programim sizce nasil? Bu arada ilginiz icin tesekkur ederim:)

• Dediğim gibi merkezi bölgenin bir başlangıç programında olması şart. Sonradan ekleme durumu ancak core bölgesinde bir sakatlık varsa söz konusu olabilir ama yine de durumunuza uygun hareketler uygulanmalı. Her bölgeye aynı özeni göstermeye çalışın, hatta merkezi bölgeyi bir adım önde tutun ki sağlam bir temel için iyi bir başlangıç olsun. Bazı hareketler çok gereksiz olmuş yeni başlayan biri için. Pull up ı çıkartın öncelikle, hangi açıda yapıyorsunuz bilemiyorum ama her halükarda yeterince kuvvetlenmeden pull up gibi üst seviye bir egzersizi programınıza dahil etmeyin (en azından şimdilik). Deltoid için rotasyon hareketlerine önem verin ki omuz için çok önemli olan rotator cuff kası aktive olsun. Shoulder press i çıkartın, shrug yapacaksanız şimdilik smith machine kullanmayın. Kısacası programınızı bu işi bilen birine yaptırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 6 Mart 2014; 23:42:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    antreman programı
    4 ay önce açıldı
    Evde fitness programı
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam 10 tekrar çok fazla siz önce pull uğ için kendinizi hazırlayın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • FifaPesFifa F kullanıcısına yanıt
    Yok hocam pull up 10 tekrar yapmiyorum 3 set yapabildigim kadar yapiyorum onun disinda programla ilgili verebileceginiz tavsiye(ler) var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kauseg

Yok hocam pull up 10 tekrar yapmiyorum 3 set yapabildigim kadar yapiyorum onun disinda programla ilgili verebileceginiz tavsiye(ler) var mi?

spor amacınız nedir, zayıflamakmı yoksa kilo almak mı ayrıca pull up dan önce one arm dumbell row denen hareketle sırtınızı geliştirmenizi öneririm sakın pull up a hemen başlamayın çok kötü ağrılara sebebiyet verecektir önemli bir nokta ise aynı kas grubunu en az 1 gün ara vererek çalışın bu da önemli bir noktadır
  • Bench press
    Butterfly
    Shoulder mac. Press veya dumbell press
    Dumbell Lataral Raise
    Lat Pull down machine
    Seated Cable Row
    Cable Curl EZ bar veya dumbell curl
    Triceps Pushdown
    Leg Extension
    Leg Curl

Bence bu tarz program daha ideal olur.Haftada 3 gün git, hiç bir zaman ard arda olmayacak şekilde.Pullupı 1-2 ay sonra başlarsın.
  • program güzel fakat verdiğiniz programda trapezius kasına yönelik bir çalışma yok bu eksik antreman olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kauseg -- 8 Mart 2014; 16:12:59 >
  • @Kauseg tavsiyeyi verdim zaten önceki mesajımda Söylediklerimi dikkate almanı öneririm, ayrıca tekrar yineliyorum kendi kafanıza göre program hazırlamayın! Muhakkak işin ehli bir eğitmenden destek alın.
  • Shoulder Presste zaten trapez de çalışır. Yeni başlayan biri için güzel bir program 1 ay ısınma-alışma için yapılabilir rahatlıkla.
  • @venom800 size katılıyorum, uzman bir eğitmen eşliğinde tabii ki çalışmak isterim ama bulunduğum şehirde bu imkan yok malesef benim kendim program hazırlamam bu yüzden, yoksa zannettiğiniz gibi boş yere macera aramıyorum :)

@trybskts hocam programımı şöyle güncelledim o zaman

Bench press
    Butterfly
    dumbell press
    Dumbell Lataral Raise
    Lat Pull down machine
    Seated Cable Row
    dumbell curl
    Standing One-Arm Dumbbell Triceps Extension
    Leg Extension
    Leg Curl

bu arada dumbell press i oturarak yapmam daha iyi olur değil mi?
  • Dumbell pressi oturarak yap ya da makinada 'shoulder machine press' diye geçen hareketi yapabilirsin.Haftada 3 gün.Ard arda günlerde gitmeden.Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.