Şimdi Ara

AOBP Geliyor. Hayatımız Kayıyor ! Nokta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

meclis bu yıl aobp olsun dedi. ama yök özerk olduğu için istediğini yaptı. obp dedi. şansını denedi. hatta sitesine bakın 9 temmuzda yazısı var. '' kılavuza istediğimizi yapıcaz ama yasama,yürütme itiraz ederse değiştirebiliriz '' diye. Ve danıştayda hemen itiraz etti. Bu girişimde burda bitti.
    Yani Aobp geliyor..

Yök yasayı dinlemedi, hakkı var , danıştay yasayı dinledi , en üstünüde danıştay olduğundan obp iptal..

Peki biz ne kaybettik ? (Düz Liseliler ) .. Benimle aynı okul puanında, aynı lys puanında biri sırf okuldaki diğer salaklar yüzünden beni geçiyor. Okul ortalaması dikkate alınıyor. Aobp de delikanlılık yok yani. Başkasına bağlı.

Peki Obp de ne var? ondada kötü yanı özel okullarda full torpil var.

Düz liseliler 10k falan gerileme yaşıyacak genelde şimdi. Herşeyi aynı olan kişilere karşı..

• Bu orta öğretim puanı işi tam bir saçmalık.Ne OBP ne AOBP hiçbiri olmamalı.Hiçbir güvenilirliği yok.
    YÖK'ün özerkliliği derken kararın YÖK'ün özerkliliği ile bir ilgisi yok.Onlara yeni kanuna uyduklarını söylediler ama meclisle dalga geçtiler.
    OBP'nin tek kötü yanı Özel Okullar değil.
    Ama söylediğim gibi iki sistem de saçma ve gereksiz.Sınıf geçme notunu 55 yap.Çalışacak adam zaten karne notuna bakmaz çalışır.Çalışmayacak adam yine çalışmaz.
    Ama bu sene yine OBP uygulanır büyük ihtimalle.
  • Boşver kardeşim, aldığı güzel eğitimle düz lise ve mesleklerle aynı puanı alabilen bir kapasiteye sahip insanların bırak da tek tutunduğu dal okuldaki diğer çalışkanların ortalaması olsun

Ve aldıkları sıralamaya da gurursuzca sevinsinler
  • Simdi dıger acıdan bakarsak,obpye yani,birisi fen lisesinde ultra kazık sınavlardan 80 dıploma notu yapmısken,diğeri duz lısede daha kolay sorulardan 80 yapmıs.Bu adaletlı mı pekı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tjedrea

Simdi dıger acıdan bakarsak,obpye yani,birisi fen lisesinde ultra kazık sınavlardan 80 dıploma notu yapmısken,diğeri duz lısede daha kolay sorulardan 80 yapmıs.Bu adaletlı mı pekı?

Aynen öyle kardesım adamlar anlıyor fakat doğrunun adaletin yaında olmayı tercih etmıyorlar
  • Ya abi anlamıyorum sizi bu obp sınavdan sadece 2 hafta önce gelmedi mi? ondan önce niye sesiniz çıkmıyordu? Benim itirazım, kafa karıştırıyorlar sene başında neyse sene sonunda da öyle olmalı. seneye uygulasınlar obpyi. Ha ben aobp sayesinde daha mı iyi bir puan alırım. hayır büyük ihtimalle bana da bir katkısı olmayacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Simdi dıger acıdan bakarsak,obpye yani,birisi fen lisesinde ultra kazık sınavlardan 80 dıploma notu yapmısken,diğeri duz lısede daha kolay sorulardan 80 yapmıs.Bu adaletlı mı pekı?

oda adalet değil ama . şöyle bir bakıldığında o soruları yapan adam zaten eğitimini iyi alır lys de düz liseliler onun rakibi bile olamaz. O adam ileriki sıralarda olur. Düz lise eğitimi kötü zaten bide puanları eksik veriliyor iyice düşük olur
  • Duz lisenin kotu oldugunu biliyordun, neden calisip iyi okula gitmedin? Oks'de calisanlar alacak karsiligini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilirkisiuzman

quote:

oda adalet değil ama . şöyle bir bakıldığında o soruları yapan adam zaten eğitimini iyi alır lys de düz liseliler onun rakibi bile olamaz. O adam ileriki sıralarda olur. Düz lise eğitimi kötü zaten bide puanları eksik veriliyor iyice düşük olur

Kardeşim siz fen lisesini sadece efsanelerde okuyorsunuz galiba. Orada siz değil biz okuduk ne eğitiminden bahsediyorsunuz siz. Bire bir ilgileniyorlar felan mı sanıyorsunuz. Çoğu tığı kazanan arkadaşım %90kendı calısmalarıyla yaptı konu felan dınleyen cok azdı hele son sınıftakı kazık konuları bıle kendımız ogrendık dıyebılırım. Siz hala iyi eğitim alıyorlar demeye devam edin. Komik geliyor fen lisesinde okuyanlara yazdıklarınız.

• quote:

quote:

öyle olmuyo işte... bende fen liseliyim ama benim gerimde kalan özel okullu bi çok beleşçi benim önüme geçebilecek beni daha fazla geri atacak buna ne diyosun??

• Simdi bu aobp tam olarak nasıl hesaplanıyor?
  • Aobp adalettir.Lise sınavında yatmayacaktın arkadaş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_63341256/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.