Şimdi Ara

AÖf 2011 BÜTÜNLEME ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ HATALI SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sorulara olan itirazları hangi merciiye veya e posta adresine yapıyoruz?
    Benim 2 soruya itirazım olacak;
    Bunlardan bir tanesi şu Islahat Fermanı ile ilgili olan soru.Tamam devleti eski gücüne kavuşturmak için yapıldı.Ama genel anlamda yapılma sebebi Avrupa'ya uyum sağlamaktı.Dolayısı ile her iki şıkta doğru olmalı ..
    Bir diğer soru ise;Sakarya Savaşı öncesi alınan önlemlerden değildir?
    Tekalif-i Milliye Kanunları çıkarıldı ve ülke genelinde seferberlik ilan edildi.Örneğin,her aile br askerin çorabını giysisini karşılayacak,tüm silahlar orduya verilecek,arabalar orduya verilecek vs..Bunun adı genel anlamda seferberliktir.Bu sorudada tüm şıkların doğru olduğunu düşünüyorum.
    Neydi bu şıklar derseniz:

a)Ülke genelinde seferberlik ilan edilmesi
    b)Tekalif-i Milliye kanunları çıkarılarak ülkenin tüm olanaklarının ordunun eline verilmesi
    c)Mustafa Kemal Paşa'nın Başkomutan olarak atanması
    d)TBMM'nin yetkilerinin bir bölümünün 3 aylığına Mustafa Kemal'e devredilmesi
    e)Ülkenin çeşitli bölgelerine İstiklal Mahkemeleri'nin yollanması

Konu hakkında Murat Açıköğretim kitabında aynen şu cümle geçiyor:

''Başkomutanlığa getirilen Mustafa Kemal'in tek amacı Sakarya Irmağı'nın doğusuna çekilmiş olan Türk Ordusu'nu en kısa zamanda elden geldiğince yeni Yunan saldırısına karşı koaybilecek duruma getirmekti.Bunun için ilk olarak ulusu özveriye çağırdı ve 7-8 Ağustos'ta Tekalif-i Milliye Emirleri'ni yayınladı.'' -Alıntıdır-

Burada a şıkkı doğruymuş..Bence bu şıklar arasında yanlış olan yok.Hepsi doğru..Dolayısı ile özellikle bu sorunun hatalı olduğunu düşünüyor ve itiraz etmeyi planlıyorum.Şıkların hepsi doğru olduğu için İnkilap tarihi sınavında herkesin notuna 3,3 puan eklenmeli..

Hakkımızı arayalım arkadaşlar..2-3 Puanla sınıf hatta sene tekrarı yapan yüzbinlerce öğrenci var..Onca emeğe,zaman, hatta paraya yazık değil mi? Yanlış mı düşünüyorum sizce?

Burada da ilgili linkler mevcut:
    http://www.infobik.com/tag/tekalif-i-milliye-emirleri/

http://www.tarihportali.net/tarih/te....0.html;imode=

http://www.sosyalbilgilerci.com/teka...mirleri-nedir/

http://nl-nl.facebook.com/note.php?n...11357142248863

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cofeemate -- 14 Eylül 2011; 12:46:28 >

• Arkadaşlar az önce Aöf sınavındaki hatalı sorularla ilgili medyada bu konuda işini en doğru yapan insanlardan biri olan Abbas Güçlü'ye hepimiz adına mail attım.Konuyu medya ve basın platformunda dile getirmesi yönünde ricada bulundum..
    Sizlerde mail atarsanız konunun önemi daha da iyi anlaşılır.
    Abbas Güçlü'nün mail adresi: aguclu@milliyet.com.tr
  • adamlar zaten çıkmış soruları sorup duruyorlar ,hiç kurcalama .

ek : ayrıca şimdi sorulara baktım da .

hangisi ,Sakarya savaşı öncesi yeni bir Yunan saldırısına karşı alınan önlemlerden biri değildir ?

buradaki doğru cevap A kitapçığına göre C şıkkı yanii dediğin şık ama oradaki en mantıklı cevap B şıkkı olmalıydı yanii mahkemelerle ilgili şık

yalnız Islahat Fermanı ile ilgili soruda bence herhangi bir hata yok çünkü soruda özellikle TEMEL AMACI diye belirtilmiş.diğerleri de amaçlardan biri olabilir .buradaki soru temel amacı soruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 15 Eylül 2011; 4:45:38 >
  • Dostum linkleri incelersen oradaki şıkların hepsi doğru..Yani yaşana süreç öncesi bunların hepsi yapıldı..Fakat soru değildir diyor..
    Cevapta seferberlik ilan edilmesi..Tekalif-i Miliye kanunlarının amacı zaten ülke genelinde seferberlik hali ilan etmesi..
  • arkadaşlar katılıyorum birkaç soruda yanlışlık var , sakarya savaşı ile ilgili olan soru evt cevap istiklal mahkemeleri olacaktı , birde devlet-hukuk demiş bir cevap için yanlış ahlak kuralları olacak çünkü hukuk kuralları yaptırımı olan kurallardır ama orada kültür öğesi diye sormuş, hakkımızı arayalım bir yıl daha tek dersten tekrar yapacak arkadaşlar var masraf ,stres,ve ertelenmiş iş hayelleri çok yazık olur
  • gencgsli_81
    konuyu açanın sorusundan bahsediyorsan o dönemde istiklal mahkemeleri kuruldu sebebi de tekalifi milliye emirlerinin uygulanmasının kontrolüdür... halk emirlere uymuştur o ayrı mesele ama kuruldu yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollory -- 15 Eylül 2011; 21:14:53 >
  • ayrıca halifelik kaldırıldıktan sonra hukuk alanında büyük değişmeler oldu daha önce bir yanda cumhurbaşkanı biryanda halife çelişkileri vardı tam bir devrim halifelik kaldırıldıktan sonra oılmuştur yani sorularda çelişki var daha net sorulabilir birkaç şıkkı doğrulayan sorular bunlar, birkaç soruda anormallik var...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ygs 2014 Türkçe eser sorusu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben Aöf merkez büro olsun diğer forum siteleri olsun Murat ve Karacan Açıköğretim olsun durumu mail ile bildirdim.
    Bariz hatalı olan pek çok soru var arkadaşlar..
  • telefondan net egiriom lütfen bizim adımızada mail at ,ben soruları görünce çok üüzldüm ve araştırmak için net e bakayım dedim benim gibi farkeden varmı nereye itiraz edilecek die bakmaya girmiştimki senin yorumunu gördüm.Ben 4 - 5 soruda yanlışlık gördüm ve senin farkettiğin soroyu senden sonra farkettim , ayrıca atatürk ideolojisi hangi İKİ ÜST İLEKYE dayanır demiş akılcılık-Ulusçuluk demiş hayır Atatürk ideolojisi ULUSÇULUK ilkesine dayanır ve akılcılık ilke değildir bizim 6 tane ilkemiz var akılcılık bir ilke değildir ETİK değil bu soru . Akılcılık islam flozofu ibn-i rüşt ün savunduğu 'aklın ilimden önce geldiğini akılcılığın üsütn olduğunu savunmuştur' dorudur.ama akılcılık bir ilke değildir.Adamlar canını hçe sayıp destan yazmış bizler 30 soru yazamıyacazmı bir sınav yetkilisi olarak , biz türk genci olarak Atatürk ilkereri ve inkılaplarına sahip çıkmalıyız bu çok çok önemli bi ders yanlış soru olmammalı . geçen yıl işletme mi maliyemi öle bi bölüm den bir ders sorular yanlıştı yeniden yapıldı sorular yenilenip bizde yeniden girmek istiyoruz ve bundan sonrada bu ders çok önemli yanlış soru olmasın lütfen tarihime saygı duyalım , inş... tekrar yapılır bu ders sınavı hakkımızda hayırlısı ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gencgsli_81 -- 16 Eylül 2011; 19:40:02 >

• Pardon tarihimize saygı duyalım yazmak istemiştim ... daha önceki yıllar ve bu yılki yanlış sorular kaldırılsın yada düzenlensin lütfen bu ders bu tarihimiz bunları haketmiyor.Bizden sonra sınava girecek olanalr yanlış bilgilendirilmesin .Geçen yıl bir ders sorularında yanlışlık vardı soruları düzenleyip tekrra yaptılar,sorularla ilgili kopya skandalı oldu soruları düzenleyip yenileyip tekrar yaptılar yine yapılabilir.tekrarını istiyoruz ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cofeemate

Arkadaşlar sorulara olan itirazları hangi merciiye veya e posta adresine yapıyoruz?
    Benim 2 soruya itirazım olacak;
    Bunlardan bir tanesi şu Islahat Fermanı ile ilgili olan soru.Tamam devleti eski gücüne kavuşturmak için yapıldı.Ama genel anlamda yapılma sebebi Avrupa'ya uyum sağlamaktı.Dolayısı ile her iki şıkta doğru olmalı ..
    Bir diğer soru ise;Sakarya Savaşı öncesi alınan önlemlerden değildir?
    Tekalif-i Milliye Kanunları çıkarıldı ve ülke genelinde seferberlik ilan edildi.Örneğin,her aile br askerin çorabını giysisini karşılayacak,tüm silahlar orduya verilecek,arabalar orduya verilecek vs..Bunun adı genel anlamda seferberliktir.Bu sorudada tüm şıkların doğru olduğunu düşünüyorum.
    Neydi bu şıklar derseniz:

a)Ülke genelinde seferberlik ilan edilmesi
    b)Tekalif-i Milliye kanunları çıkarılarak ülkenin tüm olanaklarının ordunun eline verilmesi
    c)Mustafa Kemal Paşa'nın Başkomutan olarak atanması
    d)TBMM'nin yetkilerinin bir bölümünün 3 aylığına Mustafa Kemal'e devredilmesi
    e)Ülkenin çeşitli bölgelerine İstiklal Mahkemeleri'nin yollanması

Konu hakkında Murat Açıköğretim kitabında aynen şu cümle geçiyor:

''Başkomutanlığa getirilen Mustafa Kemal'in tek amacı Sakarya Irmağı'nın doğusuna çekilmiş olan Türk Ordusu'nu en kısa zamanda elden geldiğince yeni Yunan saldırısına karşı koaybilecek duruma getirmekti.Bunun için ilk olarak ulusu özveriye çağırdı ve 7-8 Ağustos'ta Tekalif-i Milliye Emirleri'ni yayınladı.'' -Alıntıdır-

Burada a şıkkı doğruymuş..Bence bu şıklar arasında yanlış olan yok.Hepsi doğru..Dolayısı ile özellikle bu sorunun hatalı olduğunu düşünüyor ve itiraz etmeyi planlıyorum.Şıkların hepsi doğru olduğu için İnkilap tarihi sınavında herkesin notuna 3,3 puan eklenmeli..

Hakkımızı arayalım arkadaşlar..2-3 Puanla sınıf hatta sene tekrarı yapan yüzbinlerce öğrenci var..Onca emeğe,zaman, hatta paraya yazık değil mi? Yanlış mı düşünüyorum sizce?

Burada da ilgili linkler mevcut:
    http://www.infobik.com/tag/tekalif-i-milliye-emirleri/

http://www.tarihportali.net/tarih/te....0.html;imode=

http://www.sosyalbilgilerci.com/teka...mirleri-nedir/

http://nl-nl.facebook.com/note.php?n...11357142248863

Arkadaşlar itirazım kabul gördü ve itiraz ettiğim Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi sorusunun iptal edildiği tarafıma AÖF tarafından mail aracılığı ile bildirilmiştir.

Sayın Öğrencimiz,

2010-2011 öğretim yılı 10-11 Eylül 2011 tarihlerinde yapılan bütünleme sınavı "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi" dersinin

A kitapçığı 5

B kitapçığı 2,

C kitapçığı 13

D kitapçığı 10. soruları iptal edilmiştir.

İptal edilen sorunun puan değeri notunuza eklenmiştir.

Bilgilerinize rica eder, başarılar dileriz.

Herkesin Tarih sınav sonucuna 3.3 puan eklenmiştir.

Hayırlı olsun :)

• benim hala 77 puan.. yani aynı..
  • bütünleme açıklandıktan sonramı sana mail geldi ekimin ilk haftasımı aldın mail i yani notuna sonradan mı puan eklediler ben burdaki yazını görünce notuma baktım sayfa açılmıo hata verio acaba düzeltmemi yapıolar notlar için anlamadım 2 gündür sistem hata verio ??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.